kjuta 13.11.2012 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 jestem za drugim bardziej przyswajalna dla mnie wielkosc plytki buziaki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 13.11.2012 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 Ten drugi:) Pojedynczej płytki nie chcą wysyłać, bo moze się połamać w transporcie. Może podzwoń po okolicznych sklepach, może mają na stanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 13.11.2012 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 ja też oddaję głos na drugi. sama mam zapędy w takie właśnie płytki. tylko trochę boję się, że potem, to już tylko szmatka i na kolana. no ale cóż. coś za coś. zrobiłaś już swój vzm-1? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 13.11.2012 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 A ja tam jestem za lekko, z naciskiem na lekko ciapanymi płytkami Jak masz 70 m2 tylko na parterze to fajnie jest jak to jest łatwe i proste do zmycia. Bez maziaków i innych historii. Nie uwierzysz ile piasku w sandałach, skarpetkach, kieszeniach potrafią dzieciaki przynieść z piaskownicy oddalonej o kilka dobrych metrów od domu :oNoo chyba, ze będzie w domu pani do sprzątania to wtedy temat nie istnieje i można się zacząć "unosić" wyłącznie estetyką :DA z tym odwiedzinami mówiłam serio serio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 13.11.2012 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 Mnie się znacznie bardziej podoba drugi, choć obiektywnie rzecz biorąc, wolę szarości Ale i format lepszy, i ogólnie jakoś wrażenie przyjemniejsze robi ten nr 2 Kwestie praktyczne to inna para kaloszy - tak czy owak, będzie zamiatanie, bo gładkie podłogi tak mają i już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 13.11.2012 14:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 Dzięki Dziewczyny, właśnie wróciłyśmy od lekarza (standardowe 1 godz. 40 minut opóźnienia), i musiałam odsapnąć i uśpić dziecię. Na szczęście tylko silne przeziębienie Werkę dopadło, ale wiadomo jakie szczęśliwe jest zakatarzone dziecko Nitka my bardzo chętnie skorzystamy , jak tylko Werka dojdzie do siebie, ona jest twardym zawodnikiem, więc liczę na szybkie wyzdrowienie, oby tylko Gabrysia nie załapała. Będę pisać na priv. Odnośnie płytek, dwójka ma jedną poważną zaletę (znaczy oprócz tego że nam się bardziej podoba ), a mianowicie kosztuje 40 zł/m. Oczywiście jest to II gat. ale kupiłam paczkę tego II gatunku i wad nie widzę. Poza tym nie jestem drobiazgowa i jakieś milimetrowe różnice mi nie przeszkadzają. Dwójka ma też oczywiście wady - jasny kolor bez maziajów - czyli będzie się brudził, nie tak jak poler ale jednak. Ale chyba to przeżyję, bo mi się podoba, a na brudną podłogę mam wybiórczą ślepotę . Druga wada to rozmiar, 60x60 - ciężko się tnie i układa, zwłaszcza jak ktoś nie ma wprawy, ale kupimy dobry sprzęt i jakoś to pójdzie. Jeszcze się tylko zastanawiam czy do wiatrołapu i kuchni nie wziąć szarego cementytu grey lub silver, na nich nic nie będzie widać. Po sklepach połażę , jak się dzieci pozbędę , z nimi się nie da. A Vzm-1 nie zrobiłam jeszcze, dopadły mnie wątpliwości, jeśli od stycznia zlikwidują zwrot to nie wiadomo czy nie zlikwidują też kontynuacji. Tego nikt nie wie bo przepisów jeszcze nie ma. A jeśli nie będzie kontynuacji to dostanę tylko to co teraz uzbierałam. Lepiej więc byłoby dokupić co się tylko da i rozliczyć nawet 30-go grudnia. Ja mam jeszcze z dużych zakupów okna i styro i perlit, było nie było 40 tys. M dostał zadanie przeszukać fora (te ekonomiczne, które ja omijam z daleka ), może coś gdzieś piszczy już w trawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 13.11.2012 14:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 A teraz z pozdrowieniami do biegu... gotowi... START Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 13.11.2012 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 Czytałam gdzieś, chyba w Gazecie Prawnej-ulga VATowska zostaje w tej wersji.Obawiam się, że jednak coś ukradną z elementów budowl, bo ta POstać tak ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 13.11.2012 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 Nitka my bardzo chętnie skorzystamy , jak tylko Werka dojdzie do siebie, ona jest twardym zawodnikiem, więc liczę na szybkie wyzdrowienie, oby tylko Gabrysia nie załapała. Będę pisać na priv. Odnośnie płytek, dwójka ma jedną poważną zaletę (znaczy oprócz tego że nam się bardziej podoba ), a mianowicie kosztuje 40 zł/m. Oczywiście jest to II gat. ale kupiłam paczkę tego II gatunku i wad nie widzę. Poza tym nie jestem drobiazgowa i jakieś milimetrowe różnice. zatem czekam na info Co do milimetrowych różńic.. założmy ze płytka nie trzyma wymiaru o 0,5 mm i to jest problem wierz mi na 2 płytkach masz 1mm, niby nic, ale na 4 już 2 mm a na 6 szt ułożonych rzędem masz już 3 mm i teraz w zależności od wzoru jaki sobie wybierzesz różnice może już być widać... zwłaszcza jak tę różnice wyjdzie korygować fugą...bo na niej takie różnice już niestety widać Choć w płytkach i tak najgorsze są fale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 13.11.2012 17:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 Nie można poprawić to trzeba polubić przy mniejszych płytkach łatwiej to korygować przy dużych faktycznie to większy problem. Ale jeśli całość będzie mi się podobać to nawet falowanie podłogi może nie przeszkadzać Poza tym to jest problem jeśli płytki układa się prosto , przy mijance już nie. Grażka na razie każdy "gdyba" w tym temacie niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzustaa 13.11.2012 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 Aniu, z tego co wcześniej czytałam, przy likwidacji zwrotów Vat, kontynuacja zostanie zachowana. Ja dziś złożyłam Vzm-1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 13.11.2012 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 ale fajne urwisy:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 13.11.2012 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 Wu - urwisy pełną gębą, zwłaszcza to młodsze Dzuusta z wątku Vat-owego wynikało, że nie ma jeszcze przepisów to regulujących, więc przy totalnym braku kasy wszystko jest możliwe. Ale mam teraz przymusowe kilka dni wolnego to przysiądę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 13.11.2012 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 a na oko jak bliźniaki:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 13.11.2012 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 bo niewielka różnica wieku 1,4 roku, diabełki ale coraz lepiej "współpracują" (ze sobą oczywiście ) Liczę na to, że niedługo różnica wieku całkiem się zatrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 13.11.2012 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 no a jak odkryją jakie wymierne korzyści przynosi taka współpraca to będziesz żałowała tych chwil kiedy nie współpracowały:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 13.11.2012 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 wiem wiem, ale na razie napawamy się chwilami kiedy się bawią razem, bez przepychanek, kłótni, gryzienia (to Werka) i ciągłego "mamooo a Wera to ..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 13.11.2012 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 no to są fajniste momenty:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 14.11.2012 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 świetne dziewczyny, też myślałam, że bliźniaczki mnie strasznie rozczula jak moje bączki się ze sobą bawią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 14.11.2012 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 fajne dziewuszki, takie radosne. między moimi chłopakami jest 5 lat różnicy, ale są już w takim wieku, że zaczynają się dogadywać. tylko jak czasami młodszy coś wypali, to nam oczy na wierzch wychodzą - tak go starszy edukuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts