Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kostka Ani i Marcina

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Luka jeśli nie będziesz z nich korzystać to tak, zawsze można "odślepić" i założyć z powrotem ;) Napewno dzisiaj któreś z nas pojedzie, ale to po zupie. :) A co do gotowania, sprzęty podłączone, naczynia są, tylko muszę wygrzebać z pudeł, możnaby wypróbować :) Brakuje tylko stolika i ławeczki w kuchni, do dokupienia. Zastanawiam się czy kupić taki sam blat i dołożyć nogi, czy inny, biały? chyba lepiej by wyglądało.

Gosia właśnie taki mam zamiar, wstawić i powiesić szafki z mieszkania i zapełnić szkłem :yes: kolor co prawda nie taki (krem a'la brzoza ;) ), ale można przemalować.

Ania ta otwarta szafka to wypełniacz, tam było 80-90 cm miejsca (w zależności od ustawienia lodówki), piekarnik 60-ka + korpus szafki do docięcia (wyszło 25 cm). Pożyję z tym i zobaczę co się najlepiej sprawdzi, czy blaszki tam (trzymanie ich w piekarniku odpada, ma być gotowy do działania ;) ) czy może półki. Najlepiej wyglądałyby żaluzjowe drzwiczki, niestety musiałabym robić na wymiar - gra nie warta świeczki. Zapewnie z czasem dorobię normalne drzwiczki (arsty się nie docina).

Ania ta otwarta szafka to wypełniacz, tam było 80-90 cm miejsca (w zależności od ustawienia lodówki), piekarnik 60-ka + korpus szafki do docięcia (wyszło 25 cm). Pożyję z tym i zobaczę co się najlepiej sprawdzi, czy blaszki tam (trzymanie ich w piekarniku odpada, ma być gotowy do działania ;) ) czy może półki. Najlepiej wyglądałyby żaluzjowe drzwiczki, niestety musiałabym robić na wymiar - gra nie warta świeczki. Zapewnie z czasem dorobię normalne drzwiczki (arsty się nie docina).

dopiero teraz dostrzegłam... blaszki to tam chyba niefajnie bedą wyglądac - tymczasowo ok, ale jakieś drzwiczki tam by sie przydały, żeby zasłonic wnętrze, albo półki jak mówisz

ja widze ten stół u Ciebie - nie wiem, jak z wymiarami, ale chyba byłby ładny

http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/ingatorp-ingolf-sto-i--krzesa__0161364_PE316138_S4.JPG

Ania "odślepieć" się nie da bo będzie szkło:D

Ale spoko coś tam pomyślę;)

A powiedz właśnie co to masz za blat?? On jest biały czy jaki??

Bo u mnie nie widać

Ania - Amglad fajny ten stół, to Ikea, prawda?

Też będe miała ten problem (ze stołem) ale już wymysliłam jak go rozwiązać tymczasowo:)

Ania ależ zazdroszczę etapu!!!!! Twoja kuchnia wyszła bardzo ładnie. Gratuluję, że tak to sobie fajnie wymyśliłaś.

My znowu musimy zwolnić tempo prac - kasa :(.

A z kuchnią mam problem - bo nie wiem za bardzo jakie fronty chcę. Przywiązana jestem do drewnianych, ale to koszt no i nie wiem na co się zdecydować jeśli już. O koszcie nie wspominam - bo po pierwszej wycenie szczęka mi opadła. Same meble zabrały mi budżet na meble i sprzęt i fajerwerki ;).

Aniu, nie doczytałam czy kuchnię macie otwartą czy zamkniętą, a może z wyspą lub barkiem? jeśli nic nie zasłoni tej otwartej szafki na blachy to widok będzie nieciekawy... codziennie zamierzasz piec? ja blachy trzymam w spiżarce:yes: może lepsze by było duże cargo?

a jak się będzie otwierać okno w kuchni?

gniazdka w kuchni są konieczne do mixera, czajnika elektrycznego, mikrofali, chociaż lepiej gdy są oddalone od płyty:D

a jak rozwiążecie wyciąg oparów z garów? wszyscy moi znajomi z reku mają też nad płytami okapy z wyciągiem, ja mam grawitację więc wyciąg jest niezbędny ale nie tylko do wymiany powietrza, na siatkach okapu zbiera się mnóstwo tłustego osadu!

wracam do tematu celulozy, kto Wam to robił? nie znalazłam żadnej firmy w naszej okolicy a chętnie bym się dowiedziała szczegółów bo planuję docieplić jakąś metodą nadmuchową sufit w pomieszczeniach nad garażem gdzie nie ma wejścia, ew. przez jakąś wybitą w scianie dziurkę

Przepiękna kuchnia, przemyślana, idealna. Fajnie się czyta jak już masz rozplanowane co i jak w szafkach będzie leżało.

Zobaczymy jak wyjdzie PO rozłożeniu miliona pierdółek ;)

Ania ależ zazdroszczę etapu!!!!! Twoja kuchnia wyszła bardzo ładnie. Gratuluję, że tak to sobie fajnie wymyśliłaś.

My znowu musimy zwolnić tempo prac - kasa :(.

A z kuchnią mam problem - bo nie wiem za bardzo jakie fronty chcę. Przywiązana jestem do drewnianych, ale to koszt no i nie wiem na co się zdecydować jeśli już. O koszcie nie wspominam - bo po pierwszej wycenie szczęka mi opadła. Same meble zabrały mi budżet na meble i sprzęt i fajerwerki ;).

U nas decydował założony budżet (oszałamiające 10 tys. z agd), no i wygoda, jeśli chodzi o kupno w ikei (idziesz, wybierasz, za 2 dni masz :) ) Chociaż gdybym miała znajomego/poleconego stolarza to kto wie :)

Aniu, nie doczytałam czy kuchnię macie otwartą czy zamkniętą, a może z wyspą lub barkiem? jeśli nic nie zasłoni tej otwartej szafki na blachy to widok będzie nieciekawy... codziennie zamierzasz piec? ja blachy trzymam w spiżarce:yes: może lepsze by było duże cargo?

a jak się będzie otwierać okno w kuchni?

gniazdka w kuchni są konieczne do mixera, czajnika elektrycznego, mikrofali, chociaż lepiej gdy są oddalone od płyty:D

a jak rozwiążecie wyciąg oparów z garów? wszyscy moi znajomi z reku mają też nad płytami okapy z wyciągiem, ja mam grawitację więc wyciąg jest niezbędny ale nie tylko do wymiany powietrza, na siatkach okapu zbiera się mnóstwo tłustego osadu!

wracam do tematu celulozy, kto Wam to robił? nie znalazłam żadnej firmy w naszej okolicy a chętnie bym się dowiedziała szczegółów bo planuję docieplić jakąś metodą nadmuchową sufit w pomieszczeniach nad garażem gdzie nie ma wejścia, ew. przez jakąś wybitą w scianie dziurkę

Kuchnię mamy oddzieloną od salonu (tzn. jest duży otwór drzwiowy 150 cm, bez drzwi oczywiście - czyli taka otwarto zamknięta ;) )

Ta szafka jest z boku, zasłonięta lodówką, ale absolutnie nie wykluczam dokupienia do niej drzwiczek za jakiś czas.

Okno to nieotwieralny fix, natomiast z boku mam drzwi na taras.

Nad płytą będzie oczywiście okap/pochłaniacz, jest kupiony tylko jeszcze nie zamontowany :yes:

Firma od celulozy to Thermohouse, z Mazur bodajże, ale bezproblemowo odwiedzają nasze okolice :)

Aniu kuchni abardzo fajnie wyszła. Super ze masz spiżarke bo tam zawsze trzyma sie dużo rupieci i można wykorzystac jakies inne mebelki. U mnie nie dało sie zrobić spiżarki , kuchnia spora jak chciałam ale dzięki temu musze trochę na szafki poczekac bo jest ich całkiem sporo :D

Spiżarka to jeden z lepszych moich pomysłów, dzięki niej oszczędziliśmy na szafkach ;) Chociaż nie powiem, że nie chciałabym mieć dużej, rodzinnej kuchni z normalnym stołem, ale to już musiałabym wygospodarować ze 20 m2 powierzchni i ze 20 tys. na szafki :)

dobry wieczór chciałam powiedzieć :)

pisałam już, że kuchnia podoba mi się, ale wtedy była niebieska i nie miała blatu a w nim płyty i zlewu.

no więc piszę jeszcze raz - bardzo podoba mi się Twoja kuchnia. :yes::yes::yes:

wszystko jest przemyślane, i na pewno będzie się wygodnie użytkować.

a spiżarki zazdroszczę i zielenieję bardziej od Luki. :D

Kasia mnie się niebieska też podobała :)

Dzisiejsze okazyjne zakupy:

http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/skoghall-komoda--szuflady__0133782_PE289349_S4.JPG

2 takie pójdą do dziewczynek, zapewne przemaluję je na biało, ale to jak będę miała nastrój i wolną chwilę :)

Spiżarka to jeden z lepszych moich pomysłów, dzięki niej oszczędziliśmy na szafkach ;) Chociaż nie powiem, że nie chciałabym mieć dużej, rodzinnej kuchni z normalnym stołem, ale to już musiałabym wygospodarować ze 20 m2 powierzchni i ze 20 tys. na szafki :)

tak i to jest jedyny minus duzej kuchni- koszt szafek u mnie wyszlo ponad 20 niestety. .jedynie ikea ratuje troche budżet ale przy tej ilości nadal dużo ;-) zobaczymy na czym stanie finalnie ;-)