max-maniacy 12.01.2014 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 I jak tam Ania, możesz spokojnie usiedzieć na miejscu w oczekiwaniu na jutrzejszą kuchnię? Ja bym już nocy nie przespała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 12.01.2014 16:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Luka u nas teraz 17 stp. ale to dlatego ze prądu nie było. Wywalone były korki na skrzynce zewnętrznej, może dlatego że tak wieje i była przerwa w prądzie? Włączyłam dopiero k. 14, jak dotarłam. Generalnie też chcę 18-20 utrzymywać teraz. Aga kuchni nie braliśmy z montażem, ikea za dużo sobie liczy, a w dodatku za "obcy" sprzęt liczy jeszcze więcej niż za swój. U nas byłoby to ok. 1000 (a szafki 5000, więc jaka przebitka). Montuje znajomy M, który trudni się tym "zawodowo", weźmie prawie połowę mniej. Dzustaa przyznam szczerze, że płyt nie rozkminiałam prawie. Chciałam żeby był timer z wyłączeniem dla każdego pola, żeby miała dużą moc (możliwość podłączenia pod siłę, wtedy mogą działać 4 pola booster jednocześnie), podtrzymywanie gotowania. I tyle chyba. Na początku wybraliśmy boscha, ale był droższy i miał mniej funkcji od amici. Ten model spapugowałam od Luki. Kasia nosi mnie, a najgorzej że zapodziałam aparat (chyba w pracy zostawiłam) więc nawet nie będę mogła zrobić fotek A rano szybko będę musiała wyczyścić podłogę, bo już dzisiaj odpuściłam sprzątanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 12.01.2014 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Ania, wy grzejecie prądem? Jaki macie przydział mocy i jakie te bezpieczniki, co je wywaliło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 12.01.2014 18:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 (edytowane) Przydział mocy 13 kw i odpowiednie bezpieczniki. Na razie włączony jest piec i reku. Wczoraj chodziło całą dobę i nic nie było. Edytowane 12 Stycznia 2014 przez cronin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 12.01.2014 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 13kW dla ogrzewania elektrycznego?... Jakiej mocy jest piec? Drążę temat, bo ten zrzucony bezpiecznik to niedobry objaw. "Sam" nie spadł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 12.01.2014 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Padł też bezpiecznik w domu ale od reku, to gniazdko jest niezabezpieczone (ramka jeszcze nie założona) a z nieocieplonej rury kapie, może to dlatego. Zwiększyć moc można oczywiście, bierzemy to pod uwagę, ale na razie chcemy poobserwować, poustawiać. Dopóki nie mieszkamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 12.01.2014 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 U mnie 14kW zamieniliśmy na 40, inaczej by nie pociągnęło całości. U mnie też wszystko na prund, choć w innej formie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 12.01.2014 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Luka u nas teraz 17 stp. ale to dlatego ze prądu nie było. Wywalone były korki na skrzynce zewnętrznej, może dlatego że tak wieje i była przerwa w prądzie? Włączyłam dopiero k. 14, jak dotarłam. Generalnie też chcę 18-20 utrzymywać teraz. Ja zaczekam z podniesieniem temperatury dopóki nie założymy drzwi do garażu i piwnicy albo przynajmniej nie zabezpieczą w końcu jakoś tych "dziur" bo przecież teraz grzeję bez sensu garaż i piwnicę Aga kuchni nie braliśmy z montażem, ikea za dużo sobie liczy, a w dodatku za "obcy" sprzęt liczy jeszcze więcej niż za swój. U nas byłoby to ok. 1000 (a szafki 5000, więc jaka przebitka). Montuje znajomy M, który trudni się tym "zawodowo", weźmie prawie połowę mniej. O której zaczynacie jutro? Wczoraj zadzwoniłam do stolarza i powiedział że potwierdzi ten mój montaż środowy bo nie wie czy się wyrobi czy coś tam:sick: W sumie jeden dzień w tą czy w tą nie robi różnicy tylko chciałabym wiedzieć kiedy bu urlop chyba wezmę Dzustaa przyznam szczerze, że płyt nie rozkminiałam prawie. Chciałam żeby był timer z wyłączeniem dla każdego pola, żeby miała dużą moc (możliwość podłączenia pod siłę, wtedy mogą działać 4 pola booster jednocześnie), podtrzymywanie gotowania. I tyle chyba. Na początku wybraliśmy boscha, ale był droższy i miał mniej funkcji od amici. Ten model spapugowałam od Luki. Taa a ja wg Twoich zaleceń szukałam takiej żeby miała - timer dla każdego pola - podtrzymywanie gotowania - 4 pola booster :lol2: Więc nie mów że spapugowałas tylko, że tą płytę wybrałyśmy sobie razem:):) Kasia nosi mnie, a najgorzej że zapodziałam aparat (chyba w pracy zostawiłam) więc nawet nie będę mogła zrobić fotek A rano szybko będę musiała wyczyścić podłogę, bo już dzisiaj odpuściłam sprzątanie. Fotki zrobisz gotowej już i tyle:) A płytki masz trochę domyte czy jeszcze ich nie myłaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 12.01.2014 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Dorka, to zwiększymy, pierwotnie liczone było pompę ciepła (w ostatniej chwili zrezygnowaliśmy). Luka myłam po położeniu, ale po malowaniu nie, owszem przykryte są tekturą, ale zabrakło mi na wąski pasek i ten muszę wyszorować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 12.01.2014 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Ja się zastanawiam jak Boski to robi że w ogóle farbą nie chlapie. Nie miałam nic na oknach, na parapetach ani na podłodze:) Zobaczymy jak im pójdzie w kuchni czy płytek nie pochlapią Zbieram się żeby zrobić listę spraw do załatwienia na ten tydzień ale coś i nie idzie:sick: ps. u mnie sie już rypło tak jak przewidywałam, musze to przetrawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 12.01.2014 22:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Bo te lepsze farby nie chlapią (albo mało), mnie kapało z wałka, no i jak malowałam przy podłodze, bo oczywiście taśmą nie obkleiłam. A może on jest taki porządny i wszystko starł? Mam podobno już gotową łazienkę i kotłownię, zamontowane umywalki i kibelek i nawet wszystko działa Jutro zobaczę , acha i prądu nie wywaliło jak na razie, mimo wiertarki, halogenu itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 12.01.2014 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Dorka, to zwiększymy, pierwotnie liczone było pompę ciepła (w ostatniej chwili zrezygnowaliśmy). U nas to zwiększenie oznaczało prawie 3,5tys PLN. Przeliczcie sobie dobrze, ile naprawdę będziecie potrzebować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 12.01.2014 22:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Właśnie dlatego teraz testujemy, jeszcze mamy trochę czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 12.01.2014 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Jeszcze kuchnia i można mieszkać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 12.01.2014 22:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 A coś Ty, teraz to ja się rozbestwiłam i chcę na gotowo na betony to mogłam w grudniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 12.01.2014 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 12.01.2014 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 kuchnia bedzie, ooooo to ja czekam i na fotki umywalek i łazienki i kotłowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 12.01.2014 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Wyspałąś się to możesz czekać Ja muszę spać bo rano bedzie dramat buuu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 12.01.2014 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Jeszcze kuchnia i można mieszkać fanaberie po co komu kuchnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 12.01.2014 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Napisałam że kuchnia bo wiem ze jutro ma Ania montaż Tak bym przed szereg nie wyskakiwała:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts