Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kostka Ani i Marcina

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Czołem Drużyno :lol:

Tydzień tylko, ale dobre i to. Jutro kończę malować sufit w salonie i wiatrołapie (2 warstwa).

No a potem zaczynam ściany, będzie light grey beckersa.

Na górze zostały mi ściany w gabinecie - 2 warstwa, sufit jest gotowy. Zrobiłam na sucho przymiarkę do paneli (tutaj będą te ciemniejsze).

DSCF5987.JPG

Jak położymy w nim podłogę, to przerzucimy tam pudła i wezmę się za malowanie dalszych pokoi.

Gotowa do meblowania jest spiżarnia, M zamontował światło. Na zdjęciu wygląda ciemno, ale w rzeczywistości 2 halogeny są w zupełności wystarczające.

DSCF5990.JPG

Ech koleżanka skrzętnie ukrywa fotki zamiast uraczyć nimi nasze spragnione ślepia??

Świetnie będa odbijać od białych ścian te ciemne panele:)

Bo tam maja być białe tak?

Ja się cieszę że zrobiłam wiatrołap i garderobę na dole tą samą szarością co w kuchni. Stałam dziś i się gapiłam i byłam zadowolona;)

Nawet sprawdzałam jak wygląda wiatrołap z zewnątrz przez szybki w drzwiach:lol2:

P na mnie patrzył jak na wariatkę;)

Luka wiatrołap i salon są ściśle połączone, więc ta sama szara farba :) Gabinet na górze będzie biały, zrobiłam szarą próbkę ale tam słabo wyglądała. Ciemne panele będą tu i w sypialni naszej. Reszta jasna.

Dorka będzie wymagało, ale jeszcze technicznie tego nie ogarniam :) Wytnę, wcisnę, zapianuję, zaakryluję, domaluję co trzeba - tak to sobie w tej chwili wyobrażam. Kucia ścian nie będzie, bo to karton gipsy, wystarczy podciąć.

Ja lubię malować, 2-3 godziny i widać efekt :) za to nie lubię prądu i kabelków, nawet jak działają :sick:

A do pracy wracam w poniedziałek, nawet nie zdążę się stęsknić, zwłaszcza że w środę mam bal przebierańców i muszę skądś wykombinować (samorobnie i ekonomicznie) biedronkę i księżniczkę :)

w środę mam bal przebierańców i muszę skądś wykombinować (samorobnie i ekonomicznie) biedronkę i księżniczkę :)

Kilka przepisów na strój biedronki:

http://www.uroczystechwile.pl/2011/10/biedroneczka-przebranie-stroj-dla.html

http://www.mowimyjak.pl/dziecko/jak-zrobic-kostium-biedronki-na-bal-przebierancow,16_52353.html

Pierwsza moja myśl to flamaster :) materiał na spódniczkę muszę zdobyć, same leginsy nie wystarczą, ma się kręcić :)

Za mało czasu miałam dziś na zakupy, pomalowałam do końca gabinet i sufit na parterze i już mi wszystko oklapło. Sufity mnie wykańczają, trudno jak nie będzie dobrze, to 3 raz już nie maluję, będę omijać wzrokiem.

Jutro będę dłubać te biedronki, jak starczy czasu to podjadę i może pomaluję ściany na szaro. Wreszcie jakiś kolor by był na zachętę :)