Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kostka Ani i Marcina

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A witanko :)

Malka a co to za pociecha - z cudzego nieszczęścia, dobrze że to już za Tobą :)

Na pociechę to tabliczka czekolady, takiej prawdziwej :)

A papa stoi i marźnie i czeka na zmiłowanie.

no ja wiem,ze marna pociecha .a czekolady nie lubię :oops:

za to papę moge przytulic by nie marzła ;)

w

I na pociechę -moi pili, kradli, a wymiar był dla nich pojęciem abstrakcyjnym - taką kumulacje nieszczęść miałam

noooo... to u mnie tez szef ekipy pije, krasc jeszcze nie zaczal, z wymiarami bywa roznie bo slabo widzi. zreszta generalnie powiem ci ze sie na budownictwie nie zna wcale... sa dni ze kiedy goscia widze to bym mu najchetniej dal w pysk...

tylko lustra i pocietych rak szkoda, wiec sie powstrzymuje :)

Nooo tak to już jest z tymi szefami :)

Tak się zastanawiam, nie udało nam się położyć i zaciągnąć klejem 5 cm styro na attyce (na wierzchu), temperatura -5, zmrożony po wczorajszym murek, nic się tam nie kleiło. Zrobilibyśmy to sami przed piątkiem, ale... czasu brak, musielibyśmy robic to we dwoje, bo nie wyobrażam sobie targania po pseudodrabinie i wiązarach wiadra z klejem na dach (nota bene ciekawe czy hydrofor jeszcze żyje, czy go całkiem zamroziło). We dwoje możemy w czwartek, ale jest święto, pomijając kwestie wypada nie wypada, nie mamy jak i komu podrzucic dzieciarni. I tak myślę czyby zamiast 5 styro nie przykleić xps-a też 5, którego mam zapas do docieplenia fundamentu. Plus byłby taki że nie trzeba go zaciągać klejem, a przyklejamy na piankę, więc bezproblemowo, co najwyżej piankę trzebaby podgrzać.

to poprawia nastrój , hop siup szast prast i po robocie :)

a tak szczerze to xps w porównaniu do tego styro , to bajka, więc lepszy xps bez kleju niż to styro z klejem i siatką ;) nie nasiąka, nie odkształca się, przykryte będzie i tak obróbkami i osb - da radę (mam nadzieję)

Wszedł dekarz. Hurrra. Na razie pierwsza warstwa podkładowa a w przyszłym tygodniu reszta. No i mam 2 pary drzwi , jedne wejściowe a drugie od tarasu :) PRAWIE Hormann ;)

DSCF5009.JPG

A teraz siedzę i się zastanawiam nad kolorem blachy na obróbki i rynny, jasno szara , szara czy grafit, hmm?

Okna silver aluminium, papa czarna, elewacja biała, jasnoszara lub szara, no i te rynny ciemniejsze odcinające się się czy jasne niewidoczne? Ktoś coś podpowie, proooszęęę, bo jak nie to będę musiała z mężem KOLORYSTYKĘ ustalać :)

Edytowane przez cronin

No to się nazywają postępy:) Super, kostka się pnie w górę:yes:

Co do kolorów, to jak wybieraliśmy blachę na rąbek to myślałam o jasnoszarej, ale ona w słońcu na taka mdłą i zakurzoną wygląda. Wzięliśmy grafit i to był strzał w dziesiątkę. Rynny też ciemne. U mnie w dzienniku na końcu sa jakieś foty już z gotową elewacją biało-szarą.

Cześć Agalind :)

Kostka już się wspięła na wyżyny teraz będzie obrastać w kolejne warstwy :)

Twoją elewację oczywiście widziałam :) Grafitowe czy antracytowe tez mi się podobają tylko się zastanawiam czy nie będą się za bardzo odcinać przy jasnej elewacji i oknach. Teraz żałuję , że nie odważyłam się na ciemne okna :( ale jasne tez ładne, osiołkowi w żłoby dano ;)

Kurczaki no faktycznie doradziłyście :)

Zobaczę jak papa będzie leżała i czy ją widać i jak się wtedy rynny będą prezentować. Coś mi się obiło o uszy że z tytan-cynkiem coś było nie halo (bardzo jasno to napisałam ;) ) Ktoś założył i był niemile zaskoczony czymś, w każdym razie :)

Zrobię jutro zdjęcie z papą i wkleję.