cronin 22.08.2014 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2014 O dzięki Mistrzu, balsam na moje uszy (to że mogę sobie darować kg) No zaniedbałam się, ale parapety stoją w kolejce, więc się zmobilizuję wkrótce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 23.08.2014 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2014 A w ogóle to obejrzałam sobie dokładnie zdjęcia i teraz zagadka: czego NAJBARDZIEJ zazdroszczę Ci w domu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 23.08.2014 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2014 Cronin, a dasz może jakieś zdjecie tymczasowego progu. Co planujesz zrobić na stałe. Też mam takie problem i ciekawa jestem rozwiązania.u nas w kotłowni najprawdopodobniej też pójdą płytki prosto na bloczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 23.08.2014 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2014 Poza tym przypomniałam sobie że wciąż zamiast progu w drzwiach wejściowych mamy zwykłą deskę. Przed zimą wypadałoby to zmienić, bo znowu będą przemarzać ściany przy framudze. Niestety nie pasują nam gotowe progi, bo są za wąskie. Nasz musi mieć 30 cm szerokości. I tu znowu potrzebny jest stolarz Poszukaj sobie w necie firmy Stol-Dom. Mają centralę w Wołominie oraz sklep firmowy na Woli, w całkiem rozsądnych rzeczach robią na zamówienie różne formatki z drewna klejonego z lameli. U nich na stronie nazywa się to, że robią blaty i parapety, ale jeśli zamówisz bukowy albo dębowy "parapet" o wymiarach 90x30x4cm i go założysz jako próg, to przecież też będzie działać Ewentualnie można tez po castoramach poszukać gotowych drewnianych parapetów, choć o ile mnie pamięć nie myli, od jakiegoś czasu mają w sprzedaży tylko sosnowe. Ale spytaj, może coś na sklepowej stolarni znajdą, zrzynek drewnianego blatu kuchennego choćby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 24.08.2014 09:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2014 Ale ja chcę taki "prawdziwy" próg, z wycięciem na framugę, z uszczelką itd A takie są do szerokości 15 cm.O coś takiego, tylko właśnie szerokihttp://www.piekne-wnetrza.com.pl/projekty/drzwi/delta/Debowe_delta.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 24.08.2014 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2014 W Stoldomie by Ci to zrobili. Tylko, oczywiście wycena byłaby "indywidualna". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 26.08.2014 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 (edytowane) Witaj, Aniu. Dzielnie sobie radzicie, gratuluję. Czy mieliście kontrolę podatkową z UM, na czym to polega-bo wczoraj odebrałam wezwanie na Piłsudskiego Podatki za działkę płacone jednorazowo od lat przed terminem Pozdrawiam -już wiem, czy zamieszkiwanie na terenie budowy... Edytowane 28 Sierpnia 2014 przez GraMar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 26.08.2014 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 Kontrola podatkowa z UM oznacza nieopłacony w terminie podatek gruntowy/leśny, to chyba jedyny podatek (z tych nas dotyczących), który w gestii UM leży. Przerabiałem to, u mnie chodziło o spóźnienie, podatek zapłaciłem dosłownie kilka dni po terminie, następnego dnia znalazłem takie samo wezwanie do UM, jednak zadzwoniwszy tam dowiedziałem się, że jeśli faktycznie jest to już wpłacone, to ona wezwanie anuluje i możemy o sprawie zapomnieć, a jeślibym do niej poszedł nie mając tego jeszcze zapłaconego, to musiałaby mi mandat podatkowy wystawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hesperius 11.09.2014 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2014 Witaj Aniu Podejrzałam u Ciebie fajny sposób na szafę Na początek też taką u siebie przewiduję, chociaż do ego etapu jeszcze mi daleko. Świetny szezlong! Pozdrawiam po długiej przerwie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 13.09.2014 21:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2014 Ja również pozdrawiam po długiej przerwie Jarek dzięki za namiary na Stoldom, Właśnie odebraliśmy próg (czekaliśmy prawie 3 tygodnie ). Zamówiliśmy dębowy, surowy. Jest piękny i tu olśnienie. Dokładnie takie chcę mieć schody, w tym kolorze. Idealnie pasuje do podłogi. A nie tykałam tematu schodów bojąc się dobierania drewna do płytek. A pasuje idealnie. I bardzo nam się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 14.09.2014 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2014 powoli, powoli i całe schody mieć będziesz tak piękne jak ten próg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 14.09.2014 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2014 No super pasuje!! Czyli co: schody i parapety dębowe?? Widzisz warto było czekać niecierpliwcze:hug: A teraz trzymam kciuki za dalsze prace&&&&&&&&&&&&& i jeszcze&&&&&&&&&&&&& i jeszcze&&&&&&&&&&&&& Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 14.09.2014 10:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2014 Parapety na dole napewno, na górze są panele i już odcień tak dobrze nie gra, więc chyba zostaniemy przy starej opcji. Chyba że różnica w cenie okaże się nie taka duża,, to wiadomo lepsze dębowe niż sosnowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 14.09.2014 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2014 piękny ten próg, pokażesz jak już będzie zainstalowany??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 14.09.2014 18:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2014 No ba, ale najpierw muszę go pomalować. Kupiłam już podkład i lakier. Ale podobno pod każdym zmieni z czasem kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 14.09.2014 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2014 cześć Aniu nie wiem, jakim cudem tyle u Ciebie przegapiłam. tzn wiem, wszystko wina fm, bo mi powiadomień nie przysyłają. tak więc nadrobiłam i w jednym zdaniu: WSZYSTKO PIĘKNE!! i szafa i kot z leżanką i próg oczywiście też. pomysł na parapety i schody w tym kolorze wydaje się trafiony, bo kolor rzeczywiście idealnie pasuje do płytek ściskam mocno, pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 14.09.2014 21:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2014 Dzięki Kasia Schody to pieśń bardzo odległej przyszłości. Myślę, że zanim do nich dojdę, to próg nie tylko już zżółknie, ale i spróchnieje No ale przynajmniej już wiem, na jaką nutę ta pieśń się zaczyna Hmmm czy ten próg (na gazobeton) to się montuje na klej montażowy, piankę, czy jakieś kołki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 15.09.2014 04:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2014 Cieszę się, że namiary się przydały, próg wyszedł super On niestety zmieni kolor, zrobi się bardziej "dębowy", ale może nie wypadnie z kolorystyki podłogi. Czym to się mocuje - ten gazobeton, to jak rozumiem ściany, pod progiem jest wylewka betonowa? Jeśli to jest równe, a próg dobrze leży i chodzi tylko o jego umocowanie, żeby się nie przesuwał i nie kłapał, to pianka montażowa jest najprostsza i najlepsza (a wszystkim mówiącym, że to pójście na łatwiznę i fuszerka polecam próbę oderwania tak mocowanej dechy). Jeśli trzeba go podnieść wyżej i/lub pod nim nie jest równo, to prócz pianki chyba potrzebne będą kołki "schodowe" do mocowania stopni, o takie: http://katalog.trutek.com.pl/product/image/240/TSP08040C.jpg Część kołkową osadza się w podłożu, a na górną nabija stopień z nawierconymi otworami (nie na wylot, oczywiście, ostrożne wiercenie niezbędne) Widoczny na obrazku metalowy stożek to pomoc do wyznaczania otworów w stopniu: wtyka się to w otwór podłoża, na to kładzie stopień (znaczy, próg u Ciebie) i odciska, gdzie nawiercać otwór. Na pewno można takie stożki kupić osobno (w castoramolerojach szukaj tam, gdzie wiertła), ale może dodają w kompletach z takimi kołkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 15.09.2014 07:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2014 Jarek tam nie ma betonu, tylko podmurowane jest właśnie gazobetonem. Czyli jest równo i odpowiednio wysoko. W tej chwili mam właśnie zwykłą dechę zamocowaną na piankę, no i będę musiała ją oderwać. Przetestuję więc moc pianki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 15.09.2014 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2014 U siebie stopień klejony na piankę odcinałem brzeszczotem piłki do metalu, bo zerwać go z pianki się nie dało. Wbijałem młotkiem klin od boku i jedyne, co zyskałem, to że trzycentymetrowa bukowa decha mi się wygięła w łuk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts