agalind 07.01.2013 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 O, wiedzę, że wchodzisz na kolejny poziom, czyli meblujesz kuchnię Chciałam Ci życzyć w Nowym Roku uśmiechu, optymizmu i sił na tej ostatniej prostej przed przeprowadzką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 07.01.2013 21:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 Dziewczyny, ja mam daleko do realnej kuchni, na razie gołe ściany stoją, zero instalacji, ale musze ogarnąć rozkład i styl, żeby elektrykę ustalić. Hydraulikę mam ustaloną , ale kabelki mnie przerażają. Dlatego lampy do pokojów mam już zakupione żebym wiedziała co gdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 07.01.2013 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 ile ja mam rzeczy zakupionych.......tylko już mi się nie podobają Najlepszego w nowym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 08.01.2013 12:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Malcia , mówisz do osoby która miała już 3 x wybraną podłogę na 100% (nawet opłaconą) i dalej nie wiadomo co będzie panele czy płytki. Liczę jednak na to że jesli przez następne parę miesięcy nie będę sie zajmowała oświetleniem i oglądała lamp, to mi się nie odwidzi i nic innego nie znajdę. Odfajkowane, zapomniane, jak otworzę pudła za kilka miesięcy to będę miała niespodziankę Tobie też wszystkiego najlepszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 08.01.2013 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Dziewczyny Wy to macie fajnie. Jak ja bym chciała mieć już coś kupione. Na pewno by mi się podobało Myślę że to dobry pomysł kupować wcześniej, jest chęć i zapał, też tak miałam. A teraz myślę że zacznę kupować tak byle było, trzeba kupić no dobra, takie sobie może być. Więc kupujcie, kupujcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 08.01.2013 13:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Kwitko ale Ty już DOM masz , a ja tylko gołe ściany. U mnie już koniec z zakupami bo nie mamy gdzie trzymać, te sławetne lampy kupiłam z desperacji, żeby już cos chociaż tyle poza tym wiem że na etapie lamp to już kasy nie będzie i z żarówkami bym została, bo wiadomo kibelek trzeba kupić a żyrandol to już zbytek Na szczęście nie jestem perfekcjonistką więc jak nie ta umywalka to inna, a już mowy nie ma żebym wydała na to duże pieniądze. Zlewozmywak za 2 tysie jest fajny ale litości to nie jest tyle warte. No trudno ikoną dizajnu to ja nie będę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 08.01.2013 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 To ja się przyłączę - ja z zakupami mam tak - jak widzę, że jest jakaś rzecz w naprawdę okazyjnej cenie i właśnie taka, o jaką mi chodzi, to kupuję, żeby chociaż rok miała czekać. Druga sytuacja: coś mnie porazi swoją urodą i nie mogę przestać o tym myśleć, a po nocach śnią mi się koszmary, że wykupili, przestali produkować lub inny kataklizm mi uniemożliwi posiadanie tego cuda. A poza tym miło się oderwać od przyziemnych zakupów budowlanych i nacieszyć oczy wykończeniowymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 08.01.2013 14:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 To oznacza ze jesteś stała w uczuciach mnie się wciąż zmienia. Ja zakupy wolę budowlane A już ciuchowych wręcz nienawidzę spożywcze na szczęście załatwia M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasiaMC 08.01.2013 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 To ja mam jeszcze jedną propozycję adekwatną do tej przed chwilą z krzesłami i stołem, acz ze słupkiem po prawej Stół dałam pierwszy lepszy przyznam się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 10.01.2013 15:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 BasiaMC bardzo dziękuję udało mi się dotrzeć na budowę i przymierzyć stolik. Mniej więcej wchodzi i jest ok. Ściana ma 100 cm więc i stolik musi być 100 żeby krzesła nie wchodziły w światło drzwi. Chyba że drzwi zwężę (teraz mają 150 cm, jakby miały 130 tez nie byłoby źle) i zrobię stolik 120 cm. Wysoka zabudowa odpada, fajnie wygląda, ale ja lodówkę mam, zwykłą białą, a szafki 80 okalające lodówkę już tak fajnie nie wyglądają. Poza tym mnie zależy na blacie. Będzie więc chyba normalnie i nudno czyli szafka 80-tka i wisząca na szkło dodatkowe. Miałam się dzisiaj wybrać spacerkiem do ikei żeby pooglądać w końcu kuchnie, ale aura mnie skutecznie zniechęciła. Cały dzień padający śnieg z deszczem No chyba gorzej być nie może. Jutro ma być już mróz i tylko śnieg, więc zbiórka o 9. Ktoś z okolicy chętny? A w niedzielę moje dziecię z przedszkolem będzie tańczyło i śpiewało na WOŚPie, ale jestem z niej dumna To nic że śpiewa jak Stuhr. Jerzy Stuhr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 10.01.2013 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 Cronin dobrze znam twoje rozterki, bo nie tak dawno musiałam mężowi zaznaczyć co gdzie chcę mieć, a pstryczkami to dopiero było zaplanowaliśmy nawet oświetlenie na tarasie, mam nadzieję, że o niczym nie zapomnieliśmy Układ kuchni musiałam znać, bo chcę lampy wiszące nad barkiem i oświetlenie blatu roboczego. Ale lamp bym się bała kupować, za dużo rzeczy mi się jeszcze może odmienić za to szaleje ostatnio z wyposażeniem i kupiłam już garnki, szklanki, salaterki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 10.01.2013 16:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 Wyposażenie kuchenne mam z mieszkania więc tutaj nic nowego nie będzie. A lampy są tak klasyczne że wątpię żeby mi w końcu nie pasowały Ma być spokojnie i elegancko, styl prowansalski już mi się odwidział , industrialny również (to znaczy podobają mi się , ale u kogoś ). Orientalizmy odpadają w przedbiegach, afrykańskie maski i skóry zwierząt również. Myślę więc że wtopy nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 10.01.2013 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 Cronin, jak idziesz do Ikei, to ja bym miała prośbę - rozejrzyj się na krzesłach, jeśli możesz, czy będzie taki taborecik okrągły, czarny, o regulowanej wysokości - "kręcony", jak to się mówi . Ostatnio jak byłam w Poznaniu, namierzyłam takowy, ale nie zapisałam ani nazwy, ani ceny, a na stronie go nie ma. Będę Ci bardzo wdzięczna, jeśli spiszesz mi tylko te dwie rzeczy - nazwę i cenę. Z góry dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 10.01.2013 16:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 ok, wiem jaki, zobaczę chodzi o taki http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60155602/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna2802 10.01.2013 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 To i ja się przywitam-no chyba, że już się witałam i nie pamiętam (podczytuję od jakiegoś czasu). U nas podobnie , jak u Was gołe ściany i brak instalacji. Za to lampy na cały dół zakupione- czekają grzecznie w kartonikach:). Mam już tez lampiony na taras, zegar do kuchni, kosze bambusowe do łazienki, półkę bambusową do łazienki , uchwyty na ręczniki, wazon do salonu i nawet komplet doniczek:). Uzbierało mi się jakoś tak nie wiedzieć kiedy;). Kupuję tylko przy wyjątkowych okazjach a, że pracuję w centrum handlowym to tu koleżanka, tam koleżanka, dostaję cynk o przecenie i biegnę. Wszystko jest oczywiście NIEZWYKLE niezbędne do gołych murów;) ale co tam, niebawem ( przynajmniej mam nadzieję) będzie jak znalazł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 10.01.2013 17:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 (edytowane) Cześć Kasia bo tak to jest że na instalacje MUSI się znaleźć kasa a na pierdółki już nie, więc lepiej kupić je zawczasu ps. tak, wiem że to baaardzo zdroworozsądkowe myślenie ps.2. a tak w ogóle to ja u Ciebie byłam , poznałam teraz po Kierowniku Budowy pięknie macie, w takim otoczeniu czułabym się ciągle jak na wakacjach Edytowane 10 Stycznia 2013 przez cronin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 10.01.2013 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 Tak, bardzo podobny, tylko nie barowy, a normalnej wysokości. I cena też jakoś z przedziału dwucyfrowego była. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 10.01.2013 18:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 oki poszukam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 10.01.2013 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 Żebym tak jeszcze miała pamięć do cyferek to bym umiała wypatrzeć okazje Nakręciłam się waszymi zakupami i rozglądam się za kibelkiem i umywalką, zamiast zbierać kasę na rurki i kabelki. Jak gdzieś są fajne przeceny to dajcie cynka. Moja jedyna szansa to sklepy internetowe, bo na zwykłe to już tylko na spożywcze mam czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 10.01.2013 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 zaplanowaliśmy nawet oświetlenie na tarasie, mam nadzieję, że o niczym nie zapomnieliśmy gniazdko na ewentualnym balkonie lub pod nim na ewentualne dekoracje świąteczne;) jakieś gniazdka na zewnątrz na wypadek konieczności podłączenia jakiegoś przedłużacza;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts