cronin 05.01.2014 12:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2014 No to pewnie ten. Mnie najbardziej do śnieżnych szary i oliwka pasuje. Z innych może jakiś błękit, musi być czysty kolor. Wróżę z fusów na razie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 05.01.2014 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2014 No własnie szarego w salonie nie chcę...No nic może dam jakiś "prawie biały" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 05.01.2014 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2014 Ania przyłącza i taryfy niebudowlanej gratuluję i po cichu zazdraszczam. My wreszcie jesteśmy "w systemie" PGE więc jak dzwonimy czy Mąż osobiście podjeżdża zapytać jak tam nasze przyłącze to Panie wreszcie się nie dziwią A to Państwo mają być podłączani? Mąż teraz chciał zgłosić gotowość instalacji i mają tak zagmatwaną procedurę, że nie był w stanie mi wytłumaczyć czego po kolei wymagają - dostał papiery, które mamy wypełnić i nie wiem co dalej. Może kolejny papier - już 2 jakieś dostarczyliśmy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 05.01.2014 22:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2014 Ala, my się z samodzielnym załatwianiem odbioru przyłącza poddaliśmy, nie szło tego przejść. Za każdym razem okazywało się, że jeszcze jakiś papier jest potrzebny, albo ten który mamy nie spełnia ich wydumanych wymogów (wydumanych, bo przykładowo STOEN w Warszawie ich w ogóle nie wymaga). Wzięliśmy elektryka, zapłaciliśmy i przepchnął nas przez te "procedury". Żałuję tylko, że nie zrobiliśmy tego w listopadzie, mielibyśmy prąd miesiąc wcześniej. Ale łudziliśmy się, że damy radę sami uczciwie. Państwowy moloch nas pokonał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 06.01.2014 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku! Żeby nadrobił, to co stary zepsuł! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 06.01.2014 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 Czy z okazji zapalenia "pierwszej żarówki" w domu jest planowana jakaś uroczysta oprawa? Fajerwerki, odświętnie ubrana sierotka do przecięcia wstęgi przepasującej główny wyłącznik? Bo po takich zachodach chyba nie można tak po prostu włączyć, to trzeba jakoś uczcić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 06.01.2014 18:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 Przy naszym szczęściu, jak już odpalimy, wywalimy korki w całych Markach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 06.01.2014 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 jesli tylko u Was dalej bedzie swiecic, to ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 06.01.2014 18:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 Powoli rozkręca się akcja malowanie. Ja maluję a M montuje gniazdka (bez tego nie odpalimy tej mitycznej żarówki ) Ponieważ nie mamy gdzie zutylizować młodzieży, na budowie lądujemy na zmianę. Dzisiaj gruntowałam resztę korytarza z sufitem i klatkę schodową i zerwałam wreszcie folię z drzwi wejściowych , bo już wstyd było. Zrobiło się biało i o dziwo fajnie. Zaczynam się przekonywać do białego (dobra po prostu idę na łatwiznę ). Patrząc ile jest do poprawiania (miliony dziurek do zaszpachlowania, położenie akrylu na łączeniach), to biały kolor po prostu ułatwi nam życie. W tym tygodniu spróbujemy skończyć gniazdka i włączniki, musimy podłączyć piec (do tej pory byłam pewna że wystarczy włożyć wtyczkę do kontaktu - a guzik, łączy się kablem, który należy zakupić). W piątek ma się pojawić spec od CO który ma to wszystko puścić w ruch (nota bene jedyny fachowiec, który nie upomina się o zapłatę, powiedział że kasę weźmie jak wszystko będzie działać - miła odmiana). W przyszłym tygodniu mamy wstępnie umówiony montaż kuchni szczegół że agd jeszcze nie zamówione A w ramach nagrody za malowanie (w końcu zaoszczędziłam 4 tysie), zamówiłam wczoraj ekspres do kawy saeco więc jakby nie patrzyć najważniejszy sprzęt już jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 06.01.2014 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 Cóż za pozytywne wieści:hug::hug: A poza tym Zrobiło się biało i o dziwo fajnie. Zaczynam się przekonywać do białego po dzisiejszym pobycie na budowie stwierdziliśmy to samo:):) Tzn ja troszkę pokierowałam rozmową, P ten biały "wymyślił", poxniej ja przyklasnęłam i tym sposobem resztę domu malujemy na biało:rolleyes: W piątek ma się pojawić spec od CO który ma to wszystko puścić w ruch Czyli w piątek powinno zrobić się cieplej nie tylko na sercu?? W przyszłym tygodniu mamy wstępnie umówiony montaż kuchni Czyli mnie wyprzedzisz:D szczegół że agd jeszcze nie zamówione najważniejsze że wybrane:D zamówiłam wczoraj ekspres do kawy saeco Jaki????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 06.01.2014 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 Taki http://www.electro.pl/pictures/products/media/6ae/c64/113/6aec64113f18239ffb20043d405c700e/798f1d679e33799bf53226b08d11303b.jpg SAECO HD 8747/09 Xsmall Chrome Saeco przetestowaliśmy w pracy, a u nas dobra kawa to podstawa ten jest mały (na 8 filiżanek) ale dla nas dwojga wystarczy. Nie chciałam na kapsułki, tylko do ziarnistej kawy, z młynkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 06.01.2014 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 wow, to mow kiedy przyjdzie, przyjade na kawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 06.01.2014 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 Wczoraj zamówiłam, więc ..... widzimy się w środę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 06.01.2014 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 Ech śliczności... Dobrze że mam zostawioną wnękę na blacie - kiedyś też sobie kupię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 06.01.2014 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 to jestesmy umowione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 07.01.2014 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 Cześć Ania, widze, że wracają siły witalne i sie rozkręcacie;) Urlop dostaniesz na to malowanie? Fajny ekspres, taki zgrabny. Jak ja swoj kupowalam lata temu to te Seaco byly tak ogromne, ze zajmowaly pol blatu w blokowej kuchni i stanelo na Krupsie. Grunt, ze ma młynek, bo ten zapach jest ... mniam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 08.01.2014 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Chcialem prosic o raport, ale z nudow sam juz sobie poczytalem Chcialbym byc na Waszym etapie juz... jak cholera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 08.01.2014 22:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Ekspres przyjeżdża jutro - to kto wpada na kawę? Tomaszu a wiesz jak ja bym chciała mieć tak wszystko równiutko, dokładnie i pięknie porobione, jak Wy macie? Że o kosztach nie wspomnę.... Przyjechały dziś płytki "drewniane" , po doświadczeniach z panelami, M przeliczył przy odbiorze paczki i okazało się że 10 brakuje. Jutro mają dowieźć. Ale skoro już są, to mogę sobie poukładać na sucho, nadal nie wybraliśmy wzoru. M powoli kończy montaż gniazdek, bardzo sobie chwali berkery, idealne w montażu dla totalnego prądowego laika A ja nadal ślęczę nad drzwiami wewnętrznymi, przy naszym budżecie i niechęci do pstrokacizny, nie jestem w stanie wybrać "drewnianych", zostajemy więc przy białych. Mam 2 typy, znalezione na wątku o białych drzwiach. Tu Polskone Arco W3 od Leon60 http://49.imagebam.com/download/SeaNLGoSh3V8s80XsJjdRw/20272/202716245/DSC_5011-tile_1600x797_1600x797.jpg a tutaj Invado Domino 5 i 6 Gosi sz-n http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=136465&d=1345230610 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 09.01.2014 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Hej Aneczka:D serdeczne gratulacje z okazji prundu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! żeś się wczoraj nie pochwaliła, swintuszko:mad: super, cieszę się, że wreszcie ten odcinek drogi przez mękę macie za sobą..a korków w Markach nie wysadziło, jak włączyliście;)? fajowy ekspresik:yes::yes: te na kapsułki to sa pewnie ok jak rzadko kawę pijasz...jak często to tylko młynek i ziarenka - zresztą w tych kapsułkach to pewnie więcej chemii niż kawy trzymam kciuki za malowanie, dzielna dziewczynka jesteś:yes::hug: a co do drzwi - to mi się zdecydowanie te drugie bardziej podobają - nie wiem, jak z jakością i ceną, ale biorąc pod uwagę tylko ich aparycję -to własnie te;) i najlepiej bez szkła..... pozdrawiam:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 09.01.2014 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Prąd masz podłączony - Gratuluję (choć droga przez mękę to była) ale za to jak teraz smakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts