malka 05.08.2013 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 mam go w kotłowni:) nieźle się kładł i fajnie ciął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 05.08.2013 13:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 Hesperius, docelowo ten wiatrołap ma być oddzielony od reszty szklaną ścianką z drzwiami, więc ten kontrast nie byłby taki mocny. Jeśli podłogę zrobimy w tym graficie to ściany będą jasnoszare, listwy białe i meble albo białe raczej w połysku, albo jakieś drewno ( i tu bolesne pytanie jakie?). Wychodzi na to że najlepiej zrobiłam z lampami, 90% kupiłam w styczniu na poświątecznych wyprzedażach i już o tym nie myślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 05.08.2013 13:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 Malka uaktualniłabyś trochę Ziewnik, co? bo taki sezon ogórkowy się zrobił, a wpis w Ziewniku ożywiłby Forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 05.08.2013 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 Ewentualne różnice grubości płytek można wyrównać klejem. Listwie, o której pisze hesperius, mówię tak - to jest tylko cienka kreseczka, ale oddziela z całą stanowczością jedne płytki od drugich Ta drobna kosteczka, która się wszystkim podoba, ma format 20x60? Jeśli tak, jest kilka wariantów kolorystycznych na allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 05.08.2013 13:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 Kocurku ta akurat ma format 20x50, hiszpańska Marazzi nacar perla, ale też ma kilka wersji kolorystycznych poprzez różne nasilenie szarości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 05.08.2013 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 Wiesz jak Ci zazdroszczę?Ale spoko, jak pozałatwiam te nużące sprawy to się wezmę za przyjemności;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 05.08.2013 15:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 Te nużące to grzejniki i reszta? u mnie cały czas burza mózgów czym grzać i jak i jedna wielka wątpliwość czy podłogówka będzie działać jak trzeba uwierz mi że wolałabym zdać się na sprawdzonego instalatora i zrobić na bogato wg planu, mając pewność że zadziała. A tak cały czas obgryzam paznokcie. I wcale nie lubię wybierać płytek ani kolorów, bo cały czas mam koszmary, że mnie na "pochwal się..." zjadą że wiocha, tandeta i nic do siebie nie pasuje Oczywiście nie zamierzam niczym się "chwalić" to wątek dla samobójców i masochistów, kojarzy mi się z rzymskimi igrzyskami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hesperius 05.08.2013 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 Oj, to zmienia postac rzeczy - szklane drzwi beda super rozwiazaniem (ale i tak dalabym tam te srebrna kreseczke - dzieki, Kocurko ) Meble moga byc biale, a jesli chodzi o drewno, to opcje sa dwie: w odcieniu plytek (jasne) albo jakies zdecydowane w tonie, nie wiem moze marbau albo palisander ? Nasycony kolor drewna musi byc jednak czyms, w czym bedziesz sie dobrze czula przez dluzszy czas. Ja bym chyba dala biale, ale to dlatego, ze w poprzednim mieszkaniu mialam jasne drewniane Ale juz to widze, bedzie pieknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 05.08.2013 15:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 Z drewnem mam ten problem, że z docelowych mebli mam mały ciemny stoliczek i stary orzechowy kredens też ciemny za to krzesła jasne (brzoza plus biały). Czyli miszmasz a chciałabym to jakoś spasować,bo parapety też będą drewniane. Ciemne drewniane drzwi miałam w mieszkaniu, ładne ale kurz na nich było widać straszliwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 05.08.2013 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 Hejka pourlopowo widze, że dalej gorące tematy na tapecie. Widziałam rudą płytke - podobną w kolorze czernym lub grafitowym (nie pamietam) ma nasza forumowa Nefer. Jakbys miała ochote się jeszcze nad sobą popastwić rzuc okiem w jej dziennik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hesperius 05.08.2013 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 Najlepiej chodzic z probnikiem koloru, w ktorym masz meble... Rozumiem dylematy. Ja tez mam ciemnobrazowy kredens i ciemny okragly stol (ktory zreszta bardzo lubie). Kredens zamierzam przemalowac (nie jest fornirowany, a drewno ma rysy od przeprowadzek), a stol bedzie mial dlugi jasny obrus Pytanie, czy chcesz utrzymac podobna stylistyke w calym domu czy kazdemu z pomieszczen dodac troche indywidualnego charakteru. To sa dwie rozne koncepcje wymyslania przestrzeni Jesli meble z przedpokoju beda bardzo widoczne w salonie, to faktycznie staralabym sie uniknac miszmaszu Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 05.08.2013 18:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 Hej Nitu, fajne wakacje miałaś Popastwiłam się nad sobą u Nefer, i upewniłam się że to płytki nie dla mnie, bardzo ładne ale by mnie przytłoczyły, a to straszne być zdominowanym przez płytki Hesperius no właśnie chciałabym mieć spójnie, może nie jednakowo ale przynajmniej w tym samym stylu. Problem w tym , że moje obecne meble nie są takie stare (7 lat mają) i nie wszystkie chcą się rozpaść Będą więc wymieniane sukcesywnie, a znając życie Myślałam kiedyś o przemalowaniu kredensu, ale to fornir, mój spadek po dziadku , więc rozumiesz, ręka by mi odpadła , stolik z kolei to prezent ślubny i podoba mi się w tej postaci. Drewno to ciężki temat zwłaszcza że parapety muszę dopasować też do okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hesperius 05.08.2013 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 Rozumiem Tez mam takie ulubione graty Ale z parapetami juz mozesz eksperymentowac - mozna je odnawiac, malowac i znowu malowac Moze drewno bielone albo jasne drewno zblizone do koloru plytek? Wybierz jakis neutralny kolor, skoro czesc mebli bedziesz sukcesywnie wymieniac. Jesli meble do przedpokoju maja juz byc "na stale", to zrob je tak jak powinny wygladac wg Ciebie docelowo. Jesli beda mialy neutralny kolor i prosty ksztalt powinny dopasowac sie reszty, nawet takiej starej i tej tylko troche wiekowej Na fornir bym sie nie rzucala... Raz sprobowalam (byl zapackany lakierem, nie politura) - porazka... Wyglada na to, ze bedziesz miec trzy odcienie: biel, jasny odcien drewna (brzoza plus odcien plytek) i ciemny braz. To powinno dobrze wygladac ))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 06.08.2013 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Ania trochę podobni planuję wiatrołap ( z tym, że na meble będzie trzeba poczekać ) i do szarości pięknie białe mebelki będą kontrastować a jak drewno to odcień taki zimny, może sonoma? a z jakich firm farby wybierasz? czy nie ograniczasz się do konkretnej? ja wstępnie wybrałam jedwabny popiel z dekorala, ale jeszcze się kurcze waham... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 06.08.2013 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Jak się gibasz w sprawie kolorów czy dzielić czy łączyć i jak z czym i gdzie... To się może kopyrtnij do mnie Mam jasne parapety i ciemne drewno (stół, krzesła, schody, ściana w kuchni) - lookniesz zobaczysz czy Ci leży czy nie i już... a nie na sucho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 06.08.2013 15:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Ania trochę podobni planuję wiatrołap ( z tym, że na meble będzie trzeba poczekać ) i do szarości pięknie białe mebelki będą kontrastować a jak drewno to odcień taki zimny, może sonoma? a z jakich firm farby wybierasz? czy nie ograniczasz się do konkretnej? ja wstępnie wybrałam jedwabny popiel z dekorala, ale jeszcze się kurcze waham... Odcieni drewna jeszcze nie ćwiczyłam, nie mam gdzie obejrzeć na żywo, markety są słabe a w necie przekłamane. Z farb pwdp będzie beckers, miałam , malowałam był ok, dekoralem tez malowałam i nędzny był, wodnisty, słabo krył, odpada. Jak będzie totalna kicha z kasą to wezmę białą śnieżkę na razie Jak się gibasz w sprawie kolorów czy dzielić czy łączyć i jak z czym i gdzie... To się może kopyrtnij do mnie Mam jasne parapety i ciemne drewno (stół, krzesła, schody, ściana w kuchni) - lookniesz zobaczysz czy Ci leży czy nie i już... a nie na sucho Nitu z przyjemnością powiedz tylko gdzie i kiedy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 06.08.2013 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Odcieni drewna jeszcze nie ćwiczyłam, nie mam gdzie obejrzeć na żywo, markety są słabe a w necie przekłamane. Z farb pwdp będzie beckers, miałam , malowałam był ok, dekoralem tez malowałam i nędzny był, wodnisty, słabo krył, odpada. Jak będzie totalna kicha z kasą to wezmę białą śnieżkę na razie To ja Ci hita powiem. U mnie w casto śnieżka droższa od dekorala, duluxa i tylko 11 zł na wiaderku (10 l) tańsza od tikkurli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 06.08.2013 17:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Malka to teraz pytanie w jakiej cenie są duluxy, dekorale i tikkurile casto nie przestaje mnie zadziwiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hesperius 06.08.2013 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Nitubaga dobrze radzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 06.08.2013 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Malka to teraz pytanie w jakiej cenie są duluxy, dekorale i tikkurile casto nie przestaje mnie zadziwiać Sprawdzę Ci dokładnie jutro, bo mam fakturę w samochodzie , a nie chce mi się już złazić po schodach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts