bury_kocur 31.10.2012 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2012 No nareszcie domek!!! Wow! Super wygląda, bardzo mi się podoba. Głosuję na rynny szare, raczej jasne niż ciemne. Mogą być po prostu stalowe (srebrne). Wtedy czy zrobisz białą elewację, czy szarą, będzie ok - to taki margines na późniejszą decyzję. Papy, jak rozumiem, nie będzie widać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 31.10.2012 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2012 Cześć Kocurku, papy raczej nie będzie widać bo dach ma 4 stp. nachylenia, ale upewnię się jutro, jak obejrzę. Podobają mi się te ciemne, ale właśnie boję się, że dom z nimi będzie wyglądać jak nordycka blondynka z czarnymi brwiami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 01.11.2012 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2012 Cześć Kocurku, papy raczej nie będzie widać bo dach ma 4 stp. nachylenia, ale upewnię się jutro, jak obejrzę. Podobają mi się te ciemne, ale właśnie boję się, że dom z nimi będzie wyglądać jak nordycka blondynka z czarnymi brwiami Aniu, ta fotka to trochę mało aby spojrzeć na proporcje domu. Jednak wszystkie wyraziste pionowe pasy, wyszczuplają. Może te ciemny też tak zrobią, może jakaś wizualizacja.... Pozdrawiam cieplutko, wszystko będzie dobrze-nie zadręczaj się, przecież nie mieszkacie pod mostem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 01.11.2012 17:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2012 Grażka z wizkami jestem na bakier, musiałabym miec czas, żeby ogarnąć się z jakimś programem, bo zdolności w tym kierunku nie mam. Na szczęście nie jestem perfekcjonistką, i problem rynien mi snu z powiek nie spędza byle nie były czerwone ani brązowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 01.11.2012 22:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2012 Nieszczęście się stało, spłonął dom Nelli Sza trzeba pomóc http://forum.muratordom.pl/showthread.php?208966-Nelli-Sza-sp%C5%82on%C4%85%C5%82-dom-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 06.11.2012 12:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 (edytowane) zbieram się do rozliczenia vat-u, więc dla ułatwienia, z wątku vat-owców: Alfabetyczne listy materiałów do VZM http://nowe2011.cba.pl/ - lista 2 tysięcy materiałów http://vzm-1.za.pl/ - lista 10 tysięcy materiałów Wyszukiwarki VZM http://www.epodatnik.pl/index.php/dochody-przychody-podatki/zwrot-vat-materialy-budowlane-vzm/16334-wyszukiwarka-vat-vzmwyszukiwarkavzm.plhttp://vzm-1.za.pl/wyszukiwarkavzm.htm najlepsza Edytowane 6 Listopada 2012 przez cronin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 06.11.2012 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 o rany! chwilke mnie nie bylo, a tu taka zmiana i postep!mam pytanie, nie pamietam, Ty masz projekt indywidualny czy nie ? masz drugi strop nad pietrem tez wylewany ?ja sie zastanaiwma, czy wlasnie nie zrobic pelnego stropu na pietrem tak jak nad parterem, w projekcie nie mam takiego rozwiazania zastanawiam sie nad plusamipozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 06.11.2012 13:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 Mam indywidualny, ale nie mam stropu wylewanego na piętrem, tylko wieniec i drewniane wiązary. Chciałam mieć strop wentylowany, przy wylewanym jest z reguły niewentylowany, inaczej się robi ocieplenie - Elfir tak ma. Zależy tez czy chcesz mieć użytkowe poddasze (nawet na jakieś szpargały). Ja nie chciałam i tak mam dużą powierzchnię. Mam więc drewnianą wentylowaną konstrukcję płaskiego dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 06.11.2012 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 ja nie bede miala plaskiego dachu - tez mam wiazary w projekcie, bede musiala miec dzwig do nalozenia gotowych lelementow konstrukcyjnych dachu, cenowo pewnie wyjdzie to samo co wylanie stropu, ale jeszcze nie zglebilam tematu wentylacji, i w ogole nie wiem, czy chce miec stryszek czy tez nietak sobie myslalam, jeszcze przed tragedia Nelli Sza, ze wylany strop w razie pozaru/uderzenia piorunem byc moze zmniejszy skale zniszczen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 06.11.2012 13:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 No tak, tylko w przypadku wiązarów plus wylewany strop, dublujesz sobie stropy i podrażasz koszty, wszystko rozbija się o budżet. Poza tym wylewany strop jest cięższy i tu pytanie czy nie wpływa Ci to na całość konstrukcji. Ja gdybym nie była ograniczona kasą zrobiłabym wylewany strop plus drewnianą więźbę pod jednospadowy (ale już wtedy nie wiązary), tak żeby była wentylacja. Swoja drogą za wiązary przepłaciłam, co mnie trochę gryzie. No ale chciałam mieć pewne drewno i montaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 06.11.2012 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 zbieram się do rozliczenia vat-u, więc dla ułatwienia, z wątku vat-owców: Alfabetyczne listy materiałów do VZM http://nowe2011.cba.pl/ - lista 2 tysięcy materiałów http://vzm-1.za.pl/ - lista 10 tysięcy materiałów Wyszukiwarki VZM http://www.epodatnik.pl/index.php/dochody-przychody-podatki/zwrot-vat-materialy-budowlane-vzm/16334-wyszukiwarka-vat-vzm wyszukiwarkavzm.pl http://vzm-1.za.pl/wyszukiwarkavzm.htm najlepsza właśnie zaniosłam dziś swoje rozliczenie. mam nadzieję, że nic nie schrzaniłam i szybko oddadzą kasiorkę. Wasza kostka rośnie w oczach. gratulacje i powodzenia w dalszych pracach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 06.11.2012 16:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 Właśnie dlatego chcę złożyć w listopadzie, już po starych rozliczeniach rocznych a przed nowymi Poza tym skończyliśmy na ten rok duże zakupy i nie ma na co czekać. Mam nadzieję, że pójdzie mi sprawnie, nie przepadam za tym. A 4 miesiące czekania to akurat na wiosnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 06.11.2012 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 Aniu-sam to rozliczyłaś?? Skłaniam sie z podziwu... Właśnie dlatego chcę złożyć w listopadzie, już po starych rozliczeniach rocznych a przed nowymi Poza tym skończyliśmy na ten rok duże zakupy i nie ma na co czekać. Mam nadzieję, że pójdzie mi sprawnie, nie przepadam za tym. A 4 miesiące czekania to akurat na wiosnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 06.11.2012 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 Jak dobrze mieć (być) księgową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.A.G. 06.11.2012 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 Wszedł dekarz. Hurrra. Na razie pierwsza warstwa podkładowa a w przyszłym tygodniu reszta. No i mam 2 pary drzwi , jedne wejściowe a drugie od tarasu PRAWIE Hormann A teraz siedzę i się zastanawiam nad kolorem blachy na obróbki i rynny, jasno szara , szara czy grafit, hmm? Okna silver aluminium, papa czarna, elewacja biała, jasnoszara lub szara, no i te rynny ciemniejsze odcinające się się czy jasne niewidoczne? Ktoś coś podpowie, proooszęęę, bo jak nie to będę musiała z mężem KOLORYSTYKĘ ustalać Witaj, dopinguję od jakiegoś czasu. A czemu rynien nie schowasz w elewacji - w ociepleniu?? problem z kolorem z głowy i estetycznie chyba lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 06.11.2012 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 Witaj jeśli schowam rynnę w ociepleniu, to zrobię sobie potężną dziurę w izolacji termicznej. Przy energooszczędnym domu to nie zda egzaminu. Poza tym mnie rynny nie przeszkadzają, no chyba że byłyby brązowe lub czerwone, przy mojej kolorystyce to byłaby masakra A tak będą w kolorze okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 07.11.2012 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 czyli kolor rynien wybrany? gratuluję, ciekawa jestem efektu zapowiada się elegancki, nowoczesny domek nie zazdroszczę przepychanek z ekipą, obys była górą, ja obecnie się z moją szarpię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 07.11.2012 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 No to kolor wybrany, kolejny dylemat z glowy. Wlasnie mi przypomnialas, ze musze sie wziasc a faktury, ło matko - nie wykopie sie z nich:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 07.11.2012 07:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 Cześć Nita, tak właśnie sobie pomyślałam czytając niedawno Twój dziennik "skąd ja to znam?" Ja na szczęście nie mam parcia na bycie ikoną dizajnu byle było wygodnie i prosto, moja nauczycielka od plastyki w podstawówce (rewelacyjna była stąd tyle lat ją pamiętam) wbijała nam do głowy "prostota to nie prostactwo" i jakoś mi to zostało na resztę życia MSU ja własnie dlatego chcę zrobić to już teraz żeby było mniej później, stan surowy jest najłatwiej rozliczyć, schody zaczynają się przy tych wszystkich rurkach, zaworkach i kabelkach Zimno , wieje i pada, ciekawe czy dekarz da radę wejść w tym tygodniu i skończyć, bo wciąż się trochę leje do środka po ścianach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 07.11.2012 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 u nas to nasz Pan budowlaniec łgał w żywe oczy, jak go słuchałam to aż mi się oczy ze zdziwienia otwierały, bo naprawdę czy to boli, żeby powiedzieć, że pustaki na szczytki będą jutro, a nie, że już jadą. Tak do mnie jechały, jechały i nie dojechały do dziś. A nie mieszkam przecież na pustyni. Inwencja w wymówkach, że szok. Żadną radą nie dało się go do porzadku przywołać. Szedł w zaparte, aż się nie mogłam nadziwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts