Gosiek33 07.09.2013 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2013 Salon masz otwarty i tam będzie widać podłogę, co za drzwiami jest mniej ważne. U mnie poza pokojem, pozostałe podłogi na parterze w tej samej płycie, więc tego problemu nie mam. Ale tak patrząc na te piękne szare płyty - aby ich nie popsuć trzebaby zastosować chyba jakąś mijankę? Co planujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 07.09.2013 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2013 Albo do uzupełnienia szerokości korytarza może pociąć kilka płyt salonowych i ułożyć ,,szlaczki" z obu stron tych szarości? Co masz do salonu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 07.09.2013 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2013 U mnie przedpokój wlezie do salonu. Właśnie wczoraj zdecydowałam. Płytki bardzo ładnie się prezentują. Ładny kolor, przynajmniej na moim ekranie. Ale mistrzostwo drugiego planu czyli sesja z zamyślonym Inwestorem całkowicie przesłania mi płytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 07.09.2013 21:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2013 Taaa Ojciec Dyrektor zabije mnie za takie uwiecznienie Do salonu mam wybrane takie płytki, w rozmiarze 333333x6666666: lub takie panele http://modompodhale.pl/environment/cache/images/0_0_productGfx_173b95f365bd48ada67741da871afd01.jpg lub takie panele http://modompodhale.pl/environment/cache/images/0_0_productGfx_e21df580a1298223027dc4ff49000349.jpg To generalnie te same panele tylko różny odcień. Żadne wstawki nie wchodzą w rachubę , bo wyjdzie pstrokato (jak dla mnie ), docięcie będzie więc tak jak są ułożone, tylko pytanie właśnie czy je tak zostawić czy położyć tylko w wiatrołapie. Oczywiście są też w kuchni i łazience i ew, spiżarni. I jeszcze do tych dylematów dołożyłam sobie drzwi wewnętrzne. Mniejsza o wzór, mam kilka na oku, podobają mi się tak samo, cena taka sama, więc to nie problem. Ale jaki KOLOR? A listwy przypodłogowe? A parapety (drewniane) ? Masakra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 07.09.2013 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2013 co to za stargres Anka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 08.09.2013 06:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2013 To stargres pietra beige, z tego co się dowiedziałam dostępny raczej tylko w Obi, inne kolory są w necie, ten tylko w markecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasiaMC 08.09.2013 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2013 Odnośnie paneli, to całkiem jak te pierwsze, które pokazałaś, mamy my u siebie. Kosztowały grosze, leżą u nas od maja. Przezyły na oko 10-15 imprez, 2 dzieci, psa, glazurników robiących 3 lazienki i kominek. Za cale 24 pln/metr Na fotce sklepu internetowego wugladają bardziej "intensywnie" ale nie są takie. http://panele-sklepy.pl/user/images/28363-dab%20kingston.JPG.JPG http://panele-sklepy.pl/user/images/28363-dab%20kingston.JPG.JPG http://2.bp.blogspot.com/-IoZQycuy7zY/UZnuLdJjIgI/AAAAAAAAJOg/OsxMhtMCNtg/s320/zdjęcie+1.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 08.09.2013 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2013 Taaa Ojciec Dyrektor zabije mnie za takie uwiecznienie.... I jeszcze do tych dylematów dołożyłam sobie drzwi wewnętrzne. Mniejsza o wzór, mam kilka na oku, podobają mi się tak samo, cena taka sama, więc to nie problem. Ale jaki KOLOR? A listwy przypodłogowe? A parapety (drewniane) ? Masakra. Powiem tak: ta śmierć byłaby warta tego co dane nam było oglądać. Mowa ciała - boskie! Kafle fajne, lubię takie duże. I też jestem za koncepcją wychodzenia z salonu. A jakie sobie drzwi upatrzyłaś, podzielisz się? Bo ja nie mam bladego pojęcia co sobie upatrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 08.09.2013 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2013 Basia to nie takie, to dąb verden miodowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 08.09.2013 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2013 Aniu, decydowanie salon w korytarz ma włazić -Głos ode mnie na tak Natomiast jeśli chodzi o ułożenie płytek, to moim zdaniem, docinki winny być symetryczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 09.09.2013 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 Ja Cię Cronin duchowo wspieram bo nic innego niestety nie potrafię. Siedzę czytam i chłonę: fuga w fugę, symetryczne docinki... Mam nadzieję że coś z tego przysposobię do siebie. ps. ulżyło mi trochę bo dla mnie tez lepiej jakby salon do korytarza i taka jest opinia większości - więc może jest dla mnie jakas szansa?? ps2. pozdrowienia dla zrezygnowanego ps3. kotłownia mi znajomo wyglada:D ps4. I ja bym drzwi wzięła takie jasne jak pokazujesz panele, ogladałam na zywo takie jasne - fajne są. A schody jakie będą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 09.09.2013 13:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 Nadrabiam zaległości poweekendowe. Płytki cokołowe zamiast tynku mozaikowego (to wersja na dzień dzisiejszy, za tydzień może być odwrotnie ) Obie to arkesia struktura, grafit albo grys, jednak grafit za bardzo się odznacza, wolimy by cokół nie rzucał się w oczy. Szare płytki będą tylko w wersji skróconej, wyjdą raptem jakies 3 rzędy, taka jest różnica: i tak od strony drzwi: Wylany brodzik, odpływ jest w tę stronę, ponieważ w sklepach internetowych nie ma opisów dla blondynek, i nie podają że odpływ 90 cm jest do brodzików 100 cm innymi słowy nie zmieścił się na krótkiej ściance Drzwi na parter raczej będą ciemne (chyba orzech), coś takiego chyba, na górę zaś białe i pewnie skończy się na simplopodobnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 09.09.2013 14:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 Teraz 2 słowa o wentylacji. Udało nam się na razie przymocować do wiązarów 2 główne rury (od czerpni i do wyrzutni). Mocowane są na trytytkach, w myśl zasady że trytytka jest dobra na wszystko. Na ostatnim zdjęciu widać moje bocianie gniazdo, tam mocuję rurę 160 do wyrzutni. Metodą mocno chałupniczą, ponieważ obklejenie jej taśmą nie wchodzi w grę (otwór w ścianie ma 60 cm długości a przekrój 20 x 20, ledwo mi się ręka z rurą mieści), tzn. opianowuję ile się da naokoło, najmniejszą z możliwych pianek (tak żeby się tam zmieściła pod odpowiednim kątem). Trzyma mocno, mam nadzieję że i długo. Te rury będą wchodzić do rekuperatora, dalej instalacja będzie już na cienkich flexach (FLX) Z taką rurą na dachu i wypakowany po dach innymi gadżetami, M wracał kilkadziesiąt km do Warszawy. Jak mu później powiedziała pani z hurtowni, cały dział handlowy stał w oknach i robił zakłady: odjedzie czy nie odjedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 09.09.2013 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 O i wyrazy uznania za kupienie porządnej anteny TV, a nie grilla "jak wszyscy" Wzmacniacza do niej nie trzeba dokładać, od nas znakomicie działa bez. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 09.09.2013 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 No dzieje się u Ciebie, pełną parą! Nie zdążyłam zagłosować, ale popieram zdanie większości A ze zdjęć najbardziej spodobał mi się Ojciec Dyrektor w pozie Myśliciela. Tak dodał dramatyzmu obrazkom z budowy, muszę powiedzieć ...czy trytytka to jest inna nazwa opaski zaciskowej? Całe życie się człowiek uczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wierzch 09.09.2013 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 Płytki cokołowe zamiast tynku mozaikowego (to wersja na dzień dzisiejszy, za tydzień może być odwrotnie ) Zawsze warto zostawić otwartą furtkę Oczywiście zakładam, że izolacja przeciwwilgociowa cokołu jest wykonana w Twoim domu zgodnie z zasadami sztuki, czyli nie grozi Ci kapilarne podciąganie wody i odpadnięcie płytek od ściany podczas silnych mrozów, tym niemniej trochę obawiałbym się, że wilgoć może dostać się pod płytki przez nieszczelności/ubytki w fudze. W związku z tym skłaniałbym się w stronę tynku mozaikowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 09.09.2013 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 O, wentylacja własnej roboty! Bardzo jestem zainteresowana bo niebawem też nas to czeka. Będę podglądać. Tytytka.... boskie, też nie wiedziałam. Ponawiam pytanie o drzwi wewnętrzne bo się miotam strasznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 10.09.2013 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2013 O i wyrazy uznania za kupienie porządnej anteny TV, a nie grilla "jak wszyscy" Wzmacniacza do niej nie trzeba dokładać, od nas znakomicie działa bez. J. Jarek, bo swego czasu zaciągnęłam Ojca Dyrektora na Twój wątek i pokazałam palcem co Ty masz Zawsze warto zostawić otwartą furtkę Oczywiście zakładam, że izolacja przeciwwilgociowa cokołu jest wykonana w Twoim domu zgodnie z zasadami sztuki, czyli nie grozi Ci kapilarne podciąganie wody i odpadnięcie płytek od ściany podczas silnych mrozów, tym niemniej trochę obawiałbym się, że wilgoć może dostać się pod płytki przez nieszczelności/ubytki w fudze. W związku z tym skłaniałbym się w stronę tynku mozaikowego. Hmmm i to jest argument na rzecz mozaikowego kurcze, izolacji w pionie nie mam (bo nie mam piwnicy), u mnie tylko pozioma. Ale u Gosiek takie płytki już trochę leżą i nie odpadają, a powiedziałabym że ma bardziej mokro ode mnie. O, wentylacja własnej roboty! Bardzo jestem zainteresowana bo niebawem też nas to czeka. Będę podglądać. Tytytka.... boskie, też nie wiedziałam. Ponawiam pytanie o drzwi wewnętrzne bo się miotam strasznie Trytytkę, z tego co pamiętam, również ściągnęłam od Jarka A drzwi wewnętrzne chyba nie będą Ci pasować, na razie wybrane są takie na górę: http://otta.pl/galerie/p/pol-skone-simple_4920.jpg i takie na dół: http://www.dd-company.pl/sklep/galerie/d/drzwi-wewnetrzne-porta-l_8902.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 10.09.2013 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2013 Anuś, to fakt, u nas inny styl. Ale drzwi bardzo ładne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 10.09.2013 20:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2013 No dzieje się u Ciebie, pełną parą! Nie zdążyłam zagłosować, ale popieram zdanie większości A ze zdjęć najbardziej spodobał mi się Ojciec Dyrektor w pozie Myśliciela. Tak dodał dramatyzmu obrazkom z budowy, muszę powiedzieć ...czy trytytka to jest inna nazwa opaski zaciskowej? Całe życie się człowiek uczy... Oprawię to zdjęcie w ramkę Szare płytki zostają w wiatrołapie i nie idą dalej, natomiast raczej nie będą symetrycznie, bo musiałyby to być 10cm docinki, na to jeszcze listwa, więc widoczne by było jakieś 8 cm, pomijając kwestię cięcia takich pasków, to średnio mi się to podoba. Zresztą na stronie docinki 20 cm będzie stała konsola i podłogi nie będzie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts