bury_kocur 18.07.2013 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2013 Gratuluję ułożenia (prawie) pexa. My od początku lecieliśmy ze sprężyną, więc nie wiem, jak byłoby bez. W mojej ocenie - z pomocą sprężyny nie tyle jest łatwiej, bo w rękach równie łatwo się gnie, co po prostu nie trzeba się martwić możliwością załamania. Natomiast że spinki młotkiem? W szoku jestem, ja wciskałam dwoma palcami - owszem, po paru setkach trochę bolały, ale musisz mieć wobec tego naprawdę twardy styropian Szkoda, że trzeba będzie łączyć, ale myślę, że hydraulik zrobi to dobrze (żadne klejenie!, jak przedmówcy). A co do wylewki w brodziku, gdybym miała taką możliwość, odcięłabym to i wylała później, przed płytkami. Ale że nie mam płytek, musiałam zaryzykować, wylać razem z resztą podłogi i myślę, że sprawna ekipa jest w stanie zrobić spadek od razu, ba, nawet osadzić odpływ Więc jeśli fachowcy, to nie powinno być problemu tak czy owak. A jak daleko od odpływu zakończyłaś pętle? Ponoć (nie sprawdziłam na sobie jeszcze) powinno być ok 30 cm odstępu, żeby ciepło z rurek nie odparowywało wody stojącej w syfonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 18.07.2013 07:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2013 Nie jestem szczęśliwa z tych załamań , ale przecież nie zerwę 70 m pętli, masakra. Teraz ruszamy w rajd po sklepach w poszukiwaniu sprężyny, na dole nie chcę już ryzykować. Prysznice zostawiam w całości bez wylewki i nie ciągnę tam podłogówki, bo wciąż jest opcja że będzie brodzik a poza tym styropianu miałam na styk, na finiszu grzebałam już w "śmieciach" żeby skończyć kuchnię. Czyli na razie będzie tam dziura tylko papa jest położona. Wylewka i tak we wtorek, tym razem wylewkarz przełożył. I dobrze bo na jutro byłoby baaardzo ciężko zdążyć. Cały parter nam został do zapętlenia bo sie wczoraj grzebałam z docinkami kuchni Spinki też na początku wciskałam palcami, ale jak mnie rozbolały, to wzięłam młotek i luuuzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 18.07.2013 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2013 Nie jestem szczęśliwa z tych załamań , ale przecież nie zerwę 70 m pętli, masakra. Teraz ruszamy w rajd po sklepach w poszukiwaniu sprężyny, na dole nie chcę już ryzykować. sprężynę kupisz w każdym sklepie hydraulicznym, a co do 70 m pętli do zapytaj hydraulika ile ta przyjemnośc łączenia będzie kosztowac bo może taniej będzie wymienić 70 m rurki...niestety stawki są czasem nie współmierne do realizacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 18.07.2013 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2013 Spinki też na początku wciskałam palcami, ale jak mnie rozbolały, to wzięłam młotek i luuuzik Aha Bo już zaczęłam powątpiewać w jakość mojego styropianu Sprężyna w każdym markecie budowlanym jest, bez trudu znajdziecie. Powodzenia z dołem PS. Strasznie tak pod presją czasu się coś robi, nie? Dobrze, że wylewkarze przekładają - mnie też spotkał ten bonus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 18.07.2013 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2013 ale się u Ciebie dzieje. gratuluję styropianu i zapętlenia góry. mam nadzieję, że te łączenie złamań nie będzie jednak ani trudne, ani drogie. działanie pod presją czasami mobilizuje, jak nic innego. także szybkiego działania z rurkami na dole życzę, żebyście zdążyli na godzinę zero. ściskam mocno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 18.07.2013 12:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2013 Sprężynę kupiliśmy, przebitka w casto jak zwykle 100%, faktycznie lepiej idzie. Jakoś myślałam że wygląda to bardziej hmmm profesjonalnie, a to po prostu no.... zwykła sprężyna Z hydraulikiem jesteśmy umówieni na dniówkę (chciałabym taką mieć ), nie wyceniał konkretnie co zrobi, ale zapytamy. Kasia najlepiej się działa pod presją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hesperius 18.07.2013 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2013 Aniu, Niesamowicie sie sprezacie. Tez uwazam, ze jak juz beda wylewki to pojawi sie poczucie wyjscia na prosta. Jestescie bardzo dzielni Powodzenia! )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 18.07.2013 21:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2013 Zapętliliśmy dziś prawie cały parter, została nam malutka pętelka do łazienki na jutro i finito. Nieskromnie powiem, że wyszło nam wręcz podręcznikowo Tyle że troszkę obolali jesteśmy. Jutro hydraulik i ekipa od wylewek będzie kleiła taśmę brzegową. A potem przestój do wtorku (albo środy bo wylewkarz nie był pewien na kiedy zdąży). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 18.07.2013 21:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2013 A i wyszedł nam mały zonk w kuchni. Dopiero jak położyliśmy styropian wyszło, że murowańcy zrobili za nisko okno, mimo wielokrotnego omawiania, rysowania na ścianie poziomów itd. Jest niżej o 10 cm, czyli odpada zrobienie blatu na równi z parapetem. Nie jest to tragedia, bo mam plan awaryjny. Nie pamiętam w którym Dzienniku to widziałam, ale dziewczyna zrobiła obniżony parapet za blatem i wstawiła tam kwiaty/zioła. Nie widać było doniczek tylko samo zielone. Dodatkowo można tam schować kuchenne pierdółki a blat zostaje pusty. Wyglądało to świetnie, więc nawet się nie wkurzyłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 18.07.2013 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2013 Masz fixa w kuchni, prawda ?? i gratulki wielkie za pętelki będzie fotorelacja ?? kiedyś czeka mnie góra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 18.07.2013 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2013 Tak mam fixa, bo obok są drzwi na taras Fotorelacja jutro, jak pozgrywam zdjęcia i na spokojnie siądę do komputera, dzisiaj nie mam już siły Ale spokojnie można zapętlać się samemu Ale za połączenie tego już sami się nie bierzemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 18.07.2013 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2013 z fixem można sobie pozwolić, na taką"wtopę" -ja bym zabiła choć i tak mam okno ciut za nisko - ale nas ograniczało nadproże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 18.07.2013 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2013 Bohaterzy! Teraz leż i odpoczywaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 18.07.2013 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2013 O matko Ania ależ kawał roboty odwaliliście. SZACUN! Dobrze wyznacz wylewkarzom poziom wylewek, u mnie wtopa . Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 19.07.2013 05:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2013 Jak fix to problemu nie ma.... chyba w pierwszym momencie pomyślałam jak okno otwierać będziesz Choć otwieranie drzwi tarasowych zimą nie zawsze jest wskazane, a czasem nie bardzo możliwe - zaspy śnieżne Ci nie grożą? Otwierając drzwi tarasowe zimą załatwiłam sobie wszystkie storczyki, nie przeżyły zimnego powiewu Czekam na zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 19.07.2013 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2013 Kawał dobrej roboty!!!!! A z oknem trudno, niestety bez wtop na budowie chyba nie da się obejsc. dobrze, że jest fix, a z resztą sobie jakoś poradziśz Czekam jak cała reszta na zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hesperius 19.07.2013 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2013 Niezle sie uwineliscie Wykorzystanie nizej niz blat osadzonego okna bardzo mi sie podoba Mysle, ze efekt bedzie bardzo fajny grunt to pozytywne nastawienie do sytuacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 19.07.2013 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2013 Niezle sie uwineliscie Wykorzystanie nizej niz blat osadzonego okna bardzo mi sie podoba Mysle, ze efekt bedzie bardzo fajny grunt to pozytywne nastawienie do sytuacji podpisuję się obiema ręcyma. chyba jeszcze nie widziałam takiego rozwiązania. na pewno będzie fajnie. a przy wm zimą pewnie nie będziesz musiała się wietrzyć. no chyba, że schabowe przypalisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 19.07.2013 21:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2013 Obiecana fotorelacja, nie będę katować Was każdym pomieszczeniem po kolei, bo w końcu wszędzie tak samo dysperbit papa styropian 23 cm miłe złego początki, fajnie się układało 20-ki, efekt natychmiastowy, folia rurki, 2 pętle i tak dalej w skrócie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 19.07.2013 21:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2013 Ale kiedy skończyły się płyty 20-ki, zaczęła się rzeźba 5-kami i 10-kami, tu na przykładzie spiżarni 23 cm układane 1 + 2 + 4x5, razem 6 płyt a tu mój końcowy front robót w kuchni, zajęło mi to bodajże półtora dnia, leciałam na końcówce styropianu i wygrzebywałam resztki z tej sterty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts