Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kostka Ani i Marcina

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Znaleźliśmy dzisiaj płytki podłogowe. Do łazienki okazały się idealne Opoczno Visione grey, mają fajną strukturę, nie są śliskie, nie widać na nich brudu. Co prawda kosztują k. 100 zł ale potrzebujemy raptem 4m2. Czyli wraca opcja odpływu liniowego.

płytka Obi3.jpg

Do salonu Pietra beige (nie znam producenta) wzięliśmy 3 płytki na próbę, wyglądają bardzo fajnie, format 33x66, kosztują k. 50 zł. Zdjęcia jutro, ale na razie idealnie zlewają się z wylewką :) Dokupimy pełną paczkę to będziemy wiedzieć co to dokładnie jest, bo w Obi takie informacje to tajemnica.

Jeszcze się zastanowię co do kuchni, wiatrołapu (czy salonowe czy łazienkowe, bo nie chcę kolejnych rodzajów wprowadzać).

Upał dzisiaj nieziemski, zmiotłam tylko mleczko anhydrytowe z salonu i kuchni i ledwo to przeżyłam.

A od jutra powrót do pracy, nawet się ciesze, bo w takie upały to ja się do roboty nie nadaję i na budowie bym niewiele zrobiła ;)

ps. znalazłam to Stargres pietra del deserto, są różne kolory ale mi akurat ten beige najbardziej odpowiada. I znowu zdjęcia w necie nie oddają rzeczywistości.

Edytowane przez cronin

Opoczno baaardzo mi się podoba, ale i ten stargres też cudny. Widziałaś go na żywo? Jest bardziej drewnopodobny czy bardziej beżowy maziaty? Fantastyczny

Klasa ścieralności 4 to dobrze czy źle, nigdy nie mogę zapamiętać

Stargresu nie kojarzę na żywo, ale ja przeczytałam, że wybrałaś visione do łazienki, to się złapałam za głowę. Przecież ja świetnie znam te płytki - i jakoś o nich zapomniałam! A będą idealne, bo na tym wzorze nie widać za bardzo łączeń, a praktyczny jest bardzo. I niezbyt śliski. Świetny wybór :yes:

Dzięki Kocurku, no właśnie faktura tego gresu mnie urzekła, no i brudu nie będzie widać :)

A zdjęcia stargresu zaraz wrzucę, jest zupełnie inny, ciepły, bardzo delikatne mazaje, nie rzuca się w oczy.

stargres 29 (1).jpg

stargres 29 (5).jpg

stargres 29 (10).jpg

tu w kuchni, myślę że świetnie do niego będzie pasował blat z jasnego dębu (zdaje się że podążam śladami MSU :) )

Edytowane przez cronin