Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kostka Ani i Marcina

Recommended Posts

te jasne :) bo na te ciemne mnie nie stać :)

Mnie też nie stać, ale na szczęście potrzebuję aż 4 m2 :) zresztą przyoszczędziłam na ściennych cegiełkach po 20 zł z metra :)

Cronin bardzo fajne te płytki! a jasne są prawie identyczne jak moje kuchenne ścienne. Są chropowate czy gładkie?

Jasne są lekko chropowate, ale bez zaciągania rajstop ;)

Cześć Ania! Gratuluję wylewki.

Ja teraz walczę z czyszczeniem betonów - ręce mi już odpadają.

A drzewko owocowe to prawdziwy "bojownik".

Ala dzięki :), ale jak to czyścisz betony? mleczko ścierasz? ja też macham teraz miotłą, ale i tak wezwę wylewkarza do przeszlifowania po kartongipsach.

• Odpowiedzi 4,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ala dzięki :), ale jak to czyścisz betony? mleczko ścierasz? ja też macham teraz miotłą, ale i tak wezwę wylewkarza do przeszlifowania po kartongipsach.

Nie, nie wylewki tylko nadproża, podciągi i słupy betonowe czyszczę.

Ze zdjęcia poniżej: wszystko co nie jest podłogą, czerwoną cegła i wytynkowane ;).

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=201468&d=1374185994

na zdjęciu powyżej są jeszcze "brudne", ale chciałam wytłumaczyć o co biega

Na budowie chwilowy przestój, pan od sufitów po raz kolejny (podobno ostatni) przesunął się w czasie, ma wejśc po 11-tym podobno.

Na pocieszenie zamówiłam bramę, najprostszą z możliwych, czyli pionowe czarne pręty, zero ozdobników, przesuwna z furtką wewnątrz (na tej furtce najbardziej nam zależało, bo światło bramy to 4,75m, więc oddzielnie furtka by się nie zmieściła). Będzie równie prosta jak nasze drzwi wejściowe "magazynowo-przemysłowe" ;) I będzie zamontowana już za 2 tygodnie co mnie bardzo cieszy :) Zastanawiam się tylko czy brać tez od razu automatykę (mają FAACA), bo prądu na razie nie będzie (ze 2 miesiące) a kosztuje dodatkowo 1750 zł :(

Byliśmy dziś w piekle wykańczających się. Znaczy pojechaliśmy na Bartycką w poszukiwaniu płytek (Opoczno Visione). Takie małe spostrzeżenie pt. Bartycka wczoraj (tzn. 8 lat temu) i dziś. Wtedy ciężko było znaleźć miejsce do parkowania, ludzi tłum, wybór płytek ogromny (zwłaszcza polskich). Dzisiaj zajęta może 1/3 miejsc parkingowych, ludzi niewiele, płytki w 90% zagramanica . Gdy w desperacji zapytałam sprzedawczynię czy mogą mi sprowadzić visione (bez przesady płytki po 100/m2, żaden badziew) usłyszałam, że oni nie współpracują z polskimi fabrykami. Powstrzymałam się od rozejrzenia po pustym sklepie i stwierdzenia "to widać".

Pojechaliśmy również do TTW w Jerozolimskich. To samo co na Bartyckiej, tyle że w dużo lepszych warunkach (wreszcie nie obskurny barak) i wyższych cenach. Te same płytki , które widzieliśmy na Bartyckiej po 79zł , 89 zł, w Jerozolimskich były po 99 zł :) . Tyle dygresji.

W każdym razie opoczna nie znaleźliśmy nigdzie, za to trafiliśmy na gres który zburzył nam koncepcję łazienek góra dół. Wypożyczyliśmy płytkę, żeby się z nią przespać. Nowa koncepcja bardzo mi się podoba, ale może mi przejdzie, bo szarych cegiełek mi szkoda.

Dziękuję za kwiatki :)

Problem nie leży w tym, gdzie kupić płytki, bo bez problemu sprowadzą mi je w obi. Problem w tym czy nadal je chcę :) Koncepcja się zmienia :)

I widziałam na żywca pstryczki goveny, dla przypomnienia

http://images.okazje.info.pl/p/dom-i-ogrod/8960/th220/wylacznik-podwojny-klawiszowy-uniwersalny-govena-emc-.jpg

Były w sklepie z milionem innych pstryczków, dużo droższych. M spojrzał na ceny i prawie dostał zawału. I od razu govena przestała być absolutnie nieosiągalna :)

Fajne pstryki :) Przypominaja mi te prlowskie, do ktorych mam sentyment - tyle, ze te sa duzo szlachetniej wykonane :)

Beda pasowac do "szczotkowanego aluminium" na oknach :yes:

Z wyborami jest tak, ze zawsze znajdzie sie cos, co popsuje nam szyki... i wyglada fajniej i cene ma lepsza... Ja stosuje taka metode, ze po zerknieciu w przepastne czelusci kieszeni szybko decyduje sie na cos, co mi sie podoba, a potem starac sie nie zalowac ;)

Najwazniejsze, zebyc byla zadowolona przez... najblizsze 10 lat. Potem mozesz je zmienic ;)

No dobra poszłam z nimi do łóżka, i rano już nie były takie fajne :) Wracamy do starych, dobrych visione :)

Kilka zdjęć: starych , nowych , być może, napewno :) czekam na opinie, na razie nie podpowiadam co gdzie jak :)

zdjęcie nr 1

20130803_142535.jpg

zdjęcie nr 2

20130803_142902.jpg

zdjęcie nr 3

20130803_132157.jpg

zdjęcie nr 4

04 (6).jpg

CDN

20130803_132555.jpg

Edytowane przez cronin

Ta ruda mi namieszała właśnie :) W ogóle nie przypomina klinkieru na żywo, ma bardzo bogaty miodowo złoty kolor i rewelacyjną strukturę. Przez chwilę chcieliśmy dać ją do łazienki, do białych płytek ściennych z dodatkiem tylko paseczka mozaiki takiej

http://www.leroymerlin.pl/files/media/image/799/1180799/product/mozaika-szklana-gold,big.jpg

Ale okazało się że straszliwie trudno dobrać do niej białe płytki, w ogóle jakiekolwiek płytki. To typowe płytki salonowe, do łazienki się nie nadają. Wróciła więc stara wersja :)

Jeszcze ciekawostka dzisiejsza z casto. Promocja na szare cegiełki, tak znane i lubiane ;)

szare cegiełki.jpg

Czy ktoś kiedykolwiek widział te cegiełki po 63 zł? ja nigdy, od zawsze były po 20 :) ale co promocja to promocja :)

Za to w promocji kupiliśmy końcówkę gresu technicznego w kolorze antracyt, po 10 zł :) to ten na zdjęciach zestawiony z salonowymi jasnymi. Jak myślicie, nadawałby się do wiatrołapu?