Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kostka Ani i Marcina

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Zimno dzisiaj, wiatr lodowaty gryzie aż do kości, dzieciaki zakatarzone, siedzę w domu i wydaję wojnę pudłom. M pojechał na budowę grzać i przenieść resztę rzeczy z baraku. Już i tak część rzeczy się zniszczyła (myszy się wprowadziły :sick: ).

Z innej beczki, odziedziczyłam po Mamie, oprócz dwóch kotów, las kwiatków. Są wszędzie i domagają się podlewania. A ja z kwiatkami domowymi jestem na bakier, jakoś nie mam do nich podejścia. Czy znacie może jakieś forum czy cuś, gdzie możnaby wystawić je do adopcji? ;) mam 3 dorodne hoje, stado fiołków i coś tam jeszcze. Nie wyrzucę, bo szkoda, ale jak zostaną pod moją "opieką" to długo nie pociągną :(

Tak dokładnie?

14 włączników zwykłych

10 schodowych pojedyńczych

4 schodowe podwójne

22 gniazdka podwójne z uziemieniem

40 gniazdek pojedynczych

plus ramki, klawisze

do kupienia na żywo 6 gniazdek antenowych i 7 internetowych (kolega-elektryk musi powiedzieć jakie)

Tak dokładnie:)

Kurcze interesuje mnie dlaczego masz:

4 schodowe podwójne

Tego nie ogarniam, myślałam że schodowe są tylko pojedyncze wrrr

Gniazdka wszystkie z uziemieniem się kupuje tak?

I jakie "klawisze"??

Internet puszczaliście po kablu? My nie mamy:(

I na telewizyjne P postawił veto. Ma być tylko w salonie, w "gabinecie", w kuchni ( na "zaś") i w naszej sypialni.

U dzieciaków nie chciał rozłożyć kabla. Nie wiem jak to ogarniemy bo Najstarsza ma swój TV i powiedziała że z niego na pewno nie zrezygnuje:)

Ciekawe ile nam wyjdzie.

Nie wiem kurde gdzie mają byc u nas te schodowe bo się pogubiłam trochę. Jeszcze jakieś krzyżowe gdzies miały być. Świta mi korytarz na górze, schody, kuchnia/salon. Ale głowy nie dam sobie uciąć...

A mogłam pozapisywac co i gdzie:bash:

Tak dokładnie:)

Kurcze interesuje mnie dlaczego masz:

to normalne schodowe, zapalają 1 światło

4 schodowe podwójne

podwójne bo ogarniają 2 żyrandole, 2 klawisze. Przynajmniej w teorii bo czy to będzie działać jak sobie wymyśliłam w projekcie to nie wiem :rolleyes:

Tego nie ogarniam, myślałam że schodowe są tylko pojedyncze wrrr

Gniazdka wszystkie z uziemieniem się kupuje tak?

chyba tak, takie czasy, ale dostepne są też bez uziemienia

I jakie "klawisze"??

włącznik składa się z 3 części: mechanizmu, ramki i klawiszy, tak to przynajmniej wyglądało w tym sklepie

Internet puszczaliście po kablu? My nie mamy:(

też mieliśmy nie mieć , ale kolega elektryk nas przekonał

I na telewizyjne P postawił veto. Ma być tylko w salonie, w "gabinecie", w kuchni ( na "zaś") i w naszej sypialni.

u nas miały być tylko w salonie, ale jak zaczęli rozkładać kable to się M rozochocił i poleciał po całości, ale zdecydowanie nie chcę wszędzie tv

U dzieciaków nie chciał rozłożyć kabla. Nie wiem jak to ogarniemy bo Najstarsza ma swój TV i powiedziała że z niego na pewno nie zrezygnuje:)

Ciekawe ile nam wyjdzie.

Nie wiem kurde gdzie mają byc u nas te schodowe bo się pogubiłam trochę. Jeszcze jakieś krzyżowe gdzies miały być. Świta mi korytarz na górze, schody, kuchnia/salon. Ale głowy nie dam sobie uciąć...

krzyżowe dajesz wtedy gdy chcesz zapalać 1 światło z 3 miejsc (czyli 2 schodowe i 1 krzyżowe chyba), ja tego nie mam

A mogłam pozapisywac co i gdzie:bash:

ja miałam własnoręcznie zrobiony projekt i co z tego, i tak w praktyce wyjdzie

.

Pstryczki po malowaniu, żeby nie pobrudzić (znaczy ramki, bo mechanizmy chyba można), a pomalowane nic nie mam, bo bez ogrzewania i włączonej wentylacji nic nie ruszę :( W przypływie optymizmu zakupiliśmy tylko sprzęt i 2 wiadra gruntu śnieżki. Stoi to i czeka na prąd.

Aaa bo coś mi przemknęło gdzieś że przyjdą pstryczki w poniedziałek i można montować...

U nas też stoi wszystko tradycyjnie. Góra jest wygładzona ale jeszcze muszą dostosować otwory drzwiowe a cięzko coś im idzie. Na dole został im jeszcze salon, korytarz i łazienka. Plus też cholerne otwory.

Jak skończą, obrobią wyszlifują to wpadnie Boski zrobić sufity na gotowo i zagruntować ściany... ciekawe kiedy to będzie:(

Mógłby już ten Twój prąd i mój gazo-prąd też przyjść. Instalatorzy sprawdzili instalację, można by grzać...