malka 23.07.2012 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 ja mam plan na tą emerycką parterówkę, mały szkieletorek na płytkich fundamencikach, na piaszczystej działeczce, ja taki http://3.bp.blogspot.com/-fOiix0ZkrrI/T8jSyGjP9aI/AAAAAAAAD1Y/EWFzYOr10ys/s320/borabora5.jpg zasadniczo wszystko podobnie, nawet piaszczysta działeczka się zgadza - no prawie piaszczysta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 23.07.2012 21:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 aaa to Ty taką emeryturę masz na myśli No to ja zdecydowanie jestem za. Tylko ciekawe jak oni mają kanalizację rozwiązaną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 23.07.2012 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 tak ? http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQxahS0aFeafH7OlJqnFRxoFyh-ip6lBC3LAXDRr07X65cDBuuQPA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 23.07.2012 21:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 A co do domu 100m2. Dla nas nie byłaby to żadna zmiana. No może jedynie, że nie byłoby skosów . Jak zmniejszałam wciąż metraż domu na projekcie Mąż w pewnym momencie powiedział pas! Na zasadzie - budujemy żeby sobie polepszyć a nie żeby się gnieść. Cos w tym jest, aczkolwiek teraz wciąż się obawiam, że dom jednak będzie za duży. Ale pożyjem zobaczym. No mój tak samo, to efekt mieszkania na 2 pokojach z dwójką dzieci i toną zabawek Dom musi być tak pomyślany aby każdy miał w nim swoje miejsce, swój kącik, kwestią jest jak duże będą to kąciki 10, 15 czy 20m? My zdecydowaliśmy się na 15 właśnie żeby się nie gnieść. Trochę mi żal dużej kuchni ale w drugą stronę też trzeba przystopować bo się skończy na 300 metrach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 23.07.2012 21:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 tak ? http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQxahS0aFeafH7OlJqnFRxoFyh-ip6lBC3LAXDRr07X65cDBuuQPA ładne wiaderko , ale myślę że oni bardziej saute Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 23.07.2012 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 tak ? http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQxahS0aFeafH7OlJqnFRxoFyh-ip6lBC3LAXDRr07X65cDBuuQPA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 23.07.2012 21:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 No i tym miłym akcentem kończymy wieczorne pogaduszki, oby się nam dobrze spało trzymajcie kciuki ja jutro zaczynam od prześwietlenia Starszej, od trzech tygodni mam kaszlaka na stanie, niby nic konkretnego a jakoś nie może z tego wyjść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 23.07.2012 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 no to dobrej nocy i jeszcze lepszych wyników Starszej małej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 23.07.2012 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 No i tym miłym akcentem kończymy wieczorne pogaduszki, oby się nam dobrze spało trzymajcie kciuki ja jutro zaczynam od prześwietlenia Starszej, od trzech tygodni mam kaszlaka na stanie, niby nic konkretnego a jakoś nie może z tego wyjść Zawsze zadaję to pytanie - czy to nie alergia? Dobrych wyników życzę i dobranoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 24.07.2012 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 Malka, ja tez chce na taka emeryturę, ale Cronin z zamiłowaniem do plaskiego dachu trzasnie sobie o taki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 24.07.2012 06:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 (edytowane) Jeśli z płaskim to raczej taki , jakoś pełne słońce już mnie tak nie pociąga (chociaż morze tak) jeśli morze to tak: ale stawiam raczej na to, w końcu będę już słodką staruszką w ciepłych bamboszkach, bujającą się w fotelu z kotem na kolanach ps. będę bardzo zrzędliwą, złośliwą staruszką, nie da się w końcu aż tak zmienić swojego charakteru Edytowane 24 Lipca 2012 przez cronin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 24.07.2012 06:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 Zawsze zadaję to pytanie - czy to nie alergia? Dobrych wyników życzę i dobranoc. Ja też tak po cichu obstawiam, ale testy alergiczne z krwi wyszły ujemne, podobno to nie jest zbyt miarodajne u 3-latków No nic trzeba będzie porobić te wszystkie badania w kierunku alergii/astmy. Mój M dostał wczoraj furii w aptece jak się okazało że lek kosztuje 120 zł, a refundowany 3 zł. W swojej naiwności sądził że skoro oboje opłacamy haracz do ZUS to należy nam się refundacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 24.07.2012 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 z małym opóźnieniem gratuluję płyty. podzielam, te Wasze emeryckie plany, tylko jak ja się wyprowadzę z tej swojej wsi na jeszcze głębszą wieś, to chyba już będę prawie jak emerytka:rolleyes:. my zupełnie nie miastowi. mieszkaliśmy w dużym mieście 6 lat (czas studiów) i nie mieliśmy żadnych wątpliwości, że chcemy z powrotem na prowincję. także teraz jak trafiła się ta działka w zupełnej dziurze, to nie zastanawialiśmy się ani minuty. wszystko kwestia przyzwyczajenia i odpowiedniej organizacji. do prac dojeżdżam codziennie 15km do miasta, więc podwożenie dzieciaków nie będzie jakimś szczególnym problemem. jak więc widzicie nie mogę dołączyć do Waszego kółka miłośników miasta - ale wspieram duchowo. co do kaszlu córci, to mój mały starszy miał to samo. zaczęło się jak miał 2 lata i trwało gdzieś do 5 lat. potem kaszel zamienił się w ciągle zatkany nos. i tak trwa do dziś (ma już 12 lat). robiliśmy testy na alergię, prześwietlenie zatok - nic nie wykazały. ciąga nosem cały rok. objawowo pomagają leki na alergię. mam nadzieję, że Twojej małej to zniknie, bo to okropnie męczące jest. ale się rozpisałam. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 24.07.2012 17:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 Dzięki Max-maniacy wszystko zależy od godzin pracy, bliskości pomocnej rodziny, każdy musi to sobie przemyśleć pod swoim kątem, to raczej nie kwestia tego że lubimy "miasto" A wyniki prześwietlenia dopiero jutro, zobaczymy co wyjdzie. Starsza po Tatusiu ma kłopoty z oddychaniem, alergią, no niestety córeczka Tatusia pod każdym kątem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 24.07.2012 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 Potwierdzam niemiarodajnośc testów na alergię z krwi. I niestety potrafią się nie zgadzać z rzeczywistością nawet i później. Lekarka tłumaczyła mi kiedyś, że są alergie IgE zależne i IgE niezależne i że to jest powód dlaczego mimo, że dziecko ma wyraźne i jednoznaczne objawy (u nas to były topole i brzozy) nie wychodzi to w testach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 25.07.2012 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 Moj Mlody dlugi czas mial zielone gile, kaszel, chodzilismy non stop do lekarza i za kazdym razem slyszelismy ze to niegrozne przeziebienie, po czym trafilismy do profesora,( do ktorego obecnie jezdzimy, ) i okazalo sie, ze to zakazenie paciorkowcem, skonczylo sie antybiotykiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 25.07.2012 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 Przyszłam pogratulować poziomu ZERO. Teraz to już pójdzie, a z każdą ścianą serce rośnie:) Dołączam do "emerytek". ZUS wysyła emeryturę w ciepłe kraje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 25.07.2012 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 Potwierdzam niemiarodajnośc testów na alergię z krwi. I niestety potrafią się nie zgadzać z rzeczywistością nawet i później. Lekarka tłumaczyła mi kiedyś, że są alergie IgE zależne i IgE niezależne i że to jest powód dlaczego mimo, że dziecko ma wyraźne i jednoznaczne objawy (u nas to były topole i brzozy) nie wychodzi to w testach. Z alergii się jeszcze nie doszkalałam, mam cichą nadzieję że mała wyrośnie, to się bardzo zmienia u niej. Na razie wiem na pewno że natychmiast reaguje na wszelkie sztuczne dodatki do jedzenia, zwłaszcza tego dziecięcego, mamby, żelki, ciastka, torty ze sztucznym kremem i inne świństwa. Staramy się tego unikać, ale wiadomo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 25.07.2012 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 Moj Mlody dlugi czas mial zielone gile, kaszel, chodzilismy non stop do lekarza i za kazdym razem slyszelismy ze to niegrozne przeziebienie, po czym trafilismy do profesora,( do ktorego obecnie jezdzimy, ) i okazalo sie, ze to zakazenie paciorkowcem, skonczylo sie antybiotykiem No najtrudniej trafić na dobrego lekarza, nam się na razie nie udało. Na szczęście po roku chodzenia do przedszkola, faktycznie przestała chorować. Do tej pory było to przynajmniej raz w miesiącu a teraz były 3 miesiące spokoju. Czyli jednak się uodparnia. Na RTG wyszły "umiarkowane, śródmiąższowe okołooskrzelowe zagęszczenia zapalne" więc jutro znowu do lekarza i chyba jednak antybiotyk. A już myślałam że da się bez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 25.07.2012 20:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 Przyszłam pogratulować poziomu ZERO. Teraz to już pójdzie, a z każdą ścianą serce rośnie:) Dołączam do "emerytek". ZUS wysyła emeryturę w ciepłe kraje? No właśnie niestety jakoś ściany mi nie rosną, wciąż tkwię na poziomie zero ZUS może by i wysyłal emeryturę w ciepłe kraje, ale wystarczyłoby jej raptem na znaczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts