cronin 04.12.2012 19:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 Hej Kwitko Jak widać sens rolet zależy od uwarunkowań działki, wielkości okien , a przede wszystkim ceny Ważne żeby dobrze się czuć ze swoim wyborem. Kocurku grzech byłby zasłaniać Twoje okna no i czy są trójkątne rolety? Ala okna miały być , ale że ekipa tak mi przedłużyła murowanie, więc gotowe będą w połowie grudnia. A trzeba jeszcze obkleić otwory okienne styropianem żeby je zamontować, więc z bólem przełożyliśmy to na wiosnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia_A 04.12.2012 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 Grażka Natomiast sama elektryka też mi spędza sen z powiek, kompletnie się na tym nie znam. Gosia rolety się robi bo tak tradycja i sąsiedzi nakazują bo w domu powinny być bo to podnosi status (tylko bidaki ich nie mają ), to czy mają uzasadnienie ekonomiczne czy techniczne to już insza inszość co do elektryki to chyba możesz do mojego M. zagadać rolet w naszej okolicy NIKT nie ma, bo wstrzeliliśmy się w ostatnią wolną działkę wśród może nie starych, ale dawno już wybudowanych domów:) o przepraszam-jedni sobie ostatnio zamontowali-natynkowe...chyba jednak dołączymy do grona bidaków, co to sami szarpią na budowie i na rolety nie mają...no i jeszcze na dachówkę też nie bo blachę trapezową położą... my poddasze użytkowe mamy, ale mam nadzieję, że dobrze wygłuszymy i nie będzie problemów z "dudnieniem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 04.12.2012 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 u nas z roletami to jest troche tak ze G mowi ze jak sa to mozna po chalupie w gatkach samych biegac... ja z kolei mowie ze jak nie ma to mozna i bez gatek no ale skro tylko bidaki nie maja, to kurde nie wiem, szary betonik komorkowy jest, dach bida z nedza bo tylko 2 spady a moze i jeszcze jakas tania trapezowka przykryty, okna moze szare (i bez zlotych szprosow) to kurka rolety moga faktycznie nie pasowac do obrazu nedzy i rozpaczy no i inwestor budujacy wlasnorecznie, w podartych butach, inwestorka w kaloszach i rekawicach z miotla na budowie... bida az piszczy wiec te rolety... no nie wiem moze jak wspomnialem damy puste puszki chociaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 04.12.2012 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 cronin masz rację, gdyby nasze rolety były droższe za nic nie widziałabym sensu ich montowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 04.12.2012 21:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 E tam u Was blacha chociaż, a u mnie papa, normalnie obciach no i drzwi też porażka bo nie dość że szare jak magazynowe, to nawet bez przeszkleń Kwitko Ty już nie czaruj, w Waszym budżecie zmieścić jeszcze rolety to mistrzostwo świata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 04.12.2012 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 Też się zastanawiam jak my to zrobiliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia_A 04.12.2012 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 (edytowane) no to się poryczałam, jak wół (jeśli woły w ogóle ryczą) z powodu tych pustych puszek na rolety...ale potwierdzam wszystko, co T. napisał nie dodał jeszcze tylko cegły na słupki-zendrowej w sumie to też odpad, a jaki śliczny...haha;) poza tym nie mamy pralni, suszarni, osobnej łazienki dla rodziców, garażu... Edytowane 4 Grudnia 2012 przez Gosia_A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 04.12.2012 21:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 Czary-mary nawet awatarek masz odpowiedni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 04.12.2012 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 pewnie niejednemu się teraz narażę, ale ja bym rolet zewnętrznych nie załozyła nawet jakby mi chcieli dopłacić Ze sklepem mięsnym mi się kojarzą- nonie poradzę Natomiast żaluzje, albo okiennice na szynie - bajkaaaaa bry wieczorne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 04.12.2012 22:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 Bry Ci też No ba , bajka, ale cena tez bajeczna. W ogóle żeby sie od słońca zasłonić (a to jedyne co mnie interesuje) to drzewka najtaniej wychodzą i jakie długowieczne No tyle że posadzic je trzeba przewidująco kilka lat wcześniej. Dobra wychodzę z oparów pralek, dosyć już mam, biorę samsunga i z głowy. Resztę sprzętów zamierzam bezczelnie zgapić od mądrzejszych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia_A 05.12.2012 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 z drzewkami ostrożnie blisko domu, zwłaszcza z tymi o drobnych listkach (np. moje ukochane brzozy), na początku są małe, śliczne, później dorastają do kilku m, liście zapychają rynny i jest klops;) a po 5 latach wyciąć bezkarnie nie można, z przesadzaniem problem...chyba, że jakieś czereśnie albo wisienki się posadzi;) malka: ostatnio widziałam takie okiennice na szynie na żywo...pięknie się prezentują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 05.12.2012 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 Dobra wychodzę z oparów pralek, dosyć już mam, biorę samsunga i z głowy. Resztę sprzętów zamierzam bezczelnie zgapić od mądrzejszych Aniu, mój pierworodny mówi na tę markę szajsung-bo co takiego było kupione to tak skończyło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 05.12.2012 08:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 Gosia ja mam właśnie owocowe posadzone, "normalnych" raczej nie będzie bo mi się nie zmieszczą Żałuję bo w najlepszym (dla mnie) miejscu u sąsiada rosło duże drzewo, które akurat osłaniało mnie przed słońcem, ale niestety uschło i teraz straszy. W każdym razie nic blisko rynien i dachu nie będzie. Grażka ja już nie wiem co brać, a ten szajsung ma najlepsze parametry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 05.12.2012 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 Grażka u Ciebie się wręcz prosi o blachę bo masz strych Aniu, właśnie dlatego, że mam strych i można tam hulać i nawet ognisko rozpalić niszcząc dach, wymyśliłam sobie i zamówiłam przed tygodniem żelazną klapę z ramą/jakby futryną/, zawiasami i uchwytami na kłódę oraz pneumatyczne podnośniki /bagażnikowe od aut/. Moja ekipa przeżyła w trakcie pewnej budowy takie bestialstwo wyrostków, urządzili sobie balangę przy ognisku na budowanym budynku w trakcie robienia dachu. Trudno, mimo ubezpieczenia budowy jednak zainwestowałam w takie "przezorny zawsze zabezpieczony" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 06.12.2012 18:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2012 Miałyśmy dzisiaj z Weroniką w przedszkolu warsztaty V. Sherbourne. Bardzo fajnie było, zmachałyśmy sie strasznie a moje dziecko zaskoczyło mnie baaardzo na plus Myślałam że będzie bunt, że nie będzie chciała się bawić a była super, ćwiczyła pięknie. I to pomimo rozpraszacza w postaci czekoladowego Mikołaja. Inne dzieci zajęte były chrupaniem a Wercia (mimo że ją korciło) bawiła się pięknie. We wtorek warsztaty będzie miała Gabrysia, zobaczymy jak pójdzie jej i tacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 09.12.2012 18:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 Raz kozie śmierć Zamówione (ale nie odebrane, więc jest jeszcze furtka ), leżą w pokoju i oswajają się. Dzieci stwierdziły że są "fajoskie". Hmmm może niech one podejmą decyzję, bo mnie już głowa boli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 09.12.2012 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 Przychylam się do zdania dzieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 09.12.2012 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 fajne co to:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 09.12.2012 19:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 Jakieś hiszpańskie wood pino (tutaj więcej) , mieli w praktikerze, wpadły mi w oko jakiś miesiąc temu, a że w weekend obniżka 20% na wszystko to wzięliśmy. Po obniżce wyszły po 64 zł/m, mają być w salonie i małym pokoju, a na reszcie te szare cementyty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 09.12.2012 19:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 Tak łaziło mi to drewno po głowie, ale przypomniałam sobie jak wygląda 5-letnia podłoga mojej kuzynki (mąż, 4 dzieci, pies i kot). Początkowo bardzo ładna, teraz nadaje się do cyklinowania lub wymiany. A u nas wcale nie byłoby lepiej. Ale znalazłam ładne panele, które pewnie weźmiemy na górę do sypialni i tzw. gabinetu, to dąb holenderskihttp://www.leroymerlin.pl/files/media/image/672/1262672/product/panel-podlogowy-laminowany-dab-holenderski-krono-original,big.jpgu dziewczynek na razie niezmiennie tulipanowiechttp://images.okazje.info.pl/p/dom-i-ogrod/6608/krono-original-tulipanowiec-8257.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts