Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kostka Ani i Marcina

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cos mnie podejrzanie uszy piekly i czulem podskornie ze mnie ktos do tablicy wola :D

Dorzucajac jeszcze cos od siebie do tej powaznej dyskusji kilka postow wyzej:

Gdybysmy z Gosia mieli kupe kasy to pewnie niczego by to nie zmienilo :) Tez budowal bym dom sam, bo bezczynnosc mnie boli, a budowanie jest zupelnie fajne :)

Pewnie kulali bysmy sie nowiutka 159 zamiast 12 letniej 156, pewnie 2 razy do roku mogli bysmy wyskoczyc na ekstra wczasy...

No ale w kwestiach budowa]lanych nie widze mozliwosci wiekszych zmian raczej :) Budujemy sami

i nie przeszkadzaja nam w tym ani nasze wyksztalcenie ani stanowiska:) Gosia to juz prawie Pani dr inz., od ladnych paru lat uczaca studentow, ja mgr inz. automatyk :)

Oj Tomasz, Tomasz radara masz ;) ?

Tu ani stanowisko (choć etetowcy mają o niebo łatwiej) , ani wykształcenie nic do rzeczy nie ma , (no może tym po budownictwie jakoś łatwiej ogarnąć temat). to wyłącznie dyktat a) potrzeby, b) hobby

Jedni budują sami bo lubią, inni bo muszą - zero filozofii.

A jest jeszcze podkategoria - ci co by chcieli a nie mogą, bo a ) zdrowie nie pozwala, b ) zapierdalają po 16 godzin w pracy zawodowej a doba nie jest z gumy, c) mają dwie lewe ręce.

Konkludując - daj nam boże, opatrzności czy w co tam wierzycie, by każdemu z nas zbywało na koncie parę baniek :lol:

Ja sobie wtedy śmignę Do Wietnamu eksplorować Phong Nha, a, moze faktycznie ten Borholm szybowcem ;) abo zajmę się nudnym nicnierobieniem (choć stanu tego nie znam od drugiego r.ż ;), a Ty Tomku, biegaj sobie z cegłami - każdemu według potrzeb :)

Ponoć o pasjach jak o gustach sie nie dyskutuje, albo przynajmniej ich nie krytykuje :)

Mogłyby być tematy również typu: przy szóstym i siódmym domie, który niedawno skończyłem budować poprawiłbym co następuje...to takie posty od lubiących budować mimo wszystko.

I po kilku latach, problem braku 3 milionów mieszań załatwiony :)

Ania - Płytki odhaczone :) co następne ??

Jak sa płytki to jest zabawa

do szóstej rano z francami walczyłam - no ni cholery ani pionów, ani poziomów nie mam w kotłowni, a do tego docinków cała masa - wkurw mnie wziął piznełam wszystkim i poszłam spać.

Dziś muszę dokupić paczkę płytek - noooo chyba,że jedną ścianę będe miała w stylu "puzzle" ;)

Edytowane przez malka

Płytki tylko częściowo odhaczone, został do obkupienia salun i pokój, no i cała góra ale to już na później. Zabawy na razie nie ma, bo nie ma kto tego kłaść. Malka patrząc po kartongipsach pionów nie mam nigdzie, więc będzie wesoło, aczkolwiek zabawy do 6 rano nie przewiduję.

Co do płytek, mam nadzieję że będą mi się podobać również PO położeniu, chociaz wtedy to będzie mi już wszystko jedno, aby były :) Są ładne, miłe w dotyku (mają dobry poślizg ;) ) a najlepsza była ich cena, więc BĘDĄ mi się podobać, choćby nie wiem co ;)

Nita nie rycz mała nie rycz, maila wysłałam :)

Tylko nie śmiać się -to co wczoraj położyłam, to dziś skułam.

Zgubiłam poziom na trzecim rządku.:mad::mad::mad:

Jako glazurnik, na pietruszkę bym nie zarobiła ;)

Ale nic się nie łam Aniu - wszystko przed Tobą :lol2:

Ja wiedziałam co robię nie godząc się na płytki w innych pomieszczeniach niż kotłownia :)

W ramach odhaczania kolejnych pierdółek zamówiłam brakujące oświetlenie zewnętrzne, łazienkowe i kuchenne. Wybrane w zasadzie już dawno, nie zmieniło mi się na szczęście. Poszłam po taniości i na łatwiznę ;) W kuchni łazience i na zewnątrz będą te same plafony IP65 na 2 żarówki:

http://www.iroiro.pl/zdjecia/__dd529657_fc41_46a2_9772_2a929b2413e7.jpg

dodatkowo w kuchni nad blatem 2x

http://www.iroiro.pl/zdjecia/__14bda0cc_48b7_45bb_8a04_aa3a40555c3d.jpg

Finalizuje się kwestia zamówienia tarasów, jak będę miała potwierdzenie to pochwalę M, bo to jego zasługa :)

ps. chwalę, stargował o tysiaka :)

Edytowane przez cronin