Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kostka Ani i Marcina

Recommended Posts

Dzięki Dziewczyny, kurcze jak przetrwam dzisiejszy dzień i zakończę go dobrze zalanym stropem to będzie cud.

Jestem po rozmowie z kierowniczką. Belki zbrojeniowe nad tarasem i podcieniem mogą być wyżej i jest to ok, tyle że ekipa musi zbić dodatkowe szalunki żeby wylać na to beton, podobno wiedzą jak bo tak już robili. Zobaczymy.

Tą płytę nad styro trzeba będzie dokładnie zmierzyć , jeżeli będzie miała powyżej 10 cm to ok.

Najgorsze ze słupami, powinny być już do 1/3 zalane betonem, mówiłam to szefowi wcześniej ale stwierdził że słupy to się wylewa w całości. Oczywiście nie, a na pewno nie z pompy bo rozsadzi szalunki. Będą musieli zalewać je ręcznie. No i beton musi być dobrze zawibrowany. Czyli trzeba pożyczyć wibrator.

Ćwiczę głębokie oddechy uufff

• Odpowiedzi 4,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Anka, na Waszym miejscu dawno bym ich wypierdolil na pysk. Zanim cos Wam powazniejszego spapraja i zmarnujecie wiecej czasu i pieniedzy na poprawki niz zmarnowali byscie na szukanie nowej ekipy.

Trzymam kciuki zeby udalo sie poprawnie zalac ten strop, ale rozwazcie czy aby napewno warto ryzykowac i meczyc sie z nimi dalej.

POWODZENIA!

Tomasz jeżeli dzisiaj nawalą to wylatują, Marcin właśnie do nich jedzie, potem k. 14 skontroluje ich kierowniczka. Po tym stropie to zostało już najprostsze i najłatwiejsze, bo tylko ściany piętra i wieniec. Nie mogę sobie pozwolić na duże opóźnienia bo są już zamówione i zaliczkowane okna i dach.

mnie przy wylewaniu strou nie było -0 byłem akurat w delegacji kilka dni - ale filar i podciągi w wiatrołapie oraz nadproże do bramy garażowej wylane zostały za 1 zamachem razem ze stropem , filar tylko troche z dołu został wyciągniety może 1/5 + druty

nie sadze by zalewali go prosto z pompy raczej łopatami będą wrzucac po ściankach beton - moje ekipa miała wibrator na wyposażeniu

Moja ekipa też miała wibrator na wyposażeniu, a także część stempli drewnianych, EDIT (nie drewnianych stalowych, uups) ubijaka, i wiele innych.

Aniu moje zdanie na temat męczenia się z ekipą której nie ufasz znasz.

Nieustająco trzymam za Waszą budowę kciuki - aby nic nie spaprali. :hug:

Edytowane przez adk

Udało się, mamy strop :)

Było trochę nerwowo jak zaczęły puszczać szalunki na dole jednego słupa, odgięła się belka ale dało się to opanować. Reszta juz bez niespodzianek, zalane zawibrowane, ekipa tym razem się spisała a pogoda też dopisała. Jutro jedziemy podlewać to porobię zdjęcia bo już dzisiaj się nie pchałam na górę.

Lekki deszczyk przez następny tydzień byłby mile widziany :)

szanowne panie, przeciez zadne klutnie, zadne dasy i fochy nie sa potrzebne. przeciez aby faceta oblaskawic i do kazdego pomyslu (nawet tego ktory sie mu nie podoba) przekonac jest sposob... i to zapewne sposob wam znany :)

wystarczy mu postawic... ulubione chlodne piwo :D

ja tam jestem wyjatkowo podatny na tego typu "korupcje" :D