cronin 04.01.2013 08:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 Dziękuję bardzo za zdrowotne życzenia, dostałam jakiś totalnie hardcorowy trzydniowy antybiotyk, więc mam nadzieję że szybko mi przejdzie. No w każdym razie nie przedłuży na kolejny tydzień ps. Jarek jak ja bym w DOMU siedziała to nawet wypluwanie własnych płuc by mi nie przeszkadzało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 04.01.2013 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 Oj tam porządki poczekają, kuchnie wycenić możesz na necie zdrowie najważniejsze - mówie to ja która niedalej jak tydzień temu sama ledwie żyła no i u nas widać, że niedoleczone choróbsko wraca niestety Zatem zdrowia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 04.01.2013 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 Dziękuję bardzo za zdrowotne życzenia, dostałam jakiś totalnie hardcorowy trzydniowy antybiotyk, więc mam nadzieję że szybko mi przejdzie. No w każdym razie nie przedłuży na kolejny tydzień ps. Jarek jak ja bym w DOMU siedziała to nawet wypluwanie własnych płuc by mi nie przeszkadzało jesli odpowiednio dobrany ten anty to Ci szybko pomoze, kilka lat temu moje dziecko taki trzydniowy dostało i postawiło go na nogi raz dwa, czego i Tobie życzę ps wspomagaj sie jakimis tabletami ochronnymi dla osób bioracych anty, pozdrawiam:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 04.01.2013 09:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 No właśnie jakoś gdzie nie spojrzę to wszyscy chorzy. Już się wspomagam nawet nalewką z czosnku Wycenę kuchni w necie już zrobiłam, problem w tym , że musimy się w końcu wybrać do ikei żeby obejrzeć na żywca fronty i blaty, i w końcu coś wybrać. Blisko mamy, można spokojnie na piechotkę się wybrać, ale wiadomo że im bliżej, to tym trudniej dotrzeć No i musimy we dwójkę być, gotuje M więc kuchnia bardziej dla niego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 04.01.2013 10:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 Taka jest wstępna wersja kuchni o ile tego ciągu szafek pod oknem jestem pewna, to boki jeszcze kombinuję. Chciałabym mały stolik śniadaniowy, mam taki na budowie i krzesełka więc muszę się tam wybrać i przymierzyć. Muszę tez mieć kredens na szkło, 2 serwisy, kieliszki. No i przy lodówce muszę mieć blat, wysoka zabudowa odpada. Kolory jeszcze nie wybrane na 100%. Napewno szare okno i podłoga. Resztę muszę zobaczyć na żywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 04.01.2013 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 (edytowane) Wracaj Cronin do zdrowia!! :bug: miał być Edytowane 4 Stycznia 2013 przez Moorela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 04.01.2013 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 zdrówka Aniu a robota to takie zwierzę co stać może tydzień i nic jej nie będzie:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 05.01.2013 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 Przypomnij mi: to pomieszczenie po prawej, to spiżarnia? Gdzie masz lodówkę? Prawy dolny róg, przy stoliku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 05.01.2013 14:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 Ale której prawej Twojej czy mojej ? zgadza się to spiżarnia, po lewej jest taras w podcieniu. Lodówka stoi przy drzwiach na ścianie spiżarni przy stoliku, tyle że ten stolik to wtedy 80 cm i może być ciasny. Myślę więc nad przerzuceniem go na lewą stronę, może wtedy okrągły będzie. Generalnie ma być tak (jestem praworęczna): wchodzę jak prawdziwa Matka-Polka obładowana siatami, rzucam je na blat po prawej i rozkładam do lodówki i spiżarni. A potem robię kawkę pod oknem i wychodzę na taras na lewo i oglądając zachód słońca nad dachami sąsiadów czekam aż M przygotuje kolację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 05.01.2013 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 Ale której prawej Twojej czy mojej ? zgadza się to spiżarnia, po lewej jest taras w podcieniu. Lodówka stoi przy drzwiach na ścianie spiżarni przy stoliku, tyle że ten stolik to wtedy 80 cm i może być ciasny. Myślę więc nad przerzuceniem go na lewą stronę, może wtedy okrągły będzie. Generalnie ma być tak (jestem praworęczna): wchodzę jak prawdziwa Matka-Polka obładowana siatami, rzucam je na blat po prawej i rozkładam do lodówki i spiżarni. A potem robię kawkę pod oknem i wychodzę na taras na lewo i oglądając zachód słońca nad dachami sąsiadów czekam aż M przygotuje kolację Booooskoooo!!!! Najbardziej mnie kręci ten ostatni akapit;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 05.01.2013 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 Dobra, a teraz pisz skąd wyjmujesz kawę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 05.01.2013 16:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 No tu właśnie jest zagwozdka, bo najwygodniej byłoby pod oknem ale tam jest dosyć mało miejsca, na ustawienie szklanek, czajnika, ekspresu, kawy, herbaty, cukru ufff. W poprzednim mieszkaniu miałam to porozrzucane po całej kuchni i było to mocno niewygodne. Górnych szafek nie chciałabym robić. Okno jest na równi z blatem więc pojemniki pod oknem na blacie odpadają. Zostaje boczna ściana przy zlewie na podręczna półkę z kubkami (wycięty otwór w ścianie i wstawiona półka wgłąb spiżarni - to propozycja Elfir z wątku kuchennego). Pojemniki kawa/herbata w szufladzie lub na otwartej półce. Widziałam fajny patent, gdzie półka ciągnie się przez całe okno. Ekspres mógłby stać na blacie w spiżarni - przedłużenie kuchennego, chyba że dorobilibyśmy się fajnego ekspresu wartego wyeksponowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 05.01.2013 23:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 Półki są fajne i baardzo mi się podobają, ale niestety też się kurzą (jak wszystko). Ja tam jestem strasznym leniwcem i będę musiała wszystko pochować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzustaa 06.01.2013 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 (edytowane) Aniu, myślałam wczoraj nad Twoją kuchnią i wymyśliłam dwie opcje Pierwsza uwzględnia stół. Szafki wiszące możesz naturalnie zastąpić półkami. Płytę można też zamienić miejscami ze zlewem, choć obawiałabym się mycia okna każdego dnia. Stół można też przenieść na prawo, a szafki z płytą na lewą stronę od wejścia Edytowane 6 Stycznia 2013 przez Dzustaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzustaa 06.01.2013 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 (edytowane) Druga opcja uwzględnia miejsce do siedzenia przy półwyspie. Po lewej od wejścia wstawiłam kredens na szkło o głębokości 37 cm, niestety w ikea nie ma opcji jego przeszklenia w plannerze internetowym. Może coś w stylu zamieszczonych poniżej? Przy tej opcji również można zamienić płytę ze zlewem lub przenieść półwysep na lewą stronę, a witrynę na prawo od wejścia Edytowane 6 Stycznia 2013 przez Dzustaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzustaa 06.01.2013 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 Witryny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 06.01.2013 10:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 Dzustaa, kurcze dziękuję, nie ma to jak świeże spojrzenie opcja pierwsza wchodzi w grę, tylko najpierw muszę jechać na budowę przymierzyć stolik i krzesła. Stoją tam od kilku miesięcy (plastiki) ale ja oczywiście dopiero teraz skojarzyłam że mogę je wstawić do kuchni i zobaczyć jak to wygląda Chciałam mieć tę ścianę z oknem pustą, bez górnej zabudowy (odkąd zobaczyłam taką kuchnię u Anety s to siedziała mi w głowie), ale też cały czas mam wątpliwości, bo moja kuchnia jest dosyć mała i szkoda marnować ścianę. Przymierzę, skonsultuję z M (będę szczera, u nas to M gotuje, więc on ma ostatnie słowo w kwestii układu w kuchni) i ... zacznę się zastanawiać nad kolorami Wyspa ani półwysep nam akurat nie leżą, w małej, zamkniętej kuchni nie są wygodne, a jak pomyślę o płycie na wyspie i siedzących obok moich diabełkach to mi się słabo robi Nad witrynami cały czas dumam, całe szklane odpadają, bo u nas się szkło bardzo brudzi, moje lustra wyglądają Myślałam o kredensie, może takim starym, trochę od czapy. Cały wystrój ma być bardziej nowoczesny ale będą elementy staroci. Mam kredens po dziadku (ale bez górki, jest tylko lustro) orzechowy, będzie pwdp w salonie. No i właśnie myślałam o podobnym kredensie w kuchni. Albo sosnowym pomalowanym na jakiś kolor. Tylko nie jestem pewna jak to będzie ze sobą współgrać. łazi za mną coś takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 06.01.2013 11:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 Generalnie ten kolorowy akcent ma się przewijać, w wiatrołapie też ma być kolorowa konsola. Tyle że w przypadku kredensu to już nie kropla koloru, ale całe wiadro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 06.01.2013 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 cronin kredens fajna sprawa.Życzę Ci jak najszybciej skończonej kuchni to sobie oblukam jak to wygląda. Moja babcia ma kredens i mimo, że nie lubię staroci, to przez tą modę teraz na odnawianie, ciągle na niego popatruję. Tylko czy by nie był za duzy, no i za szkłem trzeba utrzymywać porządek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzustaa 07.01.2013 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 Aniu, jeśli nie zmieściłby się kredens, to może wisząca szafka nawiązująca np. do kredensu w salonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts