max-maniacy 22.08.2013 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 ale poważna dyskusja się wywiązała. zajmę więc może jakieś stanowisko... tylko nie bardzo wiem jakie. jakbym miała kupę kasy, to chata by już stała. a tak to końca nie widać. zgadzam się z tym, że fajnie na hamaku i palcem pokazywać, ale fajnie też coś zrobić samemu i mieć z tego frajdę. niestety , tak jak piszecie, znaleźć ekipę której można spokojnie powierzyć budowę, to graniczy z cudem. znajomi mieszkają od 2 miesięcy w nowym domu, w którym właśnie odpadły płytki z komina, na tarasie nie ma już fugi, źle położone płytki w łazience i woda w piwnicy. to tylko niektóre babole, które wyszły. mieli kasę i co? mają zszargane nerwy. lepiej mieć pretensję do siebie, że się coś schrzaniło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 22.08.2013 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 Po czwartym modzajto to ja już chyba nic mądrego nie napiszę ale fakt , satysfakcja fajna rzecz choć wolałabym ją mieć z powodu przelecenia szybowcem na Borcholm, niż przerzucenia 12 ton piasku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 23.08.2013 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 Malka mówiłam Ci juz kiedyś że Cię kocham??:lol2: ps. ja tam bym paluszkiem jakby co:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 23.08.2013 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 Mój też by się za to nie brał, gdyby trafił 6-kę w totka....zdecydowanie woli swoją pracę i elektroniczne sprzęty. Na płyty k-g pamiętam już patrzeć nie mógł... ale zrobił prosty przelicznik, jeśli w tym czasie jest w stanie zarobić więcej, to pracę oddaje fachmanowi, jeśli na fachmana nie zarobi, to robi to sam. Druga sprawa, że większość fachmanów i tak trzeba sprawdzać niestety...Mój to dodatkowo typ majsterkowicza, który w wieku dziecięcym samochody rozkręcał Jak widać po wypowiedziach, większość rozbija się o kasę, żadne odkrycie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 23.08.2013 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 Na dzień dobry http://static.geekweek.pl/cms/2013/08/2_18-589x490.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 23.08.2013 08:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 Gosia ale sama to cudo zaparzyłaś? jestem pod wrażeniem aż się wzruszyłam Ja lubię dłubać i już, lubię smarować dysperbitem, grzanie papy tez mi się podobało, latanie po dachu na mrozie i psikanie desek też było fajne nawet jeśli ciekło mi z nosa i trzęsły mi się nogi, chyba po prostu lubię taką brudną robotę bez rękawiczek of kors za to mozolna dłubanina, mierzenie co do milimetra to nudyyyy, dobieranie płytek i farb co do jednejmilionowej odcienia - to nuuuudyyy, oglądanie fafnastu umywalek, wanien i baterii - fuj. Wniosek taki że jestem mało kobieca, lubię brudną robotę, za to chętnie wykończeniówkę oddałabym komuś innemu, nawet za kasę (tylko że skąpa jestem więc już się przemęczę sama ) Za to jak widzę i słyszę kolejnego super fachmana, który wciska mi kit i "będzie Pani zadowolona" to nóż w kieszeni..... A dzisiaj chłopaki kończą oklejanie ścian (no na 90% ) i na weekend mam zaplanowane stawianie murków przyschodowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 23.08.2013 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 Kiedyś w innym wątku TA, udowadniał mi,że każdy może wybudować dom, albo przynajmniej dużo w nim zrobić.. Może ma racje, ale nie każdy ma taką potrzebę i nie każdego na to stać. Cos mnie podejrzanie uszy piekly i czulem podskornie ze mnie ktos do tablicy wola Dorzucajac jeszcze cos od siebie do tej powaznej dyskusji kilka postow wyzej: Gdybysmy z Gosia mieli kupe kasy to pewnie niczego by to nie zmienilo Tez budowal bym dom sam, bo bezczynnosc mnie boli, a budowanie jest zupelnie fajne Pewnie kulali bysmy sie nowiutka 159 zamiast 12 letniej 156, pewnie 2 razy do roku mogli bysmy wyskoczyc na ekstra wczasy... No ale w kwestiach budowa]lanych nie widze mozliwosci wiekszych zmian raczej Budujemy sami i nie przeszkadzaja nam w tym ani nasze wyksztalcenie ani stanowiska:) Gosia to juz prawie Pani dr inz., od ladnych paru lat uczaca studentow, ja mgr inz. automatyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 23.08.2013 09:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 Bo to trzeba lubić, a ja mam wrażenie że większość fachmanów nie lubi swojej roboty tylko nie ma pomysłu co innego mogliby robić, i robią "na odwal się". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 23.08.2013 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 Jeszcze jedna kwestia o terminowość fachmanów miesiąc czekamy na przyłącze wod-kan. ile nerwów byśmy zaoszczędzili jakbyśmy się wzięli za to sami? a tak to nóż się w kieszenie otwiera, szlag trafi, kończyny opadają i nie wiem co jeszcze umiesz liczyć licz na siebie, na tym się chyba najlepiej wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 23.08.2013 11:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 my mieliśmy prąd w czerwcu mieć, takie były obiecanki. Dobrze jak w październiku popłynie:mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 23.08.2013 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 Cronin to dzieło japońskiego mistrza - kliknij na zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 23.08.2013 11:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 Nie wiem co mnie bardziej rozwaliło Snoopy czy żyrafa ciekawa tylko jestem czy to wciąż da się pić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 23.08.2013 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 aż szkoda psuć takie dzieło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 23.08.2013 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 To tak jak jedzenie czekoladowych zwierzątek albo mikołaja.... zacząć od głowy czy on nóg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 23.08.2013 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 (edytowane) aż szkoda psuć takie dzieło. oj tam... wbijasz slomke w oko i wysysasz przez slomke EDIT: ok... doszelem do zdjecia nr 11 i w zasadzie nie wiem gdzie temu kotu ta slomke wbic... tzn wiem gdzie ale sie waham Edytowane 23 Sierpnia 2013 przez Tomasz Antkowiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hesperius 26.08.2013 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 Hej, witajcie Myślę, że gdybyśmy zarabiali dużo więcej niż potrzeba na dom (biorąc pod uwagę kosztorys), to forum nie miałoby się jak rozhulać Byłyby tylko wątki: czarna i biała lista fachowców, "pochwalcie się..." (tu, proszę, wpisać czym) i "jak poprawić fuszerkę"... "Nuuudaaa" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 26.08.2013 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 Mogłyby być tematy również typu: przy szóstym i siódmym domie, który niedawno skończyłem budować poprawiłbym co następuje...to takie posty od lubiących budować mimo wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 26.08.2013 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 A ja myślę, że niezależnie od koniunktury triumf święciłyby tematy pt. "jak ze sznurka i gumy do żucia zrobić przydomową elektrownię", oraz temat uniwersalny: "ja mam rację a ty nie" Z tematów budowlanych: karton gipsy wciąż się ślimaczą, zakupiliśmy płytki do kuchni, wiatrołapu i łazienki. Stanęło jednak na szarych cementytach. Visione odpadły po miesiącu przegryzania się z nimi, ze względu na swoje ciapki, za dużo tych wzorków jak dla mnie Odfajkowane, więcej nie zamierzam się nad tym zastanawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 26.08.2013 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 Ania, gratuluję wyboru:) Kolejna rzecz do odhaczenia z listy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hesperius 26.08.2013 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 No ja wiem, wiem, ludzie potrafią być baaardzo zabawni i kreatywni: http://komediowo.pl/title,Pomyslowosc-ludzka-nie-zna-granic,wid,15050135,wiadomosc.html Politycy trochę mniej: http://www.bankier.pl/wiadomosc/Budowa-malego-domu-bedzie-drozsza-od-nowego-roku-2857739.html Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts