cronin 17.08.2012 07:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 Dzięki Dziewczyny, kurcze jak przetrwam dzisiejszy dzień i zakończę go dobrze zalanym stropem to będzie cud.Jestem po rozmowie z kierowniczką. Belki zbrojeniowe nad tarasem i podcieniem mogą być wyżej i jest to ok, tyle że ekipa musi zbić dodatkowe szalunki żeby wylać na to beton, podobno wiedzą jak bo tak już robili. Zobaczymy.Tą płytę nad styro trzeba będzie dokładnie zmierzyć , jeżeli będzie miała powyżej 10 cm to ok.Najgorsze ze słupami, powinny być już do 1/3 zalane betonem, mówiłam to szefowi wcześniej ale stwierdził że słupy to się wylewa w całości. Oczywiście nie, a na pewno nie z pompy bo rozsadzi szalunki. Będą musieli zalewać je ręcznie. No i beton musi być dobrze zawibrowany. Czyli trzeba pożyczyć wibrator.Ćwiczę głębokie oddechy uufff Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 17.08.2012 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 Anka, na Waszym miejscu dawno bym ich wypierdolil na pysk. Zanim cos Wam powazniejszego spapraja i zmarnujecie wiecej czasu i pieniedzy na poprawki niz zmarnowali byscie na szukanie nowej ekipy. Trzymam kciuki zeby udalo sie poprawnie zalac ten strop, ale rozwazcie czy aby napewno warto ryzykowac i meczyc sie z nimi dalej. POWODZENIA! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 17.08.2012 08:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 Tomasz jeżeli dzisiaj nawalą to wylatują, Marcin właśnie do nich jedzie, potem k. 14 skontroluje ich kierowniczka. Po tym stropie to zostało już najprostsze i najłatwiejsze, bo tylko ściany piętra i wieniec. Nie mogę sobie pozwolić na duże opóźnienia bo są już zamówione i zaliczkowane okna i dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 17.08.2012 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 mnie przy wylewaniu strou nie było -0 byłem akurat w delegacji kilka dni - ale filar i podciągi w wiatrołapie oraz nadproże do bramy garażowej wylane zostały za 1 zamachem razem ze stropem , filar tylko troche z dołu został wyciągniety może 1/5 + druty nie sadze by zalewali go prosto z pompy raczej łopatami będą wrzucac po ściankach beton - moje ekipa miała wibrator na wyposażeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 17.08.2012 08:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 ale Twój filar jest gruby a moje to 2 slupy 24x24, będą musieli ręcznie je napełniać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 17.08.2012 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 (edytowane) Moja ekipa też miała wibrator na wyposażeniu, a także część stempli drewnianych, EDIT (nie drewnianych stalowych, uups) ubijaka, i wiele innych. Aniu moje zdanie na temat męczenia się z ekipą której nie ufasz znasz. Nieustająco trzymam za Waszą budowę kciuki - aby nic nie spaprali. Edytowane 17 Sierpnia 2012 przez adk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 17.08.2012 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 Aniu, współczuję perypetii z ekipą i trzymam kciuki, żeby postawili wreszcie mury a wtedy będziesz mogła ich kopnąć w cztery litery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 17.08.2012 10:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 No ja też się tego nie mogę doczekać, co oznacza że wiecha będzie niezapomnianym przeżyciem (jak się będę z nimi żegnać ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 17.08.2012 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 Kurde właśnie nie pamiętam jak u nas były te słupy robione, ale chyba też razem ze stropem, a mam 3 sztuki 25x25...i generalnie słupy wyszły super. Muszę odszukać temat. Nie daj się kobieto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 17.08.2012 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 Moi byli fachowi, ale strasznie chimeryczni i też czekałam aż będę się mogła z nimi rozstać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 17.08.2012 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 i jak? strop zalany, ekipa zalana i wy zalani... ze szczescia ? czy moze... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 17.08.2012 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 Udało się, mamy strop Było trochę nerwowo jak zaczęły puszczać szalunki na dole jednego słupa, odgięła się belka ale dało się to opanować. Reszta juz bez niespodzianek, zalane zawibrowane, ekipa tym razem się spisała a pogoda też dopisała. Jutro jedziemy podlewać to porobię zdjęcia bo już dzisiaj się nie pchałam na górę. Lekki deszczyk przez następny tydzień byłby mile widziany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 17.08.2012 19:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 Ekipa to się pewnie zalała ale dopiero teraz w ciągu dnia trzymali fason. Teraz przez tydzień odpoczywamy od siebie a potem ściany, schody, wieniec i attyka - luz blues i fistaszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 17.08.2012 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 no to puchary wniesmy "coco jumbo i do przodu" chcialo by sie zacytowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 17.08.2012 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 Uffff, no to do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 17.08.2012 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 Jutro to dopiero będzie ciężki dzień - jedziemy na Bartycką - pierwsza przymiarka do wykończeniówki. Krew, rękoczyny, gigantyczny foch bądź nawet separacja - to tzw. "efekt Bartyckiej" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 17.08.2012 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 Oj to dobrze że sama się tam wybieram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 17.08.2012 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 szanowne panie, przeciez zadne klutnie, zadne dasy i fochy nie sa potrzebne. przeciez aby faceta oblaskawic i do kazdego pomyslu (nawet tego ktory sie mu nie podoba) przekonac jest sposob... i to zapewne sposob wam znany wystarczy mu postawic... ulubione chlodne piwo ja tam jestem wyjatkowo podatny na tego typu "korupcje" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 17.08.2012 21:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 Przypomnę Ci to w przyszłym roku jak będziecie wykańczać albo raczej Gosi to pokażę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 18.08.2012 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2012 Doskonaly pomysl:) Przypomnij koniecznie tylko zaznacz ze to nie dotyczy Lecha Free Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts