hesperius 25.07.2013 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 Witaj Aniu Gratulacje! Piekna podloga i niezle sie napracowaliscie, zeby ja porzadnie do takiego etapu doprowadzic. Jestem pod wrazeniem ))) Mila odmiana po ostatnich przygodach z "fachowcami". Moj brat, ktory jakis czas prowadzil firme remontowa, opowiadal mi jak to sie stalo, ze wszystkiego nauczyl sie sam... Najczesciej na skutek "niefrasobliwosci" pracownikow. Czesto (majac termin umowy na karku) zostawal np z pomieszczeniami do polowy wykafelkowanymi ("bo tak"), spawami, robionymi przez speca z dwudziestoletnim stazem, z ktorych polowa do wymiany itd... Ta "fachowosc" i lekcewazenie innych to chyba jakas polska przywara... PS. Drzewko owocowe dzielnie sie trzyma A o ogrodzie zawsze mozesz mowic, ze jest w stylu "angielskim" Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 25.07.2013 13:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 Prawie żywica czyż nie? Jeszcze takie spostrzeżenie a'propos kosztów. Mieliśmy "profesjonalny" projekt podłogówki na bogato. Tzn. z pobieżnego przeliczenia materiałów wg załączonej listy, wychodziło jakies 10tys. lekko. Plus 4 tys. robocizna. Projekt zmodyfikowaliśmy zdroworozsądkowo, zachowaliśmy rozstawy (nawet lekko zagęściliśmy gdzieniegdzie), za to zminimalizowaliśmy ilość pętli (z 18 na 10). No i robocizna własna. Nie mam jeszcze pełnego wyliczenia , bo czekam na korektę faktury (oddaliśmy jeden zwój rury, bo nam został), i musimy jeszcze dokupić pompy (2 lub jedną, to zależy od koncepcji kotłowni), ale na dzień dzisiejszy wyszło jakieś 4 tys. Malutka różnica prawda? Inna sprawa, że za wylewki zapłaciliśmy "troszkę" więcej niż było przeznaczone na miksokreta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 25.07.2013 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 Ivy u nas zamawianie całości odpadało, bo standardowo mało kto robi na 20 cm styro termoorganiki, podpytaliśmy 2 firmy i cena nas zabiła (na innym styro), więc odpuściliśmy. Wydaje mi się że drogo za materiały nie zapłaciliśmy, mam bardzo fajną firmę od styropianu, a jeszcze odliczymy 15 % VAT od wszystkiego. my własnie na tym styropiania chcemy robić...czy możesz na prv mi podac ile cie wyszło za całośc i ile m2/ Chetnie tez poznam namiar na wykonaców + hurtownie styro.Dzisijesza wycena mnie troche zwaliła z nóg.... Jeszcze takie spostrzeżenie a'propos kosztów. Mieliśmy "profesjonalny" projekt podłogówki na bogato. Tzn. z pobieżnego przeliczenia materiałów wg załączonej listy, wychodziło jakies 10tys. lekko. Inna sprawa, że za wylewki zapłaciliśmy "troszkę" więcej niż było przeznaczone na miksokreta a robiliśmy na systemi etego samego producenta co macie w projkcie. Projekt zawsze sie robi na bogato- a0 zeby sprzedaż, b) wtedy zawsze działa i regulacja jest łatwiejsza, nie ma problemó itp. Nam tez wyszło juz po zmianie ze bedzie taniej bez bajerów ...ale tez wylewka anhydryt wiec wiecej niż mikrokret Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 25.07.2013 13:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 Priva zaraz wyślę. Na tych samych, rury wavin, rozdzielacze capricorn. Nie robiliśmy oszczędności na jakości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 25.07.2013 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 Priva zaraz wyślę. Na tych samych, rury wavin, rozdzielacze capricorn. Nie robiliśmy oszczędności na jakości a na czym była najwieksza róznica ...bo 6 tysi to sporo..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 25.07.2013 13:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 na rozdzielaczach, na ilości rury (bo w projekcie każde pomieszczenie miało swoją pętlę, nawet najmniejsze, czyli dużo odpadów by było), 25 m rury miedzianej, bo inne umiejscowienie rozdzielaczy, a teraz będzie tylko w kotłowni.Ivy koszty elewacji tu Ci podam bo i tak podawałam je wcześnej w dzienniku, żadna tajemnica. Za całość elewacji 370m2 (materiał plus robocizna) zapłaciliśmy 35,200zł.Styropian - 189zł/m3klej (do grafitowego, więc ten do siatki i styropianu) - 21zł/woreksiatka 140 zł/rolkagrunt 75zł/10ltynk silikatowy 150 zł/25 kgRobocizna ryczałtem (nie rozpisywaliśmy za co i ile metrów) 11 tys. Materiały braliśmy w firmie P.E.M. Dystrybucja w Warszawie. Jedna z niewielu firm którą mogę chwalić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 25.07.2013 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 Ja cię kręcę, ależ podłoga jak żywica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hesperius 25.07.2013 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 Podloga jak zywica, a koszty podlogowki jak marzenie )))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 25.07.2013 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 ależ się błyszczy. nie powiem jak co... ale wygląda super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 25.07.2013 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 podłoga robi wrażenie !!! my własnie na tym styropiania chcemy robić...czy możesz na prv mi podac ile cie wyszło za całośc i ile m2/ Chetnie tez poznam namiar na wykonaców + hurtownie styro.Dzisijesza wycena mnie troche zwaliła z nóg.... w moim DB gdzieś przy fundamentach lub ociepleniu jest namiar na firmę ktora dostarczyla mi styropian , znalazlem ich na allegro - mieli najnizsza cene a ze byli z miejscowosci 30 km ode mnie to im zaufalem ... i jestem zadowolony , pozniej jeszcze wlene na dach u nich kupowalem w praktyce i tak wyglada to tak ze oni tylko FV przewalaja a producenci wysylaja Ci transport ze styropianem lub wełną u mnie tak to wyglądało http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=92094&d=1325166034 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 25.07.2013 14:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 No dokładnie, transport idzie z fabryki, ale firma musi być w miarę wiarygodna bo (ja przynajmniej) płaciłam 50% przedpłaty, nie chciałabym w ciemno płacić takiej kasy a towar na święty nigdy. Sprzedawcy na allegro nie zawsze są wiarygodni a gwarancje żadne. To musi być firma, która istnieje również w rzeczywistości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 25.07.2013 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 Czyli Twój Wolplanowiec też się spisał cudnie . Suprerrrr mój do całokształtu jeszcze jest diabelnie przystojny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 25.07.2013 15:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 Znaczy miałaś gratisowo ładny widok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 25.07.2013 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 n Ivy koszty elewacji tu Ci podam bo i tak podawałam je wcześnej w dzienniku, żadna tajemnica. Za całość elewacji 370m2 (materiał plus robocizna) zapłaciliśmy 35,200zł Materiały braliśmy w firmie P.E.M. Dystrybucja w Warszawie. Jedna z niewielu firm którą mogę chwalić. dziękuję, a czy firmę od ocieplenia tez polecasz ? jeśli tak to chętnie skorzystam z namiaru bo w stosunku do mojej wyceny wygląda to rewelacyjnie w moim DB gdzieś przy fundamentach lub ociepleniu jest namiar na firmę ktora dostarczyla mi styropian , znalazlem ich na allegro - mieli najnizsza cene a ze byli z miejscowosci 30 km ode mnie to im zaufalem ... i jestem zadowolony , pozniej jeszcze wlene na dach u nich kupowalem dziękuję, zaraz popatrzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 25.07.2013 17:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 Nie, ociepleniowców nie polecam, chyba że będziesz nad nimi cały czas stać i ich pilnować, żeby robili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 25.07.2013 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 (edytowane) Na fakturze nie miałam pozycji: podglądanie wykonawców, więc chyba faktycznie miałam to gratis Edytowane 25 Lipca 2013 przez malka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 25.07.2013 17:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 ciekawe co na to US Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 25.07.2013 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 powtórzę za wszystkimi, piękne podłogi cieszysz się, że już styro nie oglądasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 25.07.2013 18:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 tak i rurek, rurek wreszcie nie widzę jak kto nie wie, to w życiu nie zgadnie ile pracy jest "pod spodem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 25.07.2013 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 taaaa, ja tez dopiero teraz wiem co tam w tych wszystkich podłogach i ścianach mieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts