Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kostka Ani i Marcina

Recommended Posts

Wjazd jest 4,5 m, więc zrobienie oddzielnej furtki skutkowałoby wjazdem 3,5 no i mogłoby to się źle skończyć za którymś razem ;)

Przyjechała dzisiaj bateria prysznicowa i tym samym łazienkę dolną mam skompletowaną. Teraz trzeba TYLKO poskładać puzzle.

http://img09.allegroimg.pl/photos/oryginal/34/88/25/27/3488252778

Gosia od Ciebie ściągnę jeszcze płytki na cokole, choć w innym kolorze :)

• Odpowiedzi 4,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ładna bateria i deszczownica, dobry zakup (znaczy mam nadzieję, że dobry, bo cena atrakcyjna).

Ale zabiłaś mi ćwieka tą szerokością wjazdu, bo ja planuję bramę przesuwną właśnie ze względu na szczupłość miejsca i 3,5m wydawało mi się rozsądną szerokością :(

Obejrzyj te 3,5m w naturze, samochód ma 1,7, z lusterkami dochodzi pod 2m, czyli masz 75 cm luzu po bokach. Dużo czy mało? I czy to rzeczywiście będzie te 3,5 w świetle otworzonej bramy czy jeszcze ździebko mniej bo słupki? A zimą, przy zaspach? powiedziałabym że to taki rozsądek z przymusu, jak rzeczywiście nie masz więcej miejsca to trudno, ale jeśli coś tam jeszcze wyskrobiesz to lepiej szerzej.

Kurde :( U mnie cały front ma tylko 8m (bo dalej idzie skośne ścięcie), ale trzeba odjąć jeszcze na skrzynkę gazową i kawałek za nią, czyli zostanie pewnie z 7m. Myślałam, że rozwiązałam problem - brama 3,5m, w momencie odsunięcia z kolei będzie nachodzić całkowicie na furtkę, ale mniejsza z tym. A Wy mówicie, że to minimum... Będę chyba po prostu musiała poćwiczyć parkowanie ekstremalne ;)

U mnie przez krzywo zainstalowaną skrzynkę gazową, albo w grę wchodzi dwuskrzydłowa, albo musze metr w działkę ogrodzeniem wjechać.

Metr to niby nie jest dużo, ale mam chałupę 2 metry od płotu :bash:

Gosiek33 - powiększ obrazek :)

Tak wygląda sytuacja u mnie- szare to działka, białe dom, popielate - schody. Wszystko jest w proporcjach, nie na oko.

podjazd.jpg

Ten prosty kawałek z przodu ma 8m, odległość do ściany frontowej - 5,4m. Miejsce postojowe jest przy schodach po lewej - czyli tylko da się wjechać i stanąć. Brama musi być przesuwna, bo jak wjadę, to nie zamknę już za sobą :rolleyes:, a na zewnątrz nie może się otwierać. Kiepsko, nie?

Wymyślicie coś lepszego może, dziewczyny?

Przepraszam cronin, że Ci śmiecę, usunę kiedy tylko powiesz. Tak w temacie bram się przyłączyłam...

Wydaje mi się, że lepsza będzie łamana ale ta otwierająca się na jedną stronę, bo skrzydła też zwężą i ograniczą wjazd. Kocurku weź sobie zrób prowizoryczne słupki na te 3,5 m w bramie i zobacz jak się wjeżdża. To tez zależy od samochodu (i kierowcy, ale nie wątpię, że jesteś kubicą w spódnicy ;) ).