Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kostka Ani i Marcina

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tylko nie śmiej się za głośno bo dzieciaki pobudzisz a mąż się będzie dziwnie patrzył :)

Jak siedzę przed komputerem to oficjalnie "mama placuje". I jak się śmieję to mój M. już się nie dziwi, dzieci od razu przybiegają, co takiego śmiesznego w pracy może być ;).

Wracając do tematów budowlanych, myślimy nad użyciem piasku poliuretanowego do zasypania fundamentów (pod podłogę na gruncie), fundamenty z zewnątrz i tak ocieplimy xps-em. Dałoby mi to oszczędność na piasku i 10 cm warstwy styropianu, bo nie kładłabym już 20 cm tylko 10. Wychodzi jakieś 3500 tys. liczone z grubsza.

Szukam teraz kogoś kto już tego użył (poza Pigeonem :) ), i chodzi po tym już jakiś czas, czy mu podłoga nie pęka.

Wracając do tematów budowlanych, myślimy nad użyciem piasku poliuretanowego do zasypania fundamentów (pod podłogę na gruncie), fundamenty z zewnątrz i tak ocieplimy xps-em. Dałoby mi to oszczędność na piasku i 10 cm warstwy styropianu, bo nie kładłabym już 20 cm tylko 10. Wychodzi jakieś 3500 tys. liczone z grubsza.

Szukam teraz kogoś kto już tego użył (poza Pigeonem :) ), i chodzi po tym już jakiś czas, czy mu podłoga nie pęka.

Uff nie muszę już myśleć nad tym. Ale szczerze, nie wiem w ogóle co to za wynalazek. Słyszałam o (kurcze słowo mi uciekło!!!!!) szukam w necie..... o mam słyszałam o keramzycie pod płyta fundamentową i zamiast piasku do zasypania fundamentów i na to chudziak. Ale piasek poliuretanowy???

Wracając do tematów budowlanych, myślimy nad użyciem piasku poliuretanowego

a zdradzisz mi gdzie to cudo można kupić i ile wagowo wchodzi na m3 i ile kosztuje ? :)

Ładnie proszę :)

No ale nie teraz bo jutro spotkanie poranne