Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kostka Ani i Marcina

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Luka u nas teraz 17 stp. ale to dlatego ze prądu nie było. Wywalone były korki na skrzynce zewnętrznej, może dlatego że tak wieje i była przerwa w prądzie? Włączyłam dopiero k. 14, jak dotarłam. Generalnie też chcę 18-20 utrzymywać teraz.

Aga kuchni nie braliśmy z montażem, ikea za dużo sobie liczy, a w dodatku za "obcy" sprzęt liczy jeszcze więcej niż za swój. U nas byłoby to ok. 1000 (a szafki 5000, więc jaka przebitka). Montuje znajomy M, który trudni się tym "zawodowo", weźmie prawie połowę mniej.

Dzustaa przyznam szczerze, że płyt nie rozkminiałam prawie. Chciałam żeby był timer z wyłączeniem dla każdego pola, żeby miała dużą moc (możliwość podłączenia pod siłę, wtedy mogą działać 4 pola booster jednocześnie), podtrzymywanie gotowania. I tyle chyba. Na początku wybraliśmy boscha, ale był droższy i miał mniej funkcji od amici. Ten model spapugowałam od Luki.

Kasia nosi mnie, a najgorzej że zapodziałam aparat (chyba w pracy zostawiłam) więc nawet nie będę mogła zrobić fotek :cry:

A rano szybko będę musiała wyczyścić podłogę, bo już dzisiaj odpuściłam sprzątanie.

Padł też bezpiecznik w domu ale od reku, to gniazdko jest niezabezpieczone (ramka jeszcze nie założona) a z nieocieplonej rury kapie, może to dlatego. Zwiększyć moc można oczywiście, bierzemy to pod uwagę, ale na razie chcemy poobserwować, poustawiać. Dopóki nie mieszkamy.

Luka u nas teraz 17 stp. ale to dlatego ze prądu nie było. Wywalone były korki na skrzynce zewnętrznej, może dlatego że tak wieje i była przerwa w prądzie? Włączyłam dopiero k. 14, jak dotarłam. Generalnie też chcę 18-20 utrzymywać teraz.

Ja zaczekam z podniesieniem temperatury dopóki nie założymy drzwi do garażu i piwnicy albo przynajmniej nie zabezpieczą w końcu jakoś tych "dziur" bo przecież teraz grzeję bez sensu garaż i piwnicę:mad:

Aga kuchni nie braliśmy z montażem, ikea za dużo sobie liczy, a w dodatku za "obcy" sprzęt liczy jeszcze więcej niż za swój. U nas byłoby to ok. 1000 (a szafki 5000, więc jaka przebitka). Montuje znajomy M, który trudni się tym "zawodowo", weźmie prawie połowę mniej.

O której zaczynacie jutro?

Wczoraj zadzwoniłam do stolarza i powiedział że potwierdzi ten mój montaż środowy bo nie wie czy się wyrobi czy coś tam:sick:

W sumie jeden dzień w tą czy w tą nie robi różnicy tylko chciałabym wiedzieć kiedy bu urlop chyba wezmę

Dzustaa przyznam szczerze, że płyt nie rozkminiałam prawie. Chciałam żeby był timer z wyłączeniem dla każdego pola, żeby miała dużą moc (możliwość podłączenia pod siłę, wtedy mogą działać 4 pola booster jednocześnie), podtrzymywanie gotowania. I tyle chyba. Na początku wybraliśmy boscha, ale był droższy i miał mniej funkcji od amici. Ten model spapugowałam od Luki.

Taa a ja wg Twoich zaleceń szukałam takiej żeby miała

- timer dla każdego pola

- podtrzymywanie gotowania

- 4 pola booster

:lol2::lol2::lol2:

Więc nie mów że spapugowałas tylko, że tą płytę wybrałyśmy sobie razem:):):)

Kasia nosi mnie, a najgorzej że zapodziałam aparat (chyba w pracy zostawiłam) więc nawet nie będę mogła zrobić fotek :cry:

A rano szybko będę musiała wyczyścić podłogę, bo już dzisiaj odpuściłam sprzątanie.

Fotki zrobisz gotowej już i tyle:)

A płytki masz trochę domyte czy jeszcze ich nie myłaś?

Ja się zastanawiam jak Boski to robi że w ogóle farbą nie chlapie.

Nie miałam nic na oknach, na parapetach ani na podłodze:)

Zobaczymy jak im pójdzie w kuchni czy płytek nie pochlapią;)

Zbieram się żeby zrobić listę spraw do załatwienia na ten tydzień ale coś i nie idzie:sick:

ps. u mnie sie już rypło tak jak przewidywałam, musze to przetrawić

Bo te lepsze farby nie chlapią (albo mało), mnie kapało z wałka, no i jak malowałam przy podłodze, bo oczywiście taśmą nie obkleiłam.

A może on jest taki porządny i wszystko starł? :)

Mam podobno już gotową łazienkę i kotłownię, zamontowane umywalki i kibelek :) i nawet wszystko działa :)

Jutro zobaczę , acha i prądu nie wywaliło jak na razie, mimo wiertarki, halogenu itd

Dorka, to zwiększymy, pierwotnie liczone było pompę ciepła (w ostatniej chwili zrezygnowaliśmy).

U nas to zwiększenie oznaczało prawie 3,5tys PLN. Przeliczcie sobie dobrze, ile naprawdę będziecie potrzebować.