Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kostka Ani i Marcina

Recommended Posts

Czy odczytałaś mojego @ w sprawie prądu?

Mój termin minął 11 września, ale ja czekam na wpięcie budynku do słupa. O mieszkaniowym mogę sobie pomarzyć, mimo posiadania warunków od półtora roku.

Trzymaj się cieplutko, ja wojuję ze spapranymi tynkami

:bash:

QUOTE=cronin;6159866]

I nic poza tym ciekawego, prąd nadal jest gdzieś tam nie wiadomo gdzie. Nikt nic nie wie, a nawet jeśli wie, to nie powie, bo za często dzwonimy i się dopytujemy. Czy już mówiłam, że kocham wołomińskie urzędy i prądowe firmy za ich podejście do klienta? termin na przyłączenie minął 28.09 :mad:

Edytowane przez GraMar

• Odpowiedzi 4,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mam pytanie : jak dobiera się ilość opraw sufitowych do pomieszczenia? chodzi mi o te wpuszczane oczka. Przelicza się na metry kwadratowe? sumuje moc żarówek? jak to zaplanować żeby nie było za ciemno? kompletnie nie mam doświadczenia z takim oświetleniem.

Trochę zaległych zdjęć, z okazji zakończenia rozkładania wentylacji i zamknięcia góry.

DSCF5653.jpg

kompletna już skrzynka na górze

DSCF5665.jpg

podłączone główne rury górne i dolne

DSCF5677.jpg

i zamknięty już sufit, nazywam to sufitem Frankensteina

DSCF5676.jpg

schodzimy na parter i w kuchni mamy centrum dowodzenia czyli 2 główne skrzynki

DSCF5682.jpg

te 2 brakujące rury zostały dzisiaj założone i finito (reszty skrzynek nie pokazuję, bo to już nudne).

Jak widać wszystko się pięknie trzyma na taśmie klejącej i trytytkach - jak to na prawdziwej budowie przystało ;)

Aneczka, wpadłam się przywitac i buziako zostawić

kawał dobrej roboty za Wami - super!!!!

właz-wyłaz - pierwsza klasa;)

co do oświetlenia - oczek....ja robiłam na oko...pewnie są jakieś skomplikowane wyliczenia matematyczno-fizyczne i czysto niefizyczne ale ja nie należę do akuratnych osób i dopasowałam na moje widzimisię....

oczka mam w przedpokoju i kuchni i uważam, że te miejsca powinny byc porządnie oświetlone. kuchnia ma 10 m i mam 3 podwójne reflektory z najmocniejszymi żarówkami - do tego kilka mniejszych lampek takich punktowych - zajrzyj do mojej kuchni - dla mnie oświetlenie tam jest optymalne - teraz na czarnej półce nad zlewem tez mam 3 reflektorki

w korytarzu 12 m mam 4 podwójne ref - takie jak w kuchni, bo to jedno pomieszczenie jest - i też jestem zadowolona. nie wszystkie na raz włączają sie jednym pstryczkiem - to też fajne, bo robią mi sie tak jakby strefy.

buziaki:bye:

No właśnie oświetlenie...

Przyjechały dzisiaj oprawki sufitowe i kinkiet, wszystko do łazienki. Bardzo ładne jakościowo, kinkiet taki hmmm... słodki ;) Wszystko o połowę mniejsze niż myślałam, ale podoba mi się więc zostaje. Jak świeci nie mam pojęcia, zobaczymy później :)

Zobaczcie sami:

DSCF5716.jpg

DSCF5723.jpg

DSCF5724.jpg

Ja też kazałam robić kabelek do włącznika, a teraz nie wiem który to bo są 3 i czy w ogóle jest. Dlatego chcę "w razie co" kinkiet z włącznikiem. Poza tym mam tu kłopot bo ma być szafka z lustrem więc jakoś za bardzo nie mam koncepcji do kinkietu. Ale ten mi się podoba, jest milutki :)