GraMar 13.09.2012 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 A ja miałam kolejny sen inspirowany budową śniło mi się że dekarz mi zrezygnował bo się rozwodzi pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 13.09.2012 12:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Grażka a jak twój dach? dojechały elementy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 13.09.2012 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Grażka a jak twój dach? dojechały elementy? Na budowie s.aczka, padaczka i żółtaczka...Wyjechałam i nastał totalny kociokwik, pierworodny próbuje to jakoś ogarnąć, ale już dzisiaj wyślizgiwał się jak piskorz przed pojechaniem i obejrzeniem. Ekipa doglądana telefonicznie, godzinne telekonferencje, akurat teraz mnóstwo drobnych zakupków, więźba poprzekładana i przejrzana ale niekompletna /reszta ma dojechać w przyszłym tygodniu/. Robią ściany szczytowe, działowe, kominy, dobrany do planowanej elewacji klinkier Roben zaklepany na Fabrycznej po superfajnej cenie /majster obejrzał i mnie tam pogonił w poniedziałek/. Mróweczki szukają zajęcia na budowie i dzisiaj umykają do rodzin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 13.09.2012 17:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 No pogoda nie do roboty, ja co prawda się cieszę bo mi betonik podlewa Podjechałam po pracy, uprzątnęłam dół, zdjęłam płachtę ze schodów coby mi je deszczyk podlewał no i pochodziłam sobie góra-dół Muszę stwierdzić że są bardzo wygodne, dobrze że zrobiłam zabiegowe i niskie (wyszło 20 schodków po 16 cm) bo leciutko się po nich wchodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 13.09.2012 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 No pogoda nie do roboty, ja co prawda się cieszę bo mi betonik podlewa Podjechałam po pracy, uprzątnęłam dół, zdjęłam płachtę ze schodów coby mi je deszczyk podlewał no i pochodziłam sobie góra-dół Muszę stwierdzić że są bardzo wygodne, dobrze że zrobiłam zabiegowe i niskie (wyszło 20 schodków po 16 cm) bo leciutko się po nich wchodzi Bardzo się cieszę, że Ty się cieszysz U mnie też chyba takie wyszły i szer 115cm przed spocznikiem o wymiarach 115cmx115cm, a ich liczby nie pamiętam. Na fotkach widać 18+spocznik, ale są wygodne nawet dla mego Taty-staruszka, zagościł na budowie i cieszył się przez 3dni oglądając wszystkie najmniejsze detale. Nie wpuściłam go na spacer po ostatniej kondygnacji, postał przy wejściu-ma czasem już problemy z równowagą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 13.09.2012 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Ze spocznikiem są wygodniejsze, u mnie miał być ale że podwyższyłam parter to wyszłyby już za wysokie, trzeba było przeliczyć jeszcze raz. A przy rozrysowywaniu na ścianie i pomiarze rzeczywistym i tak wyszło inaczej ale dobrze. Czyli Tacie się podobało ? U mnie rodzina zwiedzała na etapie parteru, piętra jeszcze nie widzieli. A dzieciaki to wpuszczę dopiero jak zabezpieczę okna i schody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 13.09.2012 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Bardzo się Tacie podobało, widział trochę w swoim życiu i powiedział, że teraz widzi pierwszy raz prawdziwych fachowców, szczególnie ogladał wykończenia, podmurówki, kominy, wentylacje z pełnej małej cegły.Powiedział: "córciu-jesteś wielka" Zatkało mnie, bo zawsze był sknerusem w pochwałach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 13.09.2012 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Więc warto było się trudzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 18.09.2012 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2012 Więc warto było się trudzić Warto, ale już para ze mnie uchodzi coraz szybciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 18.09.2012 17:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2012 Ale już blisko końca, a potem masz całą zimę na regenerację Mnie dobija to przedłużanie, myślałam że do końca września będę miała SSZ, a dobrze będzie jak się zamknę do końca października (mało realne ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 18.09.2012 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2012 Aniu, chyba nie planowałaś przeprowadzki w tym roku? Jeśli tak, to dlaczego planujesz wstawić okna-ja bałabym się tak ryzykować. Grupy ochroniarskie stacjonują nie tak blisko naszych włości, poza tym alarm też można uszkodzić.Nie wierzę w to, że ktoś zareaguje na prawdziwe zagrożenie gdyby doszło do wymontowywania okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 18.09.2012 19:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2012 Nie liczę na ochroniarzy, raczej na czujnych sąsiadów, którzy zawsze są w domu. A okna wstawiamy żeby móc zimą pociągnąć prace, jeśli sprzedamy mieszkanie. Jeśli ich nie wstawimy to mamy przymusowy przestój, co przy sprzedaży mieszkania i koniecznym wynajmie zastępczego, może być bolesne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 20.09.2012 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Nie liczę na ochroniarzy, raczej na czujnych sąsiadów, którzy zawsze są w domu. A okna wstawiamy żeby móc zimą pociągnąć prace, jeśli sprzedamy mieszkanie. Jeśli ich nie wstawimy to mamy przymusowy przestój, co przy sprzedaży mieszkania i koniecznym wynajmie zastępczego, może być bolesne. właśnie nas chyba obrobili mimo rzędu sąsiadów, ekipa przelicza powtórnie drewno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 20.09.2012 17:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 ale to drewno na więźbę? czy deski szalunkowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 20.09.2012 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 ale to drewno na więźbę? czy deski szalunkowe? Ekipa twierdzi, że obrobione już bardzo długie i ciężkie 2 krokwie, no to ktoś sobie garaż nakryje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 20.09.2012 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 jakoś mi trudno uwierzyć że menelom się chciało dźwigać długie i ciężkie krokwie, już raczej jakąś drobnicę. Może się ekipa doliczy jednak... Tak czy inaczej to okropne, współczuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 22.09.2012 13:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2012 Z racji przestoju budowlanego, zakupiłam dzisiaj drzewka owocowe. Wzięłam na razie 3 śliwki : renklodę ulenę, węgierkę zwykłą i węgierkę dąbrowicką, 2 wiśnie: groniastą i łutówkę i morelę early orange. A skoro już są to muszę je posadzić czyli wziąć sie za kawałek ogrodu. Dzisiaj za zimno, ale jutro już bez wymówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 22.09.2012 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2012 Kopane te drzewka kupiłas ??? za wcześnie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 22.09.2012 14:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2012 (edytowane) w osłonach z czarnej folii, nie z gołymi korzeniami, zobaczymy, to dobry sklep jeszcze mi stamtąd nic nie padło... Co mnie zdziwiło że sporo tańsze te drzewka niż w internetowym , mniej więcej o 1/3 ceny, a myślałam że będzie odwrotnie ps. sprawdziłam jak sadziłam były w doniczkach foliowych, nie kopane Edytowane 23 Września 2012 przez cronin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 22.09.2012 18:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2012 ku pamięci http://www.architekturakrajobrazu.info/strefa-studenta/niezbdne-informacje/2144-jak-zaprojektowa-energooszczdny-ogrodpotrzebuję jeszcze drzewo do zacienienia, takie do 10 m, większe nie pasuje do moich 300 m. Może katalpa (surmia) albo kasztanowiec czerwony - oba ładnie pachną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts