Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kostka Ani i Marcina

Recommended Posts

Cronin gratuluję prądu!

Ekspres bardzo dobrze wygląda. Trochę drogawo, ale warto się zastanowić. Bardzo bym chciała mieć taki sprzęt, ale jestem jedynym kawoszem w domu i na razie nie mam zgody :( na kupno takiego sprzętu. Musi mi wystarczyć na razie taki mały

http://i.imgur.com/O4nOr14.png

• Odpowiedzi 4,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

I stała się JASNOŚĆ :D

DSCF5871.JPG

No dobra jeszcze nie wszędzie ( w salonie np brakuje, bo gdzieś jakiś kabelek w gniazdku nie styka), ale jest w punktach strategicznych: kotłowni, łazience i kuchni :)

Wieczorem ma przyjść spec od CO i uruchomić piec i ogrzewanie. Mam nadzieję, że się pojawi bo pogoda obrzydliwa.

Pomalowałam rano łazienkę, na gotowo, bo spec ma przy okazji zamontować kibelek i umywalkę. Pewnie nie zdąży, ale front robót ma.

Malowałam jednak na biało, poszliśmy na łatwiznę. Farba flugger dekso 5, matowa (zapomniałam powiedzieć M żeby wziął satynę ;)

Wygląda świetnie, nie chlapie prawie w ogóle, mogę szczerze powiedzieć, że malowanie nią to przyjemność (i nie nie mam żadnego rabatu od fluggera :D za reklamę)

Na szybko (brakuje akrylu, pewnie trzeba będzie też domalować w rogach)

DSCF5868.JPGDSCF5870.JPG

Jutro muszę pomalować kuchnię, bo w poniedziałek wchodzi montażysta (oczywiście nie zdążyliśmy kupić AGD) :D

I stała się JASNOŚĆ :D

[ATTACH=CONFIG]234237[/ATTACH]

No dobra jeszcze nie wszędzie ( w salonie np brakuje, bo gdzieś jakiś kabelek w gniazdku nie styka), ale jest w punktach strategicznych: kotłowni, łazience i kuchni :)

Wieczorem ma przyjść spec od CO i uruchomić piec i ogrzewanie. Mam nadzieję, że się pojawi bo pogoda obrzydliwa.

Pomalowałam rano łazienkę, na gotowo, bo spec ma przy okazji zamontować kibelek i umywalkę. Pewnie nie zdąży, ale front robót ma.

Malowałam jednak na biało, poszliśmy na łatwiznę. Farba flugger dekso 5, matowa (zapomniałam powiedzieć M żeby wziął satynę ;)

Wygląda świetnie, nie chlapie prawie w ogóle, mogę szczerze powiedzieć, że malowanie nią to przyjemność (i nie nie mam żadnego rabatu od fluggera :D za reklamę)

Na szybko (brakuje akrylu, pewnie trzeba będzie też domalować w rogach)

DSCF5868.JPG

DSCF5870.JPG

Jutro muszę pomalować kuchnię, bo w poniedziałek wchodzi montażysta (oczywiście nie zdążyliśmy kupić AGD) :D

Kurcze jak fajnie cegiełki wygladają... (trochę zaczęłam zazdrościć:D )

A myślałaś o jakimś kolorze na ściany? Biały fajnie wygląda przy tych szarościach:) Ja się zastanawiałam nad kolorem też ale nie wiedziałam jak ugryźć ścianę nad prysznicem i dałam spokój - będzie TEŻ biało-szaro:)

A najważniejsze to ta zapalona lampa... dom:hug:

Jaśniutki szary by fajnie wyglądał, ew. coś jak ecru, ale to zobaczę dopiero jak zamontujemy światło. Byc może tę ścianę naprzeciwko prysznica (krótką) pomaluję srebrną farbą strukturalną, albo dam tam fototapetę. Ale to w przyszłości jak już się opatrzę. Na teraz chciałabym jeszcze zamontować listwy przypodłogowe aluminiowe. No i grzejnika brakuje :)

Aaaa to te cegly malowane na bialo na fotach z drzwiami to nie u Was :D O rzesz ja tempa bladynka ;)

A w wkestii pradu.. wymarudzilem u podwykonawcy Enei montaz szafki u nas na 23 stycznia i obiecano mi tym samym ze do konca lutego bedzie wszytsko gotowe formalnie aby licznik zamontowac... zobaczymy :) Generalnie jest szansa ze sie spelni bo jak na razie wylacznie z Paniami negocjije, zarowno w Enei jak i u podwykonawcy :) A z Paniami jakos mi sie latwiej gada ;)

Gratuluję prądu! Ale się ucieszyłam jak doczytałam.

Aniu, mam wyjątkowo lamerskie pytanie. O co chodzi z tym akrylem przy malowaniu? Bo moi fachmani tez coś wspominali, że tu i ówdzie pociągnie się akrylem i będzie super. A ja jeszcze zielona w temacie? Jak toto się aplikuje?

Tomaszu Enea nie jest takim badziewiem jak PGE Wołomin, powiedzmy sobie szczerze, NIC nie jest TAKIM badziewiem.

Aż się musiałam zastanowić o jakiej białej cegle mówisz :)

Dorka akrylem wykańcza się łączenia między płytami KG w rogach (na pewno sufit-ściana, płytki-ściana, u mnie też wewnętrzne ściana -ściana). Można go malować (przy okazji malowania ścian). Nakłada się go z tuby, a wygładza palcem w rękawiczce - taką instrukcję dostałam od heniutka, któremu się nie chciało tego robić (chyba że się mylę, i określenie "zrobić sufity na gotowo pod malowanie", NIE oznacza położenia również akrylu?)