Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kostka Ani i Marcina

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No etap zabijających tekstów mamy jeszcze przed sobą, ale już teraz myślimy jakby tu zamontować kraty w oknach i wszczepić im czipy żeby mieć podgląd gdzie są :) Kiedyś w pracy z koleżanką (ma nastolatkę) stwierdziłyśmy że jakby ktoś wymyślił czipa dla dzieciaków, który nie tylko pokazywałby miejsce pobytu ale i co delikwent spożywa - to zbiłby majątek . Wersja lux byłaby z elektrowstrząsami - rodzic mógłby aplikować je w przypadku niedozwolonego spożycia :lol2:

No etap zabijających tekstów mamy jeszcze przed sobą, ale już teraz myślimy jakby tu zamontować kraty w oknach i wszczepić im czipy żeby mieć podgląd gdzie są :) Kiedyś w pracy z koleżanką (ma nastolatkę) stwierdziłyśmy że jakby ktoś wymyślił czipa dla dzieciaków, który nie tylko pokazywałby miejsce pobytu ale i co delikwent spożywa - to zbiłby majątek . Wersja lux byłaby z elektrowstrząsami - rodzic mógłby aplikować je w przypadku niedozwolonego spożycia :lol2:

:lol2::lol2::lol2:

to jakbyście coś takiego zmontowały albo namierzyły, to zamawiam.

Takie małe techniczne pytanie. Czy otwory drzwiowe (te wewnętrzne) też trzeba podmurować do wysokości progu? Tak sie teraz zorientowałam że mam w nośnej otwór drzwiowy do kuchni a w działówkach do pokoi, wszystkie niepodmurowane.

drzwi kuchenne.jpg

Wiadomo leży teraz papa i na całym chudziaku będzie papa, ale potem kłaść styropian w pomieszczeniach i przejściach czy jednak podmurować?

M oddał płytki nr 1 i zakupił drugą paczkę cementytu tym razem grey (nawet bez jęczenia po co i na co). Jak mi się jutro uda wyrwać z macek zasmarkańca, to przymierzę, jak się oba razem komponują. Trochę mnie ten jasny martwi pod kątem brudu, więc może kuchnia i wiatrołap w szarym. Zobaczę jak się razem komponują.

(No czyli są i trzecie MSU :) )

Wiem:) u mnie ten gres to do grobu :), nowy będzie z nowym domem jakby co. Już lepiej wtedy tanie panele położyć i zdjąć je za parę lat i zamienić.

Na szczęście ten jasny mi się podoba, tylko nie wiem jak będzie kooperował z ciemnym:)

Najbardziej to bym chciała drewno ale raz podłogówka (M się nie zgadza) a dwa (to ważniejsze) miałam parkiet w mieszkaniu i strasznie się zniszczył przez 6 lat. A ja nie chcę być niańką dla podłogi :rolleyes:

Martinezio nie podoba mi się woodentic, oglądałam i dla mnie nie , te drewnopodobne podobają mi się tylko z wysokiej półki

To masz, to samo skrzywienie co ja.

A czemu beż mialby Ci nie grac z szarym, to fajne polaczenie kolorostyczne jest

A te bezowe plytki sa tez w szarym kolorze?, moze wez ta sama kolekcje tylko w dwoch odcieniach?

MSU no właśnie dokładnie tak, są jasno beżowe (moje) , beżowe, szare, ciemno szare, brązowe, czarne - pełna gama. Tylko że u mnie w sklepie są szare i jasne, nie ma tych ciemnoszarych. Wiem, że fajnie współgrają, ale przy dosyć małej powierzchni (26 + 10 + mały korytarz + maciupki wiatrołap), lepiej wygląda jeden rodzaj (powiększa). Przydałoby się na próbę kupić na cały dół i rozłożyć ;)