Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kostka Ani i Marcina

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Facetów łatwiej zrozumieć jak budowlańców :)

Stan na dzisiaj: dojeżdżają z murowaniem pod wieniec. Zostały nadproża do zrobienia, a ponieważ ze stropu zostały 2 belki wykorzystaliśmy je na zbrojenie, resztę będą kręcić. Dwa nadproża dziś zalali, nad nimi przyjdzie jutro 1 1/2 bloczka, reszta będzie zalewana razem z wieńcem, bo są wyżej. Jutro mają zaszalować schody i zacząć wieniec. Desek brakuje więc jutro trzeba im dowieźć. Zaliczyłam dziś na szybko praktikera po pręty gwintowane, wróciłam i dowiedziałam się że potrzeba nowej tarczy do metalu - no to się nazywa organizacja pracy ;) Trudno już jutro ją dostaną.

A jutro czeka mnie wizyta z dzieciem u lekarza , bo coś się nie może wyleczyć po trzech dniach pobytu w przedszkolu ;)

Współczuje choróbska. Ja już się boje o jesienne pluchy, bo wiem jak było 2 i 3 lata temu. Jedyna nadzieja w tym, ze będzie jak w ub roku: ciepło i w miarę bez deszczu to sie moze uchowamy :(

Ja też się boję, zwłaszcza że teraz dwie w przedszkolu, przestane w robocie bywać, a taka dobra kawę mamy ;)

Nie no kochanieńka, Toz Ty juz prawie dom masz :o a jak ostatnio byłam, to marniuchny rządek bloczków ...no brawo, brawo -oczywiście za zaganianie budowlańców :)

Bo za rzadko bywasz :) już pół forum Cię poszukiwało :)

Oj tam... znam gorsze widoki. Są tacy co dziękowali by Bozi za taką ściane, bo mają widok na czyjś np letni wychodek ;) i nic z tym nie mogą zrobić , a dla ładniejszych widoków to się jedzie na wywczasy na jaka majorke czy inne bali bali i już ;)

Dzień doberek :)

to do piachu - pocieszę że każdy dziec tak ma :D to etap - przejdzie. Gorsze w skutkach jest rysowanie po ścianach :bash:

Jeśli zechcesz-mam pyszne granatowe winogrona, poszukam sadzonek i sobie posadzisz ...:)

To było do autorki dziennika, pozdrawiam.

Aniu, ta więźba była kilkakrotnie sprawdzana, ale przez projektanta-bo go ścigałam i znowu nawalił....Nie wspomnę błędów w projekcie, bardzo poważnych-wychwycił je majster i kierownik.

Jeśli zechcesz-mam pyszne granatowe winogrona, poszukam sadzonek i sobie posadzisz ...:)

A już się napaliłam na sadzonki ;) :D

Czesiulek.

Cronin jak Tu marecka jestes to ja musze dwa razy dnia przelatywać gdzies koło Cię. Jak się nie boisz ;) rzuć jakim adresem moze kiedyś przelotem choc popodziwiam ekipę budowlaną w akcji :D

A już się napaliłam na sadzonki ;) :D

Czesiulek.

Cronin jak Tu marecka jestes to ja musze dwa razy dnia przelatywać gdzies koło Cię. Jak się nie boisz ;) rzuć jakim adresem moze kiedyś przelotem choc popodziwiam ekipę budowlaną w akcji :D

Sadzonki - mam nadzieję , że chociaż jakieś drzewka damy radę posadzić, ale z kasą robi się krucho :( A dopłata do wiązarów nas jeszcze dobiła, niby niewiele, ale ziarnko do ziarnka i robi się okrągła sumka na minusie :( Do tego jeszcze zwolnienie na dziecia, leki, wiadome opłaty dodatkowe w przedszkolu bo to początek roku ...

A adres na priv wysyłam i zapraszam :)

Wieniec i schody zalane. Oczywiście tuż po zalaniu MUSIAŁO się rozpadać, ale panowie zdążyli chociaż schody przykryć płachtą. Nawet nie obejrzałam efektów, bo dzieciaki szalały i wolałam je zabrać z działki. Nie mogę się doczekać soboty żeby pojechać na budowę na spokojnie i wreszcie POSPRZĄTAĆ i poczuć się jak w domu ;)

Dzięki, to chyba jedyne sprzątanie na jakie się cieszę :wiggle:

Teraz niestety przerwa na budowie, dopiero 1.10 przyjedzie dach, na szczęście montaż zajmie im pół dnia - tak się zarzekali w każdym razie :)

A ja miałam kolejny sen inspirowany budową;) śniło mi się że dekarz mi zrezygnował bo się rozwodzi :)