Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kostka Ani i Marcina

Recommended Posts

Ja nie miałam żywicy vel utwardzacza (dobrze wiedzieć,że tak to się nazywa ) w butelce, ale w takim płaskim pojemniku jak margaryna ;)

A proszek był wilgotny -fakt.

To cementowe były sypkie.

Litokol ma utwardzacz w kilku porcjach (w woreczkach) - proste a jakże ułatwiające zycie rozwiązanie

• Odpowiedzi 4,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

siły jak siły, ale czas :o

To sa ludzie, którzy pracują zawodowo, mają rodziny.

NO na przykład, mój ślubny pół godziny temu wrócił z roboty i ,ze mam go gnać teraz kleić dalej płyty ??

Ja podziwiam, ale czy zazdroszczę ?? nie , raczej nie.

Chciałabym mieć tyle kasy, by stać i pokazywać paluszkiem co ma być zrobione i jak.

Osobiście nie widzę nic wzniosłego w tachaniu bloczków i użeraniu się z pękającymi przy cięciu kaflami, kłującą wełną i panoszącymi się wszędzie drobinkami styro.

Pewnie,że jest to jakiegoś rodzaju satysfakcja, ale osobiście wolałabym odczuwać ją leżąc w hamaku na jakiś bahamamama niż klęcząc przy fundamentach nad wiadrem śmierdzącego lepiszcza.

Czytam i czytam, i tak sobie myślę jaka ze mnie jest ofiara, nie boję się jedynie wypompowywać wody z mojego basenu.

Pocieszcie mnie, jak się do czegoś zabieracie, to też macie stracha, że wam nie wyjdzie, albo coś źle zrobicie?

Nie pocieszę :lol2:

bo jak coś spiedzielę, to będę sobie sama winna i nie będzie mnie to kosztować srylion.

Dotychczas miałam zrypane wszystko co było do zrypania, a powierzone było "fachowcom" - za duże pieniądze.

Nie dość ,że kasa zniknęła razem z partaczami, to jeszcze trzeba było znacznie kosztowniejsze poprawki* opłacać

*poprawki to eufemizm

Ja się boję - ale mówimy sobie z mężem tak: jak zrobimy, tak będziemy mieli, więc z jednej strony, pretensje tylko do siebie, a z drugiej - staramy się jak najlepiej umiemy i na ile mamy cierpliwość.

Bo faktem jest, że pewnie dałoby się zrobić pewne rzeczy lepiej, dokładniej - ale po iluś godzinach pracy zawodowej, wieczorem na budowie, po prostu się nie chce, nawet dla siebie :rolleyes:

dla nas samodzielna budowa to też nic wzniosłego...chociaż miło jest jak nikt obcy po domu ci się nie pałęta...a skąd na to czas? nie mam pojęcia, dla mojego budowa była 3 etatem, więc często cierpiała na tym jego działalność i wracał do domu po 22. Ale na szybko licząc zostało w kieszeni jakieś 100tyś.

A ja, patrząc realnie, wcale bym nie chciała pokazywać tylko paluszkiem, leżąc na leżaczku, bo nie trafiłam jeszcze na takiego fachmana, którego nie trzeba byłoby pilnować. I sprawia mi ogromną satysfakcję to, że zrobię coś sama. A to że najpierw trzęsą mi się nogi zanim zacznę to szczegół :) Za każdym razem sobie powtarzam, dlaczego niby mam mi się nie udać, czy "heniutek" jest ode mnie mądrzejszy? ok ma praktykę (bądź nie), ma mięśnie (bądź nie) i co więcej (chyba tylko promili)? i ma całkowity brak samokrytyki. Ja nie mam mięśni, nie mam praktyki (często złej) ale umiem czytać instrukcje i uczę się na błędach (nie zawsze swoich :) ). I tylko braku czasu nie przeskoczę.

Otóż to, ja myślę dokładnie tak samo. Poza tym wiele rzeczy zrobiłam na chłopski rozum i okazało się później, że zupełnie prawidłowo. Budowa (nie biorąc pod uwagę najnowszych nowinek technologicznych) nie jest rzeczą szczególnie skomplikowaną - jak w średniowieczu katedry stawiali, to w obecnych czasach małego domu nie damy rady? ;)