GraMar 07.10.2013 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2013 (edytowane) Czy odczytałaś mojego @ w sprawie prądu? Mój termin minął 11 września, ale ja czekam na wpięcie budynku do słupa. O mieszkaniowym mogę sobie pomarzyć, mimo posiadania warunków od półtora roku. Trzymaj się cieplutko, ja wojuję ze spapranymi tynkami QUOTE=cronin;6159866] I nic poza tym ciekawego, prąd nadal jest gdzieś tam nie wiadomo gdzie. Nikt nic nie wie, a nawet jeśli wie, to nie powie, bo za często dzwonimy i się dopytujemy. Czy już mówiłam, że kocham wołomińskie urzędy i prądowe firmy za ich podejście do klienta? termin na przyłączenie minął 28.09 Edytowane 7 Października 2013 przez GraMar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 07.10.2013 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2013 z tym prądem to po prostu .... grrrr..... na strzępy ich.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 07.10.2013 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2013 To już może nie zechcą... Ja tez od nich darmową dostałam jedna;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 08.10.2013 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 Aniu :hug: A budowlanie trzymam kciuki, jednocześnie kopiąc energetyków po spasionych dupskach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 08.10.2013 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 Ania:hug::hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 08.10.2013 18:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 Mam pytanie : jak dobiera się ilość opraw sufitowych do pomieszczenia? chodzi mi o te wpuszczane oczka. Przelicza się na metry kwadratowe? sumuje moc żarówek? jak to zaplanować żeby nie było za ciemno? kompletnie nie mam doświadczenia z takim oświetleniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 09.10.2013 13:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2013 Trochę zaległych zdjęć, z okazji zakończenia rozkładania wentylacji i zamknięcia góry. kompletna już skrzynka na górze podłączone główne rury górne i dolne i zamknięty już sufit, nazywam to sufitem Frankensteina schodzimy na parter i w kuchni mamy centrum dowodzenia czyli 2 główne skrzynki te 2 brakujące rury zostały dzisiaj założone i finito (reszty skrzynek nie pokazuję, bo to już nudne). Jak widać wszystko się pięknie trzyma na taśmie klejącej i trytytkach - jak to na prawdziwej budowie przystało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 09.10.2013 14:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2013 Ponadto moja wyczekana klapa na dach (zamykana na kluczyk, jak go zgubię to dopiero będzie klapa) i drzwiczki/wyłaz na strych i skrzynka prądowa w kotłowni, która wciąż czeka na piec i zasobnik Są jeszcze 2 mniejsze ale to już szczegół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 10.10.2013 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2013 wow , super, pomyśl ile pracy juz za wami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 10.10.2013 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2013 Kawał roboty za Wami Jak to wyłaz na kluczyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 10.10.2013 13:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2013 A ile przed nami Wyłaz taki (mniej więcej) http://www.almos2.pl/files/foto/kopulki/DSC00408____1316076537_small.jpg zamykany na kluczyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 10.10.2013 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2013 Aneczka, wpadłam się przywitac i buziako zostawićkawał dobrej roboty za Wami - super!!!!właz-wyłaz - pierwsza klasa;) co do oświetlenia - oczek....ja robiłam na oko...pewnie są jakieś skomplikowane wyliczenia matematyczno-fizyczne i czysto niefizyczne ale ja nie należę do akuratnych osób i dopasowałam na moje widzimisię....oczka mam w przedpokoju i kuchni i uważam, że te miejsca powinny byc porządnie oświetlone. kuchnia ma 10 m i mam 3 podwójne reflektory z najmocniejszymi żarówkami - do tego kilka mniejszych lampek takich punktowych - zajrzyj do mojej kuchni - dla mnie oświetlenie tam jest optymalne - teraz na czarnej półce nad zlewem tez mam 3 reflektorkiw korytarzu 12 m mam 4 podwójne ref - takie jak w kuchni, bo to jedno pomieszczenie jest - i też jestem zadowolona. nie wszystkie na raz włączają sie jednym pstryczkiem - to też fajne, bo robią mi sie tak jakby strefy.buziaki:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 11.10.2013 13:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 No właśnie oświetlenie... Przyjechały dzisiaj oprawki sufitowe i kinkiet, wszystko do łazienki. Bardzo ładne jakościowo, kinkiet taki hmmm... słodki Wszystko o połowę mniejsze niż myślałam, ale podoba mi się więc zostaje. Jak świeci nie mam pojęcia, zobaczymy później Zobaczcie sami: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 11.10.2013 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 CRY ME A RIVER znalazło zastępstwo? Ania, kawął roboty odwaliliście. Te kinkiety to obok lustra będa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 11.10.2013 13:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 No cóż trzeba się sprężyć, to nie pora na muzyczki Kinkiet jest jeden, tak mi sie podoba że jeśli nie będzie przy lustrze z boku, to dam go gdziekolwiek, on ma włączniczek pod spodem tej półeczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 11.10.2013 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 Jak robilismy instalacje to kazalam zrobic kable i pstryczki pod kinkiety. Jak zaczelam szukac kinkietow to te co mi sie podobały miały wbudowane pstryczki, więc nie mam żadnych kinkietów:sick: Wszystko na odwrót;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 11.10.2013 13:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 Ja też kazałam robić kabelek do włącznika, a teraz nie wiem który to bo są 3 i czy w ogóle jest. Dlatego chcę "w razie co" kinkiet z włącznikiem. Poza tym mam tu kłopot bo ma być szafka z lustrem więc jakoś za bardzo nie mam koncepcji do kinkietu. Ale ten mi się podoba, jest milutki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 11.10.2013 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 śliczny ten kinkiet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 12.10.2013 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2013 Faktycznie malutki:lol2: najważniejsze że się właścicielce podoba i nie pójdzie precz:) cześc sobotnio:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 12.10.2013 08:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2013 Oj tam oj tam nie wielkość ma znaczenie ale nastrój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts