Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kostka Ani i Marcina

Recommended Posts

teraz wszystko zależy od koncepcji kolorystyczne całości. Miałam takową dzisiaj od godz. 14 do 17. Potem mi się odwidziała :)

A jak mi się antracytowa szafka znudzi za parę lat? Jak wezmę przykładowo białą, to tylko ściany przemaluję i już będzie inny look :) bo ściany będą malowane , nie w płytkach. Płytki tylko pod prysznicem, na 90% białe.

• Odpowiedzi 4,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

bo ściany będą malowane , nie w płytkach. Płytki tylko pod prysznicem, na 90% białe.

To identycznie jak u mnie! Też będą tylko malowane, a wnękę prysznicową planuję wykończyć białymi płytkami 15x15 (10x30 też mi się podobają, ale wyraźnie droższe ;)). Kombinowałam też z tynkiem mozaikowym pod prysznicem, ale wychodzi drożej niż płytki, które upatrzyłam.

śliczne szafki, (cappuccino - mniam) ciemne mebelki są śliczne, bardzo mi się podobają jednak odstrasza mnie ten widoczny kurz, można szału dostać, 3 minuty po przetarciu i tak znowu paprochy widać. Na tej łazienkowej to trochę może będzie inaczej bo na bokach tak się nie brudzi

Kocurku my płytki 30x60, zwykłe białe, do tego może pasek mozaiki na 2 kostki szeroki albo cienka ozdobna listwa.

Nita cappuccino bardzo ładne , ale w necie i na monitorze w pracy, bo już w domu na lapie nędza, czyli bez zobaczenia na żywo odpada.

MSU chciałam napisać że godmorgon droższy , ale zobaczyłam że w tej samej cenie :), tyle że szafka bez pleców i uchwytów, i jakoś mi się kojarzy (może błędnie) , że do ikeowskich sprzętów osprzęt tez ikea. Poza tym ja jakoś za ikeą nie przepadam i bywam tam raz na rok (mimo że mam ją pod nosem), więc nie biorę jej z automatu pod uwagę :) Mnie uchwyty nie przeszkadzają, nie jestem pewna tych frezowanych, frezowany uchwyt w lodówce mam zawsze brudny, a jak otwieram takie u ojca to jakoś strasznie niewygodnie mi. Może za płytko są wyfrezowane?

Wiesz, cronin, nigdy tego wcześniej nie pisałam, ale Twój dom jest idealny dla mnie pod względem rozkładu pomieszczeń. Gdybym mogła taki budować, to bym chyba nic nie zmieniła. Tak mnie naszło po ponownym obejrzeniu rzutów. Co prawda podobają mi się też inne domy, ale pod względem podziału przestrzeni wewnątrz ten jest najlepszy :)

Oż kurcze, no teraz się rozpłynęłam, dzięki :)

Bardzo długo nad tym myśleliśmy, i pod kątem prowadzenia instalacji i trybu życia i dzieciaków, może trochę bym kuchnie powiększyła żeby wszedł stolik śniadaniowy dla 4 osób. Ale bardzo dużej też bym nie chciała, bo koszt wykończenia kosmiczny, a potem nalatać się trzeba z jednego końca na drugi.

MSU chciałam napisać że godmorgon droższy , ale zobaczyłam że w tej samej cenie :), tyle że szafka bez pleców i uchwytów, i jakoś mi się kojarzy (może błędnie) , że do ikeowskich sprzętów osprzęt tez ikea. Poza tym ja jakoś za ikeą nie przepadam i bywam tam raz na rok (mimo że mam ją pod nosem), więc nie biorę jej z automatu pod uwagę :) Mnie uchwyty nie przeszkadzają, nie jestem pewna tych frezowanych, frezowany uchwyt w lodówce mam zawsze brudny, a jak otwieram takie u ojca to jakoś strasznie niewygodnie mi. Może za płytko są wyfrezowane?

Ja mam cała kuchnie we frezach, w szafce łazienkowej tez frezy, otwiera sie łatwiutko. Jedynie ciezej chodzi otwieranie zmywarki i zamrażalnika, ale też nie do przesady. Sadze, ze kształt i glebokosc wyfrezowania ma znaczenie. Ale tak jak napisałam wyżej, nie lubię uchwytów, stad mój glos na " tak sobie".

Rozkład pomieszczeń, masz faktycznie przemyślany :) Bardzo podoba mi sie przede wszystkim rozklad parteru, kuchnia niby otwarta, ale nie calkowicie + spizarka przy kuchni, wiatrolap niby daleko od salonu, ale z widokiem na otwarta przestrzen, wc sprytnie schowane

Edit. Jak trzecie płytki??

Edytowane przez MusiSieUdac

No trzecie to te szare, ale jeszcze ich nie pobrudziłam. Jak wczoraj dotarłam o 16 na budowę, to ciemno już było jak wiecie gdzie. Jak uda mi się dziś wcześniej to pobrudzę i jutro trzasnę fotodokumentację :)

A w razie jakby mi się zachciało jasnych płytek w łazience , to taka mała inspirka ;) (tylko bez drewna)

łazienka szarokrem.jpg

Czy ktoś wie może jak się sprawują matowe/satynowe płytki pod prysznicem? czy trzeba błyszczące?

Edytowane przez cronin

O, widzę, ze dylematów płytkowych ciag dalszy;)

Czy ktoś wie może jak się sprawują matowe/satynowe płytki pod prysznicem? czy trzeba błyszczące?

W górnej łaizence mam Signum02 Nowej Gali, one są takie niby matowe. W każdym razie wyglądają super. Nie widać zacieków i plam od wody. W dolnej Masto półpoler i też super. Moi rodzice mają błyszczące i mama ciagle je z zacieków szoruje.

Błyszczące, zwłaszcza ciemne, to porażka - w obecnym lokum mam granatowe z połyskiem, za każdym razem mam ochotę walić w nie głową, zamiast czyścić :mad: W poprzednim mieszkaniu mieliśmy m.in. Travenę z Paradyża, z połyskiem, ale jasne i do tego ze śladowym wzorkiem jednak - to naprawdę robi dużą różnicę. Chociaż moim zdaniem nie mat czy połysk jest decydującym czynnikiem, tylko jednolity kolor (źle) vs delikatny wzór (dobrze) :)