cronin 10.01.2014 22:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 Nooo, żebym jeszcze jakieś sprzęty do tej kuchni miała a nie przepraszam, mam okap i lodówkę, której wciąż nie odpaliłam po zimowaniu na budowie ach no i ekspress zmywarka i płyta zamówione, będą we wtorek, piekarnik - trwa proces decyzyjny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 10.01.2014 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 Bałam sie pytać o sprzęty;) I na czym stanęło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 10.01.2014 23:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 Jarku może przebierz sie za klatkę na kuny, a panie będą stawać na rzęsach w kwestii zwierzęcych przebrań.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 11.01.2014 08:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 zmywarka http://www.morele.net/zmywarka-hotpoint-ariston-lst-329-ax-ha-239104/ płyta spapugowana http://www.electro.pl/products.php?sphrase=+PI6512TFN&szukaj= piekarnik chyba ten http://www.electro.pl/Piekarnik_AMICA_EBI8862AA_10143_4ETdDpHaOQaXSp-s724265.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 11.01.2014 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 Ciekawe czy będziemy zadowolone z tych sprzętów:) Sprzątacie czy w domu jesteś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 11.01.2014 19:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 Jak zwykle z rana nie mogłam się wyrobić, więc pojechaliśmy o 15 (dzieciaki jechały do koleżanki), M robił porządki, ja malowałam kuchnię. Wyszło .... biało Jest 18 stp. w środku , temperatura wciąż rośnie (nie obniżamy temp. na piecu, bo jest tania taryfa weekendowa, niech się nagrzewa). Trzeba będzie zamontować sterownik. Jutro Orkiestra, Gabi występuje, więc może dopiero po południu uda mi się coś porobić (umyć podłogę przed montażem). Ale generalnie to M ma jutro robotę, musi skończyć gniazdka w kuchni (połowa nie działa, bo zapomniał połączyć w jednym miejscu kable), pozakładać ramki itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 11.01.2014 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 Do jakiej temperatury chcecie dogrzać?U nas jest ustawione 15 stopni, panowie mówią że dobrze im się w takiej temp pracuje ale nie wiem czy nie powinniśmy rozkręcić bardziej. Nie skrapla wam się wilgoć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 11.01.2014 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 Hej, a tak wpadłam zobaczyc czy juz mieszkacie, ale widze ze to juz lada dzien:) Buziaki:) A'propos: marzę o pistolecie, z którego przestaje lecieć w momencie kiedy się przestaje naciskać na cyngiel. Póki co wszystkie, które miałem, wymagały po puszczeniu cyngla natychmiastowego naciskania dźwigienki odblokowującej tłoczysko, inaczej zawartość kartusza była jeszcze przez chwilę wyciskana i niekoniecznie trafiała tam, gdzie trzeba. Jezuuu, Jarek mamy takie same marzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 11.01.2014 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 PS. Ania - akryl mozesz tez równać twardym, cienkim pedzelkiem maczanym w wodzie - ja tak robie i wychodzi niebo lepiej niz palcem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 11.01.2014 21:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 Luka na razie po prostu rozgrzewamy, w tygodniu zejdziemy niżej, bo piec będziemy włączać na noce (zobaczymy jaka wtedy będzie temperatura). 15 stp. jak się nie mieszka jest ok, wystarczająco dla farb i płytek Skrapla nam się tylko woda na rurze od reku (tej od nawiewu), na nieocieplonym kawałku, ale to kwestia styku zimne -ciepłe. Gdzie indziej wilgoci nie widzę. Zresztą dom już się odstał, to nie świeżynka MSU jak miło Cię widzieć Mamuśka Nie , jeszcze nie mieszkamy, ciężki mieliśmy rok, za dużo poślizgów, plany wzięły w łeb, dopiero wychodzimy na prostą (mam nadzieję). Do akrylu jeszcze nie podchodzę, za dużo ważniejszych rzeczy mam do zrobienia, na pierdółki przyjdzie czas, pędzelek wypróbuję oczywiście Ps. super heniutek tak porobił łączenia płyt na suficie, że mi już w jednym miejscu gips odleciał. Fachura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 11.01.2014 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 Heniutek to miszczu jednak.Ciekawe jak ja się o Boskim będe wypowiadac za kilka tyg jak skończy;) ps. tak się dopytuję bo mnie schodziarz straszy że za zimno mam:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 11.01.2014 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 Cronin, to czego Ci tu życzyć, czasu i spokoju chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 12.01.2014 09:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Luka, może dla drewna? i nie za zimno tylko za wilgotno? nie wiem a kiedy będzie montował schody? Nita czego mi życzyć? może żeby się nic nie sp........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 12.01.2014 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 No za wilgotno (chociaż nie wiem skąd to wie jak nie zmierzył wilgotności ani nie powiedział jaka powinna być) Ale że za wilgotno przez to ze za słabo grzejemy. A Boski mówi żeby teraz nie robić dużych skoków temperatury (do 25 stopni) bo panele szlag trafi. Ze jak chcemy podnieść temp to stopniowo, delikatnie. I bądź tu mądra. Nita czego mi życzyć? może żeby się nic nie sp........ O, taka optymistka jak ja;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 12.01.2014 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 No za wilgotno (chociaż nie wiem skąd to wie jak nie zmierzył wilgotności ani nie powiedział jaka powinna być) Ale że za wilgotno przez to ze za słabo grzejemy. A Boski mówi żeby teraz nie robić dużych skoków temperatury (do 25 stopni) bo panele szlag trafi. Ze jak chcemy podnieść temp to stopniowo, delikatnie. I bądź tu mądra. O, taka optymistka jak ja;) To samo u nas, ze względu na boazerię 15 stopni to za mało. A podgrzewać kazano też płynnie, podnosząc codziennie o dwa trzy stopnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 12.01.2014 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Kurcze i teraz nie wiem co robic. Chyba na razie zostawimy te 15 stopni a 2-3 tyg przed montażem schodów zaczniemy podnosić.Dorka do ilu Wam kazali nagrzać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 12.01.2014 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Kategorycznie twierdzili, że 18-20 jest optymalne. U nas problem oprócz drewna stanowią płyty k-g, które podobno były składowane pod zadaszeniem, ale na zewnątrz, więc zdażyły pochłonąć sporo wilgoci. Kładzione były na sufity w grudniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 12.01.2014 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Ania, zycze Ci zeby sie nie sp... Kuchnie wzieliscie z montazem? Luka, podniescie troche, bo wilgoc w chalupie jest, do tego malowaliscie, wiec lepiej te 18 utrzymywac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzustaa 12.01.2014 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Aniu, świetnie że wreszcie macie prąd i możecie wrócić na właściwe tory prac. U nas jutro kończą szpachlarze. Wilgotność utrzymujemy na poziomie około 50-60%. Na dole mamy ustawioną temp. 17,6, na górze około 19-20 stopni. Malowanie i panele planowane są od 17 stycznia, bo wtedy K. ma urlop, więc z moim tatą będą działać, ja zwalniam tempo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzustaa 12.01.2014 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Mam jeszcze pytanie dotyczące wybranej przez Was płyty. Co zadecydowało, że wybraliście model Amica PI6512TFN, a nie np. - API6512TU- PI6512TG- PI6512TK- PI6512TBNiewiele je różni, a również musimy dokonać wyboru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts