Dzustaa 21.07.2013 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2013 Aniu, podziwiam to co zrobiliście i współczuję partacza. My ocieplamy garaż i również muszę przyznać nieskromnie że wychodzi nam lepiej niż "fachowcowi", który docieplał lukarny. Jeśli chodzi o blat powyżej linii okna, to monikaa13 tak ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 21.07.2013 21:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2013 Dzustaa dzięki, zajrzałam do Monikii13 i faktycznie, ale coś mi się majaczy że jeszcze gdzieś to widziałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 21.07.2013 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2013 wow, zdjęcia robią olbrzymie wrażenie, tyle pracy za Wami. Oby z nowym hydraulikiem poszło lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 24.07.2013 08:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 (edytowane) Sezon ogórkowy, nic się nie dzieje, bo czekamy na wylewki. Godzina 0 - jutro 7 rano A ponieważ mam chwilowo ambiwalentny stosunek do budowy, więc nawet mi sie nie chce zaczynać walki z pokrzywami. Na tapecie więc dolna łazienka, mała, prosta i niskobudżetowa. Prysznic, umywalka, kibelek podwieszany. Umywalka z szafką z 2 szufladami, w kolorze białym, kibelek zwykły Koło, wkuty w ścianę więc żadnych półeczek. Jest mała więc musi być w miarę jednolita, żeby nie było miszmaszu. Opcja mozaiki na podłogę w prysznicu odpada, bo to by był już 3 rodzaj płytek na 3 m2. Na ścianach farba, kolor biały, szary albo śmietankowy, zależy od podłogi. Do tego zakupione jasnoszare cegiełki 10x30 z casto, którymi planuję wyłożyć prysznic. Do kupienia pozostają płytki na podłogę, brodzik płaski albo odpływ liniowy (to zależy od płytek podłogowych) i szafka z lustrem. Niby nic a ile problemów. O dziwo okazało się , że do najprostszych z możliwych cegiełek bardzo trudno dobrać podłogę. Z matowymi płytkami wyglądają średnio, przy bardzo błyszczących wyglądają tandetnie, przy tak popularnych teraz "betonowych szarościach" też nie bardzo, bo są jednolite a "betony" maziate. Wszelkie płytki o fakturze kamienia, marmuru itd (np. masto) odpadają w przedbiegach. Myślałam przez chwilę o drewnopodobnych , ale kicha kompletnie nie to. Ponieważ cegiełki są jednolite i średnio błyszczące, to wymagają podobnych płytek podłogowych, a teraz niełatwo takie znaleźć. Co prawda na razie odwiedziłam 2 markety budowlane, po sąsiedzku, ale wstępnie wyszło mi że najlepiej wyglądają przy białych (może być biały-biały lub biały-śmietankowy) lub czarnych. Łazienka mała i ślepa , więc na czarne się M nie zgodził. Zostały więc białe, co oznacza samobója przy parterowej łazience, gdzie wszyscy będą włazić "z dworu". Pierwszy i jak na razie jedyny strzał: Oczywiście szukać będę dalej, bo może coś innego mi wpadnie w oko, powierzchnia aż 3 m2 więc można naciągnąć budżet Edytowane 24 Lipca 2013 przez cronin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 24.07.2013 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 Ania, tez płytki ze zdjecia fajnie wyglądają. Zostały więc białe, co oznacza samobója przy parterowej łazience, gdzie wszyscy będą włazić "z dworu". No przecież to tylko 3m2;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 24.07.2013 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 A może iść w kolor - ceglasto-czerwony (hiszpańskie klimaty) ciepło będzie już od samego patrzenia albo zieleń złamana brązem. Wtedy odpadają Ci kłopoty z utrzymaniem czystości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 24.07.2013 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 (edytowane) Bardzo ładnie się komponuje to ze zdjęcia, ale masakra z myciem podłogi. Jasne i gładkie, dla mnie samobój jak nic. Jeśli możesz naciągnąć budżet, popatrz może na mozaiki Zienia, czarno-biało-szare. Zawsze mniej widać ślady, a jak odliczysz brodzik, to wyjdzie naprawdę niewiele tego. Edit: a może marmur? Trochę kosztuje, ale jak dopuszczasz szaleństwo... Dune Marmara: Edytowane 24 Lipca 2013 przez bury_kocur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 24.07.2013 12:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 No przecież to tylko 3m2;) Nienawidzę mycia podłóg i płukania brudnej szmaty A może iść w kolor - ceglasto-czerwony (hiszpańskie klimaty) ciepło będzie już od samego patrzenia albo zieleń złamana brązem. Wtedy odpadają Ci kłopoty z utrzymaniem czystości Myślałam już o tym, jakbym znalazła gładkie oliwkowe płytki to bez zastanowienia, ceglaste to nie moja bajka. Ładnie by wyglądały tez z granatem, ale granat bardzo lubię u kogoś, ja źle się bym czuła w takim wnętrzu. Bardzo ładnie się komponuje to ze zdjęcia, ale masakra z myciem podłogi. Jasne i gładkie, dla mnie samobój jak nic. Jeśli możesz naciągnąć budżet, popatrz może na mozaiki Zienia, czarno-biało-szare. Zawsze mniej widać ślady, a jak odliczysz brodzik, to wyjdzie naprawdę niewiele tego. Edit: a może marmur? Trochę kosztuje, ale jak dopuszczasz szaleństwo... Dune Marmara: [ATTACH=CONFIG]202341[/ATTACH] Mozaiki patrzę, ale na tak małej powierzchni wydaje mi się że będzie "naciapane" wizualnie wolę większe formaty, no i fuga która zaraz zalezie brudem, przy dużych płytkach jest dużo mniej widoczna. Zresztą biało szare mozaiki są też w normalnej cenie, nie musi być Zień Marmur odpada, w ogóle maziaje nie pasują do tych płytek. Jest jeszcze opcja że cegiełki pójdą do kotłowni (tylko że ich trochę przymało) a łazienkę obmyślę od nowa, ale to w ostateczności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 24.07.2013 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 Ania, ja nie płuczę tylko wiadro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 24.07.2013 12:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 Jest jeszcze seria Opoczna Inwencja, ale kolory musiałabym na żywo zobaczyć. http://ceramika24h.pl/opoczno-inwencja-c-1_2_246.html Może udałoby mi się piątek zarezerwowac na płytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 24.07.2013 12:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 Ania, ja nie płuczę tylko wiadro Aga ale wiesz to wiadro trzeba wyjąć z kąta z reguły w innym pomieszczeniu, nalać wody i czegoś, pomachać mopem, wypłukać, wylać, odstawić do kąta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 24.07.2013 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 To trzeba było mówić, ze Ty nie lubisz sprzątać ogólnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 24.07.2013 12:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 Cały czas to powtarzam, co się będę ukrywać jak to i tak wyjdzie w praniu sprzątam zrywami, nie znoszę mycia podłóg i okien, resztę mogę robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 24.07.2013 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 Te ze zdjęcia bardzo ładne, ale tak jak mówisz samobój po całości. Może coś Ci jeszcze wpadnie w oczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 25.07.2013 04:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 Jak nie pomacasz płytek to nic wiedzieć nie będziesz Skoro będziesz mieć podłogi w gresie wszelakim - kupisz sobie parownicę karchera, która spowoduje, że mycie podłóg i okien będzie fraszką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 25.07.2013 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 Ania, pozdrawiam z Nadmorza:) http://imageshack.us/a/img16/4937/09o4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 25.07.2013 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 Aniu chciałam wrócić krok w tył...i zapytać o elewację. Z tego co pamietam sami zamawialiście materiały- styro, klej itp. Czy pamietasz może jak to wychodziło w stosunku do całości u elewatora? Dzisiaj miałam spotkanie z Panem od elewacji i troche mnie cena zabiła - zastanawiam się czy we własnym zakresie nie było by taniej + zlecenie realizacji komuś. Mam tylko problem jak policzyć te wszystkie "duperele" ...? I pytanie nr 2 - jakim styro ocieplaliście domek oraz co dawaliście na ocieplenie fundamentów wokół domu. Co do łazienki - biala/jasna fuga w miejscu gdzie sie chodzi buciorami - nigdy. Teraz w mieszkaniu mam jasna fuge i wygląda strasznie- niby można parownica ale trzeba by regularnie. W związku z tym, ż lubię latac z mopem jak ty bede miała ciemniejsze/szare fugi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 25.07.2013 12:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 Jak nie pomacasz płytek to nic wiedzieć nie będziesz Skoro będziesz mieć podłogi w gresie wszelakim - kupisz sobie parownicę karchera, która spowoduje, że mycie podłóg i okien będzie fraszką Gosia parownicę mam na liście życzeń od kiedy ją u Ciebie podpatrzyłam Ania, pozdrawiam z Nadmorza:) http://imageshack.us/a/img16/4937/09o4.jpg Łezka w oku , straszliwie Wam tego zazdroszczę Aniu chciałam wrócić krok w tył...i zapytać o elewację. Z tego co pamietam sami zamawialiście materiały- styro, klej itp. Czy pamietasz może jak to wychodziło w stosunku do całości u elewatora? Dzisiaj miałam spotkanie z Panem od elewacji i troche mnie cena zabiła - zastanawiam się czy we własnym zakresie nie było by taniej + zlecenie realizacji komuś. Mam tylko problem jak policzyć te wszystkie "duperele" ...? I pytanie nr 2 - jakim styro ocieplaliście domek oraz co dawaliście na ocieplenie fundamentów wokół domu. Co do łazienki - biala/jasna fuga w miejscu gdzie sie chodzi buciorami - nigdy. Teraz w mieszkaniu mam jasna fuge i wygląda strasznie- niby można parownica ale trzeba by regularnie. W związku z tym, ż lubię latac z mopem jak ty bede miała ciemniejsze/szare fugi Ivy u nas zamawianie całości odpadało, bo standardowo mało kto robi na 20 cm styro termoorganiki, podpytaliśmy 2 firmy i cena nas zabiła (na innym styro), więc odpuściliśmy. Wydaje mi się że drogo za materiały nie zapłaciliśmy, mam bardzo fajną firmę od styropianu, a jeszcze odliczymy 15 % VAT od wszystkiego. Materiały liczyłam sama "na piechotę" np. narożniki, ale np klej, grunt i tynk wyliczała firma , ja podałam metry elewacji (i tak zostały mi 4 wiaderka tynku i klej, a np. styropianu wyszło przymało bo moi ociepleniowcy nie używali docinek tylko wszystko z nowej płyty). Poza tym te duperele możesz dokupywać na bieżąco, narożniki i siatka są wszędzie. Także ja jestem za samodzielnym zamawianiem, jakoś nie wierzę wykonawcom. Styropian termoorganiki fasada platinum, tynk też termoorganiki silikatowy (bardzo fajny a sporo tańszy od webera i innych, bo u nas mało popularny). Na fundamentach mamy 15 cm xps-a. Białe fugi gdziekolwiek odpadają, nigdy w życiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 25.07.2013 12:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 Dzisiaj wybiła godzina "W" jak wylewka bardzo profesjonalna ekipa, aż miło było popatrzeć w porównaniu do ostatnich fachofcuf Tak było w skrócie: Teraz 2 dni szlaban, a od niedzieli intensywnie wietrzymy i możemy łazić i robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 25.07.2013 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 O kurczę, aż szkoda to potem płytkami/parkietem/panelami/dywanami przykrywać Gratulacje! J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts