dorkaS 10.01.2014 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 A akryli są miliardy czy jest jakiś jeden słuszny, ogólnie polecany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 10.01.2014 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 A jakie wyszlo Wam na OZC obciazenie cieplne budynku? Pytam bo jestem ciekaw czy decyzja o ogrzewaniu pradem wynika z kalkulacji kosztow czy bardziej z antypatii do gazu? PS. tak, wiem dokad ciekawosc prowadzi, ale przyslowie mowi ze to dopiero pierwszy stopien, a ja juz dawno jestem na samym dole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 10.01.2014 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 A akryli są miliardy czy jest jakiś jeden słuszny, ogólnie polecany? Sa ich miliardy. Pewnie kazdy ma jakis tam swoj ulubiony. Moje ulubione to zazwyczaj te najtansze Jakos tak sie to zwykle dziwnie sklada Choc generalnie akryl nie jest drogi. Warto natomiast miec do niego dobry (DOBRY !!!) pistolet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 10.01.2014 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 Dom wyszedł (na papierze na razie) czterolitrowy. Decyzja o prądzie ma więc podparcie teoretyczne Gazu nie chcę z kilku względów: - na razie nie mam żadnych dziur w domu (zero kominów, wentylacji grawitacyjnej), przy gazie będziemy musieli zrobić zetkę i wystawić paskudną rurkę na zewnątrz, niby to nie komin , ale dziura w ścianie jest. - nie chcę już żadnych przyłączy, masakra z prądem mi wystarczy; - zagazowanie kosztuje, przyłącze, instalacja, piec, minimum kilkanaście tysięcy i 9 miesięcy oczekiwania (co najmniej), a gaz też nie jest darmowy - licząc koszt przyłącza + koszt zużywanego potem gazu (opłaty stałe i przesyłowe) a licząc koszt zużywanego na ogrzewanie prądu (ok prąd jest droższy) - kiedy to się wyrówna? tzn. kiedy zrobienie gazu zacznie mi się opłacać? za 20 lat? - a prąd i tak muszę mieć Jeśli okaże się że koszty ogrzewania prądem nas przerastają, zawsze zostaje nam w odwodzie pompa ciepła powietrzna, solary, no i na samym końcu gaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 10.01.2014 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 A'propos: marzę o pistolecie, z którego przestaje lecieć w momencie kiedy się przestaje naciskać na cyngiel. Póki co wszystkie, które miałem, wymagały po puszczeniu cyngla natychmiastowego naciskania dźwigienki odblokowującej tłoczysko, inaczej zawartość kartusza była jeszcze przez chwilę wyciskana i niekoniecznie trafiała tam, gdzie trzeba. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 10.01.2014 20:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 Ale da się trochę pożyć bez akrylu? bo nie znoszę robić takich szczególarskich pierdółek malować ściany lubię ale te wykończeniowe drobiazgi mnie wykańczają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 10.01.2014 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 Dziękuję za rady, już wiem w co mam się uzbroić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 10.01.2014 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 W pistolet w sam raz na wykończeniówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 10.01.2014 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 Dokładnie to miałam na myśli :) ewentualnie kuszę, żeby bez rozgłosu zapolować na uciekającego wykonawcę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 10.01.2014 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 Ja przepraszam, ale ja za swoje skojarzenia nie odpowiadam. Przeczytałem wyżej, co następuje:- już wiem, w co mam się ubrać- w pistolet. I wymiękłem... (choć swoją drogą... przebrać się na karnawał za pistolet do silikonów... ciekawe by to mogło być) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 10.01.2014 21:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 eee za bardzo by się kojarzyło z blaszanym drwalem http://i986.photobucket.com/albums/ae341/Tonder1971/oz4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 10.01.2014 21:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 aaa wieści z placu boju są takie, że piec działa, rurki odpowietrzone, efekty zobaczymy rano (albo nie) Jutro ppłd. ciąg dalszy - montaż umywalek, kibelka, odwodnienie reku, ew. poprawki w CO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 10.01.2014 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 Jesu puściłam kciuki w koncu bo trzymałam cały czas:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 10.01.2014 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 wieści ukochane, wyczekane szalenie się cieszę, że masz już w końcu prąd, a łazieneczka miodzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 10.01.2014 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 O kurcze, Ania, czad:D Prad jest, wiec ostatni bastion zdobyty:D:D Cegielki fajne, czekam na reszte;) Ja przepraszamo, ale ja za swoje skojarzenia nie odpowiadam. Przeczytałem wyżej, co następuje: - już wiem, w co mam się ubrać - w pistolet. I wymiękłem... (choć swoją drogą... przebrać się na karnawał za pistolet do silikonów... ciekawe by to mogło być) Murowana nagroda:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 10.01.2014 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 Murowana nagroda:lol2: Ale chyba tylko na balu Muratora. Swoją drogą... mogliby zorganizować Przebrałbym się za serwerownię. Albo za kunę, nie wiem jeszcze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 10.01.2014 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 Ja głosuję na serwerownię.Bardzom jej ciekawa:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 10.01.2014 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 Jarek, kuna zobowiązuje;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 10.01.2014 22:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 Kuna jest zbyt oklepana, ale jako serwerownia zrobiłbyś furorę Cześć Aga jutro porządki, malowanie, a od poniedziałku kuchnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 10.01.2014 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 Kuna jest zbyt oklepana, ale jako serwerownia zrobiłbyś furorę Cześć Aga jutro porządki, malowanie, a od poniedziałku kuchnia Super, nie?? :wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts