adk 10.01.2014 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 Cronin gratuluję prądu! Ekspres bardzo dobrze wygląda. Trochę drogawo, ale warto się zastanowić. Bardzo bym chciała mieć taki sprzęt, ale jestem jedynym kawoszem w domu i na razie nie mam zgody na kupno takiego sprzętu. Musi mi wystarczyć na razie taki mały http://i.imgur.com/O4nOr14.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 10.01.2014 12:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 I stała się JASNOŚĆ No dobra jeszcze nie wszędzie ( w salonie np brakuje, bo gdzieś jakiś kabelek w gniazdku nie styka), ale jest w punktach strategicznych: kotłowni, łazience i kuchni Wieczorem ma przyjść spec od CO i uruchomić piec i ogrzewanie. Mam nadzieję, że się pojawi bo pogoda obrzydliwa. Pomalowałam rano łazienkę, na gotowo, bo spec ma przy okazji zamontować kibelek i umywalkę. Pewnie nie zdąży, ale front robót ma. Malowałam jednak na biało, poszliśmy na łatwiznę. Farba flugger dekso 5, matowa (zapomniałam powiedzieć M żeby wziął satynę Wygląda świetnie, nie chlapie prawie w ogóle, mogę szczerze powiedzieć, że malowanie nią to przyjemność (i nie nie mam żadnego rabatu od fluggera za reklamę) Na szybko (brakuje akrylu, pewnie trzeba będzie też domalować w rogach) Jutro muszę pomalować kuchnię, bo w poniedziałek wchodzi montażysta (oczywiście nie zdążyliśmy kupić AGD) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 10.01.2014 12:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 I stała się JASNOŚĆ [ATTACH=CONFIG]234237[/ATTACH] No dobra jeszcze nie wszędzie ( w salonie np brakuje, bo gdzieś jakiś kabelek w gniazdku nie styka), ale jest w punktach strategicznych: kotłowni, łazience i kuchni Wieczorem ma przyjść spec od CO i uruchomić piec i ogrzewanie. Mam nadzieję, że się pojawi bo pogoda obrzydliwa. Pomalowałam rano łazienkę, na gotowo, bo spec ma przy okazji zamontować kibelek i umywalkę. Pewnie nie zdąży, ale front robót ma. Malowałam jednak na biało, poszliśmy na łatwiznę. Farba flugger dekso 5, matowa (zapomniałam powiedzieć M żeby wziął satynę Wygląda świetnie, nie chlapie prawie w ogóle, mogę szczerze powiedzieć, że malowanie nią to przyjemność (i nie nie mam żadnego rabatu od fluggera za reklamę) Na szybko (brakuje akrylu, pewnie trzeba będzie też domalować w rogach) Jutro muszę pomalować kuchnię, bo w poniedziałek wchodzi montażysta (oczywiście nie zdążyliśmy kupić AGD) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 10.01.2014 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 Kurcze jak fajnie cegiełki wygladają... (trochę zaczęłam zazdrościć ) A myślałaś o jakimś kolorze na ściany? Biały fajnie wygląda przy tych szarościach:) Ja się zastanawiałam nad kolorem też ale nie wiedziałam jak ugryźć ścianę nad prysznicem i dałam spokój - będzie TEŻ biało-szaro:) A najważniejsze to ta zapalona lampa... dom:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 10.01.2014 13:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 Jaśniutki szary by fajnie wyglądał, ew. coś jak ecru, ale to zobaczę dopiero jak zamontujemy światło. Byc może tę ścianę naprzeciwko prysznica (krótką) pomaluję srebrną farbą strukturalną, albo dam tam fototapetę. Ale to w przyszłości jak już się opatrzę. Na teraz chciałabym jeszcze zamontować listwy przypodłogowe aluminiowe. No i grzejnika brakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 10.01.2014 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 A masz lampy do łazienki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 10.01.2014 13:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 Mam 3 oczka sufitowe, nie mam kinkietu. Albo mam ale nie pamiętam, jak zacznę rozpakowywać pudła z lampami to się okaże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 10.01.2014 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 Kurcze jak fajnie cegiełki wygladają... (trochę zaczęłam zazdrościć ) Cegly wygladaja fajnie w kolorze ceglastym chcesz pozazdroscic to zajrzyj do nas na sciane kominkowa, barek i slupy Tomasz - najwiekszy wrog malowanych cegiel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 10.01.2014 14:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 ale ja mam płytki cegiełki szare, a nie cegły cegieł nie mam bo się kurzą , wolę je u kogoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 10.01.2014 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 przyleciałam, jak tylko się dowiedziałam, że prąd popłynął. gratulacje. wielki dzień nam dziś nastał :wiggle::wiggle: a biały w łazience jest bardzo trafionym kolorem. jakby był szary obok szarych płytek, to chyba byłoby trochę.......szaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 10.01.2014 15:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 Byłby szary-szarszy-najszarszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 10.01.2014 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 Aaaa to te cegly malowane na bialo na fotach z drzwiami to nie u Was O rzesz ja tempa bladynka A w wkestii pradu.. wymarudzilem u podwykonawcy Enei montaz szafki u nas na 23 stycznia i obiecano mi tym samym ze do konca lutego bedzie wszytsko gotowe formalnie aby licznik zamontowac... zobaczymy Generalnie jest szansa ze sie spelni bo jak na razie wylacznie z Paniami negocjije, zarowno w Enei jak i u podwykonawcy A z Paniami jakos mi sie latwiej gada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 10.01.2014 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 Gratuluję prądu! Ale się ucieszyłam jak doczytałam. Aniu, mam wyjątkowo lamerskie pytanie. O co chodzi z tym akrylem przy malowaniu? Bo moi fachmani tez coś wspominali, że tu i ówdzie pociągnie się akrylem i będzie super. A ja jeszcze zielona w temacie? Jak toto się aplikuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 10.01.2014 18:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 Tomaszu Enea nie jest takim badziewiem jak PGE Wołomin, powiedzmy sobie szczerze, NIC nie jest TAKIM badziewiem. Aż się musiałam zastanowić o jakiej białej cegle mówisz Dorka akrylem wykańcza się łączenia między płytami KG w rogach (na pewno sufit-ściana, płytki-ściana, u mnie też wewnętrzne ściana -ściana). Można go malować (przy okazji malowania ścian). Nakłada się go z tuby, a wygładza palcem w rękawiczce - taką instrukcję dostałam od heniutka, któremu się nie chciało tego robić (chyba że się mylę, i określenie "zrobić sufity na gotowo pod malowanie", NIE oznacza położenia również akrylu?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 10.01.2014 18:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 Coś mam problem z logowaniem dzisiaj, co chwila mnie wywala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 10.01.2014 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 Działa piec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 10.01.2014 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 Rekawiczke do wygladzania akrylu warto moczyc, wtedy sie nie przykleja. W aplikacji jest podobny do silikonu. Po za kartuszem mozna tez spotkac akryl w tak zwanych "kielbasach" W kwestii pieca jeszcze: jaki kupiliscie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 10.01.2014 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 Nie wiem czy działa, bo M się nie odzywa, siedzą i dłubią Piec to elektryczny Kospel model EKCO.LN2p (jeśli dobrze pamiętam). On jest tylko do CO, wodę grzać będziemy w zasobniku grzałką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 10.01.2014 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 Yhm, myslalem ze moze jakis kondensat i ze sie czegos nowego dowiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 10.01.2014 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 Niee, bronię się przed gazem rękami i nogami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts