Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kostka Ani i Marcina

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A ja tam jestem za lekko, z naciskiem na lekko ciapanymi płytkami :) Jak masz 70 m2 tylko na parterze to fajnie jest jak to jest łatwe i proste do zmycia. Bez maziaków i innych historii. Nie uwierzysz ile piasku w sandałach, skarpetkach, kieszeniach potrafią dzieciaki przynieść z piaskownicy oddalonej o kilka dobrych metrów od domu :oNoo chyba, ze będzie w domu pani do sprzątania to wtedy temat nie istnieje i można się zacząć "unosić" wyłącznie estetyką :DA z tym odwiedzinami mówiłam serio serio :D

Mnie się znacznie bardziej podoba drugi, choć obiektywnie rzecz biorąc, wolę szarości :) Ale i format lepszy, i ogólnie jakoś wrażenie przyjemniejsze robi ten nr 2 :) Kwestie praktyczne to inna para kaloszy - tak czy owak, będzie zamiatanie, bo gładkie podłogi tak mają i już.

Dzięki Dziewczyny, właśnie wróciłyśmy od lekarza (standardowe 1 godz. 40 minut opóźnienia), i musiałam odsapnąć i uśpić dziecię. Na szczęście tylko silne przeziębienie Werkę dopadło, ale wiadomo jakie szczęśliwe ;) jest zakatarzone dziecko :rolleyes:

Nitka my bardzo chętnie skorzystamy , jak tylko Werka dojdzie do siebie, ona jest twardym zawodnikiem, więc liczę na szybkie wyzdrowienie, oby tylko Gabrysia nie załapała. Będę pisać na priv.

Odnośnie płytek, dwójka ma jedną poważną zaletę (znaczy oprócz tego że nam się bardziej podoba :) ), a mianowicie kosztuje 40 zł/m. Oczywiście jest to II gat. ale kupiłam paczkę tego II gatunku i wad nie widzę. Poza tym nie jestem drobiazgowa i jakieś milimetrowe różnice mi nie przeszkadzają.

Dwójka ma też oczywiście wady - jasny kolor bez maziajów - czyli będzie się brudził, nie tak jak poler ale jednak. Ale chyba to przeżyję, bo mi się podoba, a na brudną podłogę mam wybiórczą ślepotę :). Druga wada to rozmiar, 60x60 - ciężko się tnie i układa, zwłaszcza jak ktoś nie ma wprawy, ale kupimy dobry sprzęt i jakoś to pójdzie.

Jeszcze się tylko zastanawiam czy do wiatrołapu i kuchni nie wziąć szarego cementytu grey lub silver, na nich nic nie będzie widać.

Po sklepach połażę , jak się dzieci pozbędę ;), z nimi się nie da.

A Vzm-1 nie zrobiłam jeszcze, dopadły mnie wątpliwości, jeśli od stycznia zlikwidują zwrot to nie wiadomo czy nie zlikwidują też kontynuacji. Tego nikt nie wie bo przepisów jeszcze nie ma. A jeśli nie będzie kontynuacji to dostanę tylko to co teraz uzbierałam. Lepiej więc byłoby dokupić co się tylko da i rozliczyć nawet 30-go grudnia. Ja mam jeszcze z dużych zakupów okna i styro i perlit, było nie było 40 tys.

M dostał zadanie przeszukać fora (te ekonomiczne, które ja omijam z daleka :) ), może coś gdzieś piszczy już w trawie.

Nitka my bardzo chętnie skorzystamy , jak tylko Werka dojdzie do siebie, ona jest twardym zawodnikiem, więc liczę na szybkie wyzdrowienie, oby tylko Gabrysia nie załapała. Będę pisać na priv.

Odnośnie płytek, dwójka ma jedną poważną zaletę (znaczy oprócz tego że nam się bardziej podoba :) ), a mianowicie kosztuje 40 zł/m. Oczywiście jest to II gat. ale kupiłam paczkę tego II gatunku i wad nie widzę. Poza tym nie jestem drobiazgowa i jakieś milimetrowe różnice.

zatem czekam na info ;)

Co do milimetrowych różńic.. założmy ze płytka nie trzyma wymiaru o 0,5 mm i to jest problem wierz mi :) na 2 płytkach masz 1mm, niby nic, ale na 4 już 2 mm a na 6 szt ułożonych rzędem masz już 3 mm i teraz w zależności od wzoru jaki sobie wybierzesz różnice może już być widać... zwłaszcza jak tę różnice wyjdzie korygować fugą...bo na niej takie różnice już niestety widać :(

Choć w płytkach i tak najgorsze są fale ;) :D

Nie można poprawić to trzeba polubić :) przy mniejszych płytkach łatwiej to korygować przy dużych faktycznie to większy problem. Ale jeśli całość będzie mi się podobać to nawet falowanie podłogi może nie przeszkadzać :) Poza tym to jest problem jeśli płytki układa się prosto , przy mijance już nie.

Grażka na razie każdy "gdyba" w tym temacie niestety ;)