cronin 31.07.2013 09:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 te jasne bo na te ciemne mnie nie stać Mnie też nie stać, ale na szczęście potrzebuję aż 4 m2 zresztą przyoszczędziłam na ściennych cegiełkach po 20 zł z metra Cronin bardzo fajne te płytki! a jasne są prawie identyczne jak moje kuchenne ścienne. Są chropowate czy gładkie? Jasne są lekko chropowate, ale bez zaciągania rajstop Cześć Ania! Gratuluję wylewki. Ja teraz walczę z czyszczeniem betonów - ręce mi już odpadają. A drzewko owocowe to prawdziwy "bojownik". Ala dzięki , ale jak to czyścisz betony? mleczko ścierasz? ja też macham teraz miotłą, ale i tak wezwę wylewkarza do przeszlifowania po kartongipsach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 01.08.2013 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 Ala dzięki , ale jak to czyścisz betony? mleczko ścierasz? ja też macham teraz miotłą, ale i tak wezwę wylewkarza do przeszlifowania po kartongipsach. Nie, nie wylewki tylko nadproża, podciągi i słupy betonowe czyszczę. Ze zdjęcia poniżej: wszystko co nie jest podłogą, czerwoną cegła i wytynkowane . http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=201468&d=1374185994 na zdjęciu powyżej są jeszcze "brudne", ale chciałam wytłumaczyć o co biega Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 02.08.2013 14:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 Jezu ale Ty masz przestrzeń, powalająca a jak czyścisz, z tynku? szlifujesz? będziesz ten beton jakoś impregnować?bo pamietam że on jest docelowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 03.08.2013 08:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 Na budowie chwilowy przestój, pan od sufitów po raz kolejny (podobno ostatni) przesunął się w czasie, ma wejśc po 11-tym podobno. Na pocieszenie zamówiłam bramę, najprostszą z możliwych, czyli pionowe czarne pręty, zero ozdobników, przesuwna z furtką wewnątrz (na tej furtce najbardziej nam zależało, bo światło bramy to 4,75m, więc oddzielnie furtka by się nie zmieściła). Będzie równie prosta jak nasze drzwi wejściowe "magazynowo-przemysłowe" I będzie zamontowana już za 2 tygodnie co mnie bardzo cieszy Zastanawiam się tylko czy brać tez od razu automatykę (mają FAACA), bo prądu na razie nie będzie (ze 2 miesiące) a kosztuje dodatkowo 1750 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 03.08.2013 19:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 Byliśmy dziś w piekle wykańczających się. Znaczy pojechaliśmy na Bartycką w poszukiwaniu płytek (Opoczno Visione). Takie małe spostrzeżenie pt. Bartycka wczoraj (tzn. 8 lat temu) i dziś. Wtedy ciężko było znaleźć miejsce do parkowania, ludzi tłum, wybór płytek ogromny (zwłaszcza polskich). Dzisiaj zajęta może 1/3 miejsc parkingowych, ludzi niewiele, płytki w 90% zagramanica . Gdy w desperacji zapytałam sprzedawczynię czy mogą mi sprowadzić visione (bez przesady płytki po 100/m2, żaden badziew) usłyszałam, że oni nie współpracują z polskimi fabrykami. Powstrzymałam się od rozejrzenia po pustym sklepie i stwierdzenia "to widać". Pojechaliśmy również do TTW w Jerozolimskich. To samo co na Bartyckiej, tyle że w dużo lepszych warunkach (wreszcie nie obskurny barak) i wyższych cenach. Te same płytki , które widzieliśmy na Bartyckiej po 79zł , 89 zł, w Jerozolimskich były po 99 zł . Tyle dygresji. W każdym razie opoczna nie znaleźliśmy nigdzie, za to trafiliśmy na gres który zburzył nam koncepcję łazienek góra dół. Wypożyczyliśmy płytkę, żeby się z nią przespać. Nowa koncepcja bardzo mi się podoba, ale może mi przejdzie, bo szarych cegiełek mi szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hesperius 03.08.2013 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 Zostaje jeszcze opcja - kupno przez internet. Kupowalam tak prawie wszystkie plytki i podloge, ale ciary troche chodza po plecach Tak czy owak - wybor plytek - swietny Spoznione, ale serdeczne zyczenia Imieninowe posylam wraz z bukietem kwiatow ))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 03.08.2013 22:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 Dziękuję za kwiatki Problem nie leży w tym, gdzie kupić płytki, bo bez problemu sprowadzą mi je w obi. Problem w tym czy nadal je chcę Koncepcja się zmienia I widziałam na żywca pstryczki goveny, dla przypomnienia http://images.okazje.info.pl/p/dom-i-ogrod/8960/th220/wylacznik-podwojny-klawiszowy-uniwersalny-govena-emc-.jpg Były w sklepie z milionem innych pstryczków, dużo droższych. M spojrzał na ceny i prawie dostał zawału. I od razu govena przestała być absolutnie nieosiągalna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 04.08.2013 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 Ania jak czytam Ciebie to się boje o siebie:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 04.08.2013 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 A to pokaż te nowe płytki, z którymi poszłaś do łóżka i chcesz zdradzić visione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hesperius 04.08.2013 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 Fajne pstryki Przypominaja mi te prlowskie, do ktorych mam sentyment - tyle, ze te sa duzo szlachetniej wykonane Beda pasowac do "szczotkowanego aluminium" na oknach Z wyborami jest tak, ze zawsze znajdzie sie cos, co popsuje nam szyki... i wyglada fajniej i cene ma lepsza... Ja stosuje taka metode, ze po zerknieciu w przepastne czelusci kieszeni szybko decyduje sie na cos, co mi sie podoba, a potem starac sie nie zalowac Najwazniejsze, zebyc byla zadowolona przez... najblizsze 10 lat. Potem mozesz je zmienic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 04.08.2013 16:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 (edytowane) No dobra poszłam z nimi do łóżka, i rano już nie były takie fajne Wracamy do starych, dobrych visione Kilka zdjęć: starych , nowych , być może, napewno czekam na opinie, na razie nie podpowiadam co gdzie jak zdjęcie nr 1 zdjęcie nr 2 zdjęcie nr 3 zdjęcie nr 4 CDN Edytowane 4 Sierpnia 2013 przez cronin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 04.08.2013 16:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 (edytowane) CD. zdjęcie nr 5 zdjęcie nr 6 zdjęcie nr 7 Edytowane 4 Sierpnia 2013 przez cronin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 04.08.2013 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 widać , żaden wybór nie jest prosty w drugim poście niestety nie widać zdjęć, ale z pierwszego najbardziej podobają mi się nr 3, a potem nr 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 04.08.2013 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 Zdjęcia z drugiego postu się nie otwierają. Z pierwszego nr 3 ciekawy, nr 1 fajny format (o ile chodzi o gładką). Nr 4 i 5 (ta sama chyba, nie?) w ogóle mi się nie podoba - kojarzy mi się z cieniowanym elewacyjnym klinkierem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 04.08.2013 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 poprawiłam, widać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 04.08.2013 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 Ta ruda mi namieszała właśnie W ogóle nie przypomina klinkieru na żywo, ma bardzo bogaty miodowo złoty kolor i rewelacyjną strukturę. Przez chwilę chcieliśmy dać ją do łazienki, do białych płytek ściennych z dodatkiem tylko paseczka mozaiki takiej http://www.leroymerlin.pl/files/media/image/799/1180799/product/mozaika-szklana-gold,big.jpg Ale okazało się że straszliwie trudno dobrać do niej białe płytki, w ogóle jakiekolwiek płytki. To typowe płytki salonowe, do łazienki się nie nadają. Wróciła więc stara wersja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 04.08.2013 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 Teraz widać - ale i tak wolę starą wersję Choć mozaikę akurat znam i jest przepiękna - tyle że jakoś mi do Ciebie nie pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 04.08.2013 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 Rude mi nie pasuje to fakt Ale czasami kusi odrobina szaleństwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 04.08.2013 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 Jeszcze ciekawostka dzisiejsza z casto. Promocja na szare cegiełki, tak znane i lubiane Czy ktoś kiedykolwiek widział te cegiełki po 63 zł? ja nigdy, od zawsze były po 20 ale co promocja to promocja Za to w promocji kupiliśmy końcówkę gresu technicznego w kolorze antracyt, po 10 zł to ten na zdjęciach zestawiony z salonowymi jasnymi. Jak myślicie, nadawałby się do wiatrołapu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 04.08.2013 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 no pewnie, do wiatrołapu w sam raz szalone płytki są fajne, złoto poblyskują, ale czy dałabyś radę tak na codzień przez dłuższy czas? jeśli tak to szalej na całego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts