Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kostka Ani i Marcina

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Uff wreszcie, zdobyliśmy pieczątkę na pozwoleniu na budowę. Oczywiście skończyło się na objechaniu po sąsiadach i pozbieraniu podpisów, bo poczta zwrotki zagubiła. Ale prawomocne "już" jest , tyle że nie zdążyliśmy podjechac do nadzoru budowlanego żeby zgłosić, że za tydzień zaczynamy. To już jutro załatwimy.

Oczywiście pogoda nam sprzyja ;) od rana pada i wieje. Może to ostatnie podrygi złośliwości :)

Uff wreszcie, zdobyliśmy pieczątkę na pozwoleniu na budowę. Oczywiście skończyło się na objechaniu po sąsiadach i pozbieraniu podpisów, bo poczta zwrotki zagubiła. Ale prawomocne "już" jest , tyle że nie zdążyliśmy podjechac do nadzoru budowlanego żeby zgłosić, że za tydzień zaczynamy. To już jutro załatwimy.

Oczywiście pogoda nam sprzyja ;) od rana pada i wieje. Może to ostatnie podrygi złośliwości :)

No to teraz MUSI SIE UDAC :) i zobaczysz za tydzien pogoda bedzie rownie sprzyjająca. Po co miałas sie wkurzać, ze ładna pogoda, a robota stoi??

Pogoda poszła Ci na rękę, co by Cię jeszcze bardziej nie denerwowac :lol: A tak zacznie się przygoda- zacznie sie pogoda :)

Żadna pogoda mi nie straszna, zakupiłam już nawet super kaloszki, sztormiak od mamy pożyczę :) jejku no jakoś do mnie nie dociera że to już za chwileczkę już za momencik...

Ale wiesz chyba rzeczywiście kryzys widać, bo Wołomin gdzie tradycyjnie jest baaaardzo dużo wydawanych pnb, w całym maju wydał ich 7 (słownie SIEDEM!) a norma to kilkadziesiąt. Banki przykręciły kurek, zaostrzono przepisy budowlane (archi mi mówiła że zdążyliśmy w ostatniej chwili, bo teraz wszystko odrzucają do uzupełnienia) i już widać.

Malka ale jak skończysz to całe forum będzie świętować razem z tobą :lol2:

zresztą już finiszujesz więc nie czaruj :)

Trzymam za słowo :)

choć obawiam się,ze człowiek tak długo nie żyje ;)

Gratuluję PnB! Obok nas budowa właśnie się zaczęła i przypomniałam sobie, jak to jest fajnie na początku, jak te mury, ściany rosną, i biega się potem między nimi i "mebluje" :) Piękne chwile przed Wami:)

A potem TYLKO wykończeniówka. Ale to potem:)

A co do bosych stóp, to ja się przyłączam. Niestety póki co zimno i bez skarpetek wieczorem mi marzną, ale boso po trawie, ciepłej kostce przed domem...:yes: A po otoczakach mogę w każdej chwili w domku pospacerować:)

Cieszę się bardzo i gratuluję-bo ja także za tydzień powitam koparkę :yes:

Żadna pogoda mi nie straszna, zakupiłam już nawet super kaloszki, sztormiak od mamy pożyczę :) jejku no jakoś do mnie nie dociera że to już za chwileczkę już za momencik...

Ale wiesz chyba rzeczywiście kryzys widać, bo Wołomin gdzie tradycyjnie jest baaaardzo dużo wydawanych pnb, w całym maju wydał ich 7 (słownie SIEDEM!) a norma to kilkadziesiąt. Banki przykręciły kurek, zaostrzono przepisy budowlane (archi mi mówiła że zdążyliśmy w ostatniej chwili, bo teraz wszystko odrzucają do uzupełnienia) i już widać.

To może ceny materiałów trochę spadną?!!

W Radzyminie, w betoniarni powiedziano mi, że beton na 8% -jeśli dla celów mieszkalnych.