Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kostka Ani i Marcina

Recommended Posts

Hej Kwitko :) Jak widać sens rolet zależy od uwarunkowań działki, wielkości okien , a przede wszystkim ceny :) Ważne żeby dobrze się czuć ze swoim wyborem.

Kocurku grzech byłby zasłaniać Twoje okna :) no i czy są trójkątne rolety?

Ala okna miały być , ale że ekipa tak mi przedłużyła murowanie, więc gotowe będą w połowie grudnia. A trzeba jeszcze obkleić otwory okienne styropianem żeby je zamontować, więc z bólem przełożyliśmy to na wiosnę.

• Odpowiedzi 4,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Grażka

Natomiast sama elektryka też mi spędza sen z powiek, kompletnie się na tym nie znam.

Gosia rolety się robi bo tak tradycja i sąsiedzi nakazują ;) bo w domu powinny być bo to podnosi status (tylko bidaki ich nie mają :) ), to czy mają uzasadnienie ekonomiczne czy techniczne to już insza inszość :)

co do elektryki to chyba możesz do mojego M. zagadać;)

rolet w naszej okolicy NIKT nie ma, bo wstrzeliliśmy się w ostatnią wolną działkę wśród może nie starych, ale dawno już wybudowanych domów:) o przepraszam-jedni sobie ostatnio zamontowali-natynkowe...chyba jednak dołączymy do grona bidaków, co to sami szarpią na budowie i na rolety nie mają...no i jeszcze na dachówkę też nie ;) bo blachę trapezową położą...:p my poddasze użytkowe mamy, ale mam nadzieję, że dobrze wygłuszymy i nie będzie problemów z "dudnieniem" ;)

u nas z roletami to jest troche tak ze G mowi ze jak sa to mozna po chalupie w gatkach samych biegac... ja z kolei mowie ze jak nie ma to mozna i bez gatek :D

no ale skro tylko bidaki nie maja, to kurde nie wiem, szary betonik komorkowy jest, dach bida z nedza bo tylko 2 spady a moze i jeszcze jakas tania trapezowka przykryty, okna moze szare (i bez zlotych szprosow) to kurka rolety moga faktycznie nie pasowac do obrazu nedzy i rozpaczy :D

no i inwestor budujacy wlasnorecznie, w podartych butach, inwestorka w kaloszach i rekawicach z miotla na budowie... bida az piszczy wiec te rolety... no nie wiem ;) moze jak wspomnialem damy puste puszki chociaz ;)

no to się poryczałam, jak wół (jeśli woły w ogóle ryczą;)) z powodu tych pustych puszek na rolety...ale potwierdzam wszystko, co T. napisał;) nie dodał jeszcze tylko cegły na słupki-zendrowej w sumie to też odpad, a jaki śliczny...haha;)

poza tym nie mamy pralni, suszarni, osobnej łazienki dla rodziców, garażu...;)

Edytowane przez Gosia_A

pewnie niejednemu się teraz narażę, ale ja bym rolet zewnętrznych nie załozyła nawet jakby mi chcieli dopłacić :oops:

Ze sklepem mięsnym mi się kojarzą- nonie poradzę ;)

Natomiast żaluzje, albo okiennice na szynie - bajkaaaaa

bry wieczorne :)

Bry Ci też :)

No ba , bajka, ale cena tez bajeczna. W ogóle żeby sie od słońca zasłonić (a to jedyne co mnie interesuje) to drzewka najtaniej wychodzą i jakie długowieczne :) No tyle że posadzic je trzeba przewidująco kilka lat wcześniej.

Dobra wychodzę z oparów pralek, dosyć już mam, biorę samsunga i z głowy. Resztę sprzętów zamierzam bezczelnie zgapić od mądrzejszych :)

z drzewkami ostrożnie blisko domu, zwłaszcza z tymi o drobnych listkach (np. moje ukochane brzozy), na początku są małe, śliczne, później dorastają do kilku m, liście zapychają rynny i jest klops;) a po 5 latach wyciąć bezkarnie nie można, z przesadzaniem problem...chyba, że jakieś czereśnie albo wisienki się posadzi;)

malka: ostatnio widziałam takie okiennice na szynie na żywo...pięknie się prezentują:)

Gosia ja mam właśnie owocowe posadzone, "normalnych" raczej nie będzie bo mi się nie zmieszczą Żałuję bo w najlepszym (dla mnie) miejscu u sąsiada rosło duże drzewo, które akurat osłaniało mnie przed słońcem, ale niestety uschło i teraz straszy. W każdym razie nic blisko rynien i dachu nie będzie.

Grażka ja już nie wiem co brać, a ten szajsung ma najlepsze parametry.

Grażka u Ciebie się wręcz prosi o blachę bo masz strych

Aniu, właśnie dlatego, że mam strych i można tam hulać i nawet ognisko rozpalić niszcząc dach, wymyśliłam sobie i zamówiłam przed tygodniem żelazną klapę z ramą/jakby futryną/, zawiasami i uchwytami na kłódę oraz pneumatyczne podnośniki /bagażnikowe od aut/. Moja ekipa przeżyła w trakcie pewnej budowy takie bestialstwo wyrostków, urządzili sobie balangę przy ognisku na budowanym budynku w trakcie robienia dachu.

Trudno, mimo ubezpieczenia budowy jednak zainwestowałam w takie "przezorny zawsze zabezpieczony"

Miałyśmy dzisiaj z Weroniką w przedszkolu warsztaty V. Sherbourne. Bardzo fajnie było, zmachałyśmy sie strasznie a moje dziecko zaskoczyło mnie baaardzo na plus :) Myślałam że będzie bunt, że nie będzie chciała się bawić a była super, ćwiczyła pięknie. I to pomimo rozpraszacza w postaci czekoladowego Mikołaja. Inne dzieci zajęte były chrupaniem a Wercia (mimo że ją korciło) bawiła się pięknie. We wtorek warsztaty będzie miała Gabrysia, zobaczymy jak pójdzie jej i tacie :)

Jakieś hiszpańskie wood pino (tutaj więcej) , mieli w praktikerze, wpadły mi w oko jakiś miesiąc temu, a że w weekend obniżka 20% na wszystko to wzięliśmy. Po obniżce wyszły po 64 zł/m, mają być w salonie i małym pokoju, a na reszcie te szare cementyty.

Tak łaziło mi to drewno po głowie, ale przypomniałam sobie jak wygląda 5-letnia podłoga mojej kuzynki (mąż, 4 dzieci, pies i kot). Początkowo bardzo ładna, teraz nadaje się do cyklinowania lub wymiany. A u nas wcale nie byłoby lepiej.

Ale znalazłam ładne panele, które pewnie weźmiemy na górę do sypialni i tzw. gabinetu, to dąb holenderski

http://www.leroymerlin.pl/files/media/image/672/1262672/product/panel-podlogowy-laminowany-dab-holenderski-krono-original,big.jpg

u dziewczynek na razie niezmiennie tulipanowiec

http://images.okazje.info.pl/p/dom-i-ogrod/6608/krono-original-tulipanowiec-8257.jpg