bury_kocur 15.10.2012 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Strasznie drogi interes z tym kominem. My chyba też się skłaniamy do grzania piecykiem na butlę, jakkolwiek to się nazywa. Krążą na ten temat niepochlebne opinie, ale cóż - kompromisy są konieczne, przynajmniej u nas Hydraulika fajnie wygląda - u nas jest bardzo podobny układ, który skrótowo nazywam "wszystko w kupie" , a do tego chyba sami się na to zamachniemy - więc Twoja wycena i mnie nastraja optymistycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 15.10.2012 18:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 no o taką -kurcze myslałam,że tańsza od murowanego. Przepraszam, ale mam straszne tyły na forumie -nadrabiam pomału Słonko jesteś tam gdzie to ważne, u mnie prawie nic się nie dzieje, nad czym bardzo ubolewam ale nie przeskoczę. A rura też mnie zaskoczyła, niestety ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 15.10.2012 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Dzuusta i Kocurku - no można powiedzieć, że w przypadku hydrauliki sukces zależy od stopnia skupienia A czemu piecyki mają złą opinię? bo śmierdzą? przecież tam nie mieszkamy, papierosów nie palimy no i będziemy wietrzyć bo o to głównie chodzi. Grzać i wietrzyć. Wiechy nie planujemy - ekipa się przymawia, ale tyle nerwów mi napsuli że nie mam ochoty z nimi świętować. Nawet jeśli teraz są w porządku. W ogóle bieda z nędzą, w tym roku ani razu grilla nie zrobiliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzustaa 15.10.2012 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 W ogóle bieda z nędzą, w tym roku ani razu grilla nie zrobiliśmy Nadrobicie w kolejnych latach My robiliśmy z ekipą trzykrotnie: chudziakowe, stropowe i na koniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 15.10.2012 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 my mamy piecyk na butle, mimo,że koza tez zimą hula. Niestety całe ciepło szło mi w dach, a ja w pozycji czworaczej zabawiałam się w kotłowni i tam potrzebne mi było ciepło. Ale moja kotłownia to z 8 m2,, a nie duza chałupa -jednym piecykiem domu nie ogrzejesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 15.10.2012 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 No w zeszłym roku był prawie co tydzień, patrzeć już na karkówkę nie mogłam, więc w tym roku - odwyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 15.10.2012 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Malka ale mnie chodzi o dogrzanie do jakiś 10 stopni, żeby mury się nie przemroziły i instalacje można było robić - piecyk nie da rady? przy wstawionych oknach i drzwiach wejściowych (aaa muszę je zamówić) . Hmmm a 2 piecyki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 15.10.2012 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Aniu, ja przy zeszłorocznych mrozach cieszyłam sie jak tym gazowym piecykiem kotłownie rozgrzałam do 10 st.Nawet nie marzyłam o całym domu.No i policz sobie butla kosztuje ok 60 zł (u nas) starcza na ok 50 godzin pracy piecyka (na full) ...czyli ok 80 gr godzina pracy czyli przez załóżmy trzy miesiące (grudzień-luty) daje kwotę 1730 . Przy dwóch piecykach daje prawie 3,5 tysia.....warto ?A i nie licz na to,że ogrzejesz mokre mury do 10 st. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 15.10.2012 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Piece na gaz ponoć są do d,bo w trakcie spalania same wytwarzają wilgoć i nic nie schnie.Może lepiej już ze dwie dmuchawy elektryczne?Tak się zastanawiam,czy dla kozy to nie można normalnie zrobić dziury w ścianie i potem ją załatać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 15.10.2012 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 ja też bym optowała za nagrzewnicą. Nawet jeśli kupisz taka o dużej mocy załóżmy za tysiaka, po całej akcji sprzedasz ją za połowe wartosci (na all czy innych tablicach) to i tak jesteś mocno do przodu w porównaniu z gazem. A ciepełko nieporównywalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 15.10.2012 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 No ja opieram się na zwierzeniach znajomego, że całą zimę grzał się takim piecykiem w robocie i zużył 2 butle. Ale fakt , on ma kłopoty z pamięcią i liczeniem, więc może zużywał 2 butle ale na miesiąc W takim razie opłacalnośc pod znakiem zapytania Marynata dla kozy budowlanej można taką dziurę zrobić, ale wtedy odpada zrobienie ocieplenia. Więc jeśli odpadnie nam teraz ocieplenie , to może tak zrobimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 15.10.2012 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 (edytowane) a takie cośhttp://allegro.pl/piec-na-olej-przepracowany-zuzyty-nagrzewnica-i2702946941.htmltrochę drogie,ale może warto przejrzeć allegro,bo tu widzę różniste cuda sprzedawcy oferująhttp://allegro.pl/akcesoria-warsztatowe-piece-nagrzewnice-agregaty-28397 Edytowane 15 Października 2012 przez marynata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 15.10.2012 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 ja myślałam q czymś nieco mniej przemysłowym http://allegro.pl/nagrzewnica-olejowa-piec-dmuchawa-power-tec-20-kw-i2717778110.html i nieco tańszym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 15.10.2012 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Jejku marynata zlituj się to kosztuje 4 tysie I skąd ja mam ten zużyty olej brać, mężowi z samochodu spuszczać czy z macdonalda? Patrzę te elektryczne, szkoda tylko że nie piszą ile kW na jaką wielkość pomieszczenia. No i ile to prądu zużywa. Ja widzę na razie dwie opcje, jak uda nam się zrobić ocieplenie to nagrzewnica, jeśli nie to zwykła koza z dziurą w ścianie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzustaa 16.10.2012 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Ja widzę na razie dwie opcje, jak uda nam się zrobić ocieplenie to nagrzewnica, jeśli nie to zwykła koza z dziurą w ścianie ... Aniu, a nie obawiasz się pozostawiać taką rozpaloną kozę np. kiedy nie będziecie obecni na budowie? A może zamiast nagrzewnic grzejniki elektryczne z funkcją timera np. http://allegro.pl/konwektor-grzejnik-elektryczny-2000-w-timer-turbo-i2696716886.html http://allegro.pl/ravanson2000m-grzejnik-elektryczny-konwektor-2000w-i2692844727.html http://allegro.pl/grzejnik-konwektorowy-elektryczny-konwektor-2000w-i2691475958.html http://allegro.pl/grzejnik-konwektor-elektryczny-2000w-turbo-nawiew-i2687517293.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 16.10.2012 08:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Raczej nie zostawiałabym jej bez opieki to w końcu delikatne zwierzątko jest z grzejnikami trzeba przeliczyć przede wszystkim jaką powierzchnię dadzą radę ogrzać, ile prądu ciągną...zadanie dla mężczyzny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 16.10.2012 09:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Mężczyzna rozmawiał z firmą od nagrzewnic i powiedzieli że 1 kW nagrzeje 10 m 2 powierzchni (tak pi razy oko) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 16.10.2012 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Rozmawiałam z moimi Mróweczkami, potrafili pracować tynkując całą zimę i jakoś to im szło. Aniu, kto dał Ci taką cenę za inst wewn wodną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 16.10.2012 14:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 ten co robił mi instalację pod chudziakiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 16.10.2012 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Jak będzie ocieplenie to nie trzeba grzać na okrągło.Czy koza czy nagrzewnica,jak w ciągu dnia pomieszczenie złapie plus,to przez noc raczej nie zejdzie poniżej zera. Na forum czytałam że ludzie zimą w nieogrzewanych i ocieplonych domach nie mają minus. Instalatorzy nie zamarzną,nie składają się tylko z wody,najwyżej pokupuj im setki do herbaty,chodzi tylko o tynki i wylewki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts