cronin 02.03.2014 07:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2014 Ivy mamy classena dąb verden śnieżny i brązowy. Baaardzo mi się podobają. Jest kilka odcieni: śnieżny, miodowy, brązowy, szary i grafit i szczerze mówiąc wszystkie mi się podobają Zbliża się etap klejenia płytek, mam więc pytanie do bardziej doświadczonych życiowo w tym względzie To że musimy zagruntować to wiem, ale czy warto kupić gotowy klej do płytek śmiga? Oczywiście wiem że najlepszy jest mapei ale pominięcie etapu rozrabiania bardzo by nam ułatwiło życie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 02.03.2014 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2014 Ivy mamy classena dąb verden śnieżny i brązowy. Baaardzo mi się podobają. Jest kilka odcieni: śnieżny, miodowy, brązowy, szary i grafit i szczerze mówiąc wszystkie mi się podobają Zbliża się etap klejenia płytek, mam więc pytanie do bardziej doświadczonych życiowo w tym względzie To że musimy zagruntować to wiem, ale czy warto kupić gotowy klej do płytek śmiga? Oczywiście wiem że najlepszy jest mapei ale pominięcie etapu rozrabiania bardzo by nam ułatwiło życie. Aniu dziekuje my rozrabialiśmy i chyba nie byl to duży problem a cenowo wychodziło taniej i lepsze miala parametry niz gotowy. bo u naa podlogowk, anhydryt jak u was i plytki 60x 60 wiec doradzono nam mapei albo Ceresit i kupiliśmy ten drugi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 02.03.2014 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2014 O ja Cię!! Przylazłam z cichą nadzieją że będą fotki i są:) Anka pomalowane pokoje wyglądają fajnie ale z podłogą :wiggle: - dla mnie to był pierwszy obraz domu. Pierwsze oficjalne potwierdzenie że to już DOM i można w nim mieszkać ps. a pokoje poznałam bez opisów po lampach:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 03.03.2014 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 Jest już pomalowany korytarz na piętrze, jutro położymy panele i to będzie koniec niezbędnych prac na piętrze. Oczywiście zostaje jeszcze całe mnóstwo "drobiazgów" do zrobienia (typu drzwi, parapety, obmalowanie wnęk okiennych) Ale bez nich można się wprowadzać. M wykonał syzyfową pracę i uprzątnął salon pod płytki. Już nie pamiętam kiedy ostatnio tak wyglądał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 03.03.2014 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 Ależ pojaśniało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 03.03.2014 21:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 Za chwilę znowu się zagraci ale mam już fotkę "kupamięci" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 04.03.2014 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 Zobacz Ania jeszcze kilka dni temu wydawało się że jesteś daleko za mną a w ostatnim czasie odwaliliście tyle roboty że szok:wiggle::wiggle: Wiesz że was bardzo podziwiam za to nie?? I trzymam kciuki żeby przeprowadzka odbyła się wcześniej niz później;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 04.03.2014 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 Zobacz Ania jeszcze kilka dni temu wydawało się że jesteś daleko za mną a w ostatnim czasie odwaliliście tyle roboty że szok:wiggle::wiggle: Wiesz że was bardzo podziwiam za to nie?? I trzymam kciuki żeby przeprowadzka odbyła się wcześniej niz później;) mądrze Asia prawisz:yes::yes: genialne postępy i wszystko własnymi łapkami i ak ślicznie - szacun Aneczka całuję i ściskam, choc mnie nie ma - o i ak jestem i podglądam i kiuki rzymam:hug::hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 04.03.2014 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 Aniu postępy niesamowite, a ze sami to już w ogóle rewelacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 04.03.2014 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 czepliwa jestem, wiem..... czemu kładziecie panele równolegle do okien? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 04.03.2014 13:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 Dzięki kochane Paneli mam już po dziurki w nosie, zrobiliśmy korytarz, zostały docinki po długości no i listwy. 2 paczki śnieżnych nam zostały, tak myślę co by z nich wykombinować Amelio panele są w tę stronę, bo szczerze mówiąc tak mi się bardziej podoba, nawet nie brałam pod uwagę ułożenia prostopadłego. A w przypadku paneli z v-fugą można kłaść i prostopadle i równolegle - to tylko kwestia upodobań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 04.03.2014 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 Nam zostało pół paczki:D Czyli co, w dwa dni połozyliście całą górę?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 04.03.2014 21:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 w 4 dni, nie ma tak dobrze no ale nie były to "całe" dni ciekawe ile zajmie nam dół, aż się boję pocieszające jest to, że drzwi będą tydzień później, k. 21-go, czyli mamy trochę czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 05.03.2014 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 podziwiam Cię, że classena sama ułożyłaś Nam przy próbach w sklepie zamki nie trzymały i pan odradził do samodzielnego montażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 05.03.2014 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 Pięknie jest! Panele wyglądają rewelacyjnie. Wielkie gratulacje dla Was, że sami dajecie radę i to przy dwójce dzieci i pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 05.03.2014 13:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 Gosia nie miałam żadnych problemów z zamkami, dociskałam kolanem, jak nie zaskoczył do końca to postukałam gumowym młotkiem przez ręcznik i szło bezproblemowo. Jedyny problem to gdy trafiała się paczka łódkowatych brązowych, ale też poszło. Także panele wspominam z przyjemnością w porównaniu z płytkami, które właśnie robimy. Powiem tak: nie jesteśmy urodzonymi fliziarzami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 05.03.2014 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 Przez ręcznik? Klocki specjalne do dobijania paneli są. A generalnie, polecam "zestaw do montażu deski barlineckiej" (do kupienia np. w Leroju): http://cdn.bricoman.pl/upload/products/zoom/2-zestaw-do-montazu-deski-barlineckiej-stalowy-dobijak--drewniany-klocek-211862.jpg W komplecie naprawdę dobry dobijak do montażu "ostatniego panela" (o wiele lepszy od takich giętych z blachy) i klocek z rączką, teoretycznie do dobijania paneli drewnianych, ale działa i z laminatami, przez taki klocek można dobić wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 05.03.2014 13:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 Jeee tam, z gadżetów do paneli zakupiliśmy tylko maszynę do cięcia, taką gilotynę. Wszystko już ułożone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 05.03.2014 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 Jeee tam, z gadżetów do paneli zakupiliśmy tylko maszynę do cięcia, taką gilotynę. Wszystko już ułożone ooooo to ja nie znam...kiedys wyrzynarką docinaliśmy możesz pokazac jak to wygląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 05.03.2014 14:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 Ivy wzięliśmy coś takiego sprawdziło się (im cięższa osoba tnąca tym łatwiej ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts