GraMar 29.11.2013 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 Dzięki, bez fuhrera i sowietów, bez wojny, wkrótce sami się w tym kraju pozagryzamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 29.11.2013 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 Nie skonsultowałeś się z Lepszą Połową? Oj brzydko, należało Ci się to kucie Tyyyyy....... @Gramar - jak Cronin pisze, to nie jest obowiązkowe, sterownik można wmontować w kocioł, ale przynajmniej w przypadku naszego Junkersa to bardzo mocno ogranicza jego funkcjonalność. Sterownik na przewodzie wywleczony poza piec pilnuje bezpośrednio temperatury w domu, poza tym jest "pod ręką", u nas np. stanowi najczęściej wykorzystywany termometr do sprawdzania temperatury zewnętrznej (to oczywiście pod warunkiem, że kocioł ma pomiar temperatury zewnętrznej, popularnie zwany "pogodówką" - do tego jest potrzebny kolejny kabel! Prowadzący od kotła na zewnątrz domu, na północną, stale ocienioną stronę), podczas gdy wmontowany w kocioł jedynie utrzymuje temperaturę w obiegu. Obrazowo pisząc: mając sterownik poza kotłem nastawiam na nim temperaturę 21 stopni i taką mam (jak się robi zimniej, to grzejniki samodzielnie się robią cieplejsze), podczas gdy przy sterowniku wmontowanym w kocioł mogę najwyżej w razie nadejścia chłodów ręcznie przestawić temperaturę czynnika w obiegu z 45 na 50 stopni. Moim zdaniem warto tego rowka wykuć. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 29.11.2013 17:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 O kurczaki.... nie mam kabelka na zewnątrz nie będzie pogodówki tylko pokojówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 29.11.2013 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 (edytowane) dzięki, ale widzę, że to urządzenie niezbędne przy zamieszkaniu. Tyyyyy....... @Gramar - jak Cronin pisze, to nie jest obowiązkowe, sterownik można wmontować w kocioł, ale przynajmniej w przypadku naszego Junkersa to bardzo mocno ogranicza jego funkcjonalność. Sterownik na przewodzie wywleczony poza piec pilnuje bezpośrednio temperatury w domu, poza tym jest "pod ręką", u nas np. stanowi najczęściej wykorzystywany termometr do sprawdzania temperatury zewnętrznej (to oczywiście pod warunkiem, że kocioł ma pomiar temperatury zewnętrznej, popularnie zwany "pogodówką" - do tego jest potrzebny kolejny kabel! Prowadzący od kotła na zewnątrz domu, na północną, stale ocienioną stronę), podczas gdy wmontowany w kocioł jedynie utrzymuje temperaturę w obiegu. Obrazowo pisząc: mając sterownik poza kotłem nastawiam na nim temperaturę 21 stopni i taką mam (jak się robi zimniej, to grzejniki samodzielnie się robią cieplejsze), podczas gdy przy sterowniku wmontowanym w kocioł mogę najwyżej w razie nadejścia chłodów ręcznie przestawić temperaturę czynnika w obiegu z 45 na 50 stopni. Moim zdaniem warto tego rowka wykuć. J. Edytowane 2 Grudnia 2013 przez GraMar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 29.11.2013 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 Tdo tego jest potrzebny kolejny kabel! Prowadzący od kotła na zewnątrz domu, na północną, stale ocienioną stronę), J. ja pierdole... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 29.11.2013 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 Na zewnątrz mam czujkę wypuszczoną (dopiero po otynkowaniu, a tynkarze bardzo si.e na to burzyli) ale w środku mam nadal na długim kablu i jeszcze decyzja nie zapadła gdzie będzie na stałe zamontowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 29.11.2013 17:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 Tomaszu, no nie , nie wierzę że o tym też zapomniałeś Gosia skoro tyle czasu nie masz, tzn że nie jest aż tak potrzebne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 29.11.2013 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 mam, działa, tyle, że kabelek wisi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 29.11.2013 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 A junkersik nie ma w ofercie sterowników bezprzewodowych? Ja mam taki w vaillancie i stawiam sobie regulator gdzie chcę w domu, czujnik temp. zew. również jest bezprzewodowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 29.11.2013 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 to byłoby super! A junkersik nie ma w ofercie sterowników bezprzewodowych? Ja mam taki w vaillancie i stawiam sobie regulator gdzie chcę w domu, czujnik temp. zew. również jest bezprzewodowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 29.11.2013 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 O kurczaki.... nie mam kabelka na zewnątrz też nie mam i żyję na północnym tarasie stoi sobie oparty o donicę duży termometr, który ma tę zaletę że może się przemieszczać a kabelek do sterownika u mnie też pojawił się na gotowych ścianach..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 29.11.2013 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 czesc Wszystkim na moment mi ciśnienie podnieśliście tymi kabelkami, do sterownika mamy, ale ta pogodówka na szczescie bez problemu Jak tam córki? zdrowe? a szanowna Inwestorka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 30.11.2013 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2013 cześć Ania,słyszałam, że choreście z córcią. zdrówka dużo życzę. a Zuzia jest urocza (nie żeby Pimpek mi się nie podobał). ale kotki mają tyle wdzięku. uściski zostawiam i niech już Wam dadzą ten prąd w końcu. chyba limit pecha wyczerpany został. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 30.11.2013 22:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2013 Mnie tam kabelki snu z powiek nie spędzają. Są to są, nie ma to trudno. Zresztą kabelek bez prądu, to jak uczeń bez dwói albo żołnierz bez karabinu Nita chore nadal jesteśmy, chociaż Gabi powolutku wychodzi na prostą. Ja niestety nie. Kasia Pimpek to typowy bezjajeczny facet, spanko-szamanko-głaskanko - i życie jest piękne. Zero głębi A Zuzia jest ciekawa wszystkiego. Z tej ciekawości z 5 piętra mi wyskoczyła z balkonu, bo ptaszka chciała złapać. Potrzaskała tylną łapę i miednicę, ale wyszła z tego. I nadal skacze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 01.12.2013 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2013 Jeszcze Ciebie rozłożyło Kciuki ściskam byście już tych choróbsk się pozbyły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 01.12.2013 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2013 Co z tymi emotkami - na podglądzie jeszcze niektóre są ale w poście ni hu hu http://emotikona.pl/emotikony/pic/036.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 01.12.2013 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2013 A są ale wklejone z innej strony http://emotikona.pl/emotikony/pic/0dance4.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 01.12.2013 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2013 Gosiek33, łażę za Tobą, sorki:) wpadłam Ania przywitać się i zdrówka życzyćbuziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 01.12.2013 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2013 Cześć AniaNie wiedziałam że teraz na Ciebie choróbsko przeszło:( Jak piszą dziewczyny chyba już dosyć w tym roku się Wam przewinęło chmur i czas na słonko jakieś nie?? ps. Ja mam kabelek i od pokojówki ( w korytarzu, nie na salonach oczywiście;) ) i od pogodówki - jak mama kazali na północnej ścianieZ moją pamięcią krucho jest ale coś mi się kojarzy że to Esiak mi o tym zewnętrznym przypomniał jak u nich byłam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 01.12.2013 10:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2013 Grzebali w forum grzebali i popsuli, ikonki jakieś nie takie bezcharakterne Zdrowie mi chyba całkiem siadło, starość nie radość ale może &&& pomoże dzięki W każdym razie i tak jutro do pracy. Ufff wreszcie odpocznę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts