Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kostka Ani i Marcina

Recommended Posts

Też mi się wydawało, popatrzę w necie i już. A to zupełnie nie to samo.

My mamy sprecyzowane wymagania i nie jesteśmy wymagający, więc jest w miarę łatwo. Płytki : białe, szare, kremowe, jak najmniej maziajów, bo wolimy gładkie, nie polery, i cena max 60 zł :)

Panele: nie stare drewno (odpadają spękania, stemple a'la skrzynka od wina itd), nie białe drewno, raczej jasne , napewno nie ciemne, generalnie nuda, no i cena max 60 :)

I tyle, problemem jest brak czasu na chodzenie po sklepach.

ileż my mamy ze sobą wspólnego :):):)

• Odpowiedzi 4,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No na mnie nie możecie narzekać, wszystko jak na dłoni, dyskrecja nie jest moją mocną stroną :)

Tanie białe to bezproblemowo, tylko wymiary 20x25, błyszczące lub matowe (poniżej 20 zł w LM), albo 25x40 lub 25x33 - w C ok. 30 zł

Acha od razu mówię że to są białe gładkie płytki, żadne maziaje czy wzorki.

Zgadza się Anka :)

Ja bym chciała 10x30, ale jak nie będzie w dobrej cenie, to wezmę inne, nie jestem perfekcjonistką. Po prostu te przykładowo 25 x 40 położę poziomo. Druga opcja, jaka tłucze mi się po głowie, to położyć duże 60x60 żeby wyszły 2 sztuki na ściankę , ale boję się że duże kafle będą za ciężkie. Może 30x60? Szczerze mówiąc to będzie zależało od ceny, parter będziemy wykańczać na oparach.

No tak :) ja jeszcze tak dokładnie o tym nie myslałam, dokładnie będziemy rozplanowywać jak kupimy brodzik, żeby dopasować wszystko.Musimy domurować ścianke, więc łatwiej jak brodzik będzie. Zawsze wtedy możnaby odsunąć ten brodzik trochę od ściany, żeby wnęka nie zabierała przestrzeni w środku prysznica. Nad kibelkiem z kolei nie będzie nic, zabudowa do samej góry na prosto.

może jeszcze się ktoś odezwie kto dłubał i coś poradzi ;)

10x30 to mają właśnie płytki z serii Colours dostępne w Casto, ale skubańcy akurat na białe płytki zrobili cenę ponad 50 zł (inne kolory są po 20 zł). Chociaż w różnych C są różne ceny więc może w innej byłyby tańsze.

Ja płytki chcę zrobić tylko na podłodze: szare cementyty , i pod prysznicem białe ułożone a'la cegiełki. Reszta to farba, zapewne delikatna szara.

Zabudowa kg zwęziłaby mi wejście do prysznica, mam 135 minus ścianka między prysznicem a umywalką na 60 cm, czyli wejście jest 75 cm. Jak zwężę o 10 cm to zostaje mi 65 na wejście - ciasno. Dlatego wolę dłubać wnękę w ścianie.

Reszta szkło byłoby fajnie.

Ja mam murowaną ale na wysokość 2m nie do sufitu. O szklanej nawet nie myślałam w czasie murowania. Może i dobrze bo wypłytkowaną łatwiej się będzie czyściło i pewnie będzie tańsza (tak sobie tłumaczę bo wizja szklanej mi się bardzo podoba)

Ja też planuję zasłonkę na razie:)

Wejście mam 70 cm i planowane drzwi szklane otwierane do wewnatrz. Ale to kieeeedyś;)

Witam! Podczytuje i poglądami!!!! Co do prysznica to ja planuje na przykład scianke murowana do połowy . Wszyscy sie dziwią,ale widziałam takie rozwiazanie w hotelu kiedyś i strasznie mi sie podobało, bez szyby tam było i bez płytek.....taki styl srodziemnomorski,dodam,ze był to mega dobry hotel. Tak sobie myśle,ze jednak w prostocie siła.. Płytki bym dała najchętniej tez tylko na podłogę,ale zastanawiam sie co dają na ściany,bo zwykła farba to chyba nie jest..nawet zmywalna. Pizdrawiam

cześć dziewczyny,

co do szkła, to jest ono łatwe w czyszczeniu o ile robi się to po każdej kąpieli. inaczej - ciężka sprawa. kropelki zasychają na szybie i kiepsko to wygląda. mam szkło na wannie (taki parawan), więc piszę z autopsji.

ale z drugiej strony, inna opcja nie przyszłaby mi teraz do głowy. szkło jest po prostu ładne.:)

Witanko :)widze, że o szkle mowa... to ja powiem, że mam jedną kabine, a owszem szklaną, która przez 1,5 roku pomieszkiwania nie została jeszcze rozdziewiczona :D:D jakoś wszyscy się pchamy do wanny :D

Jak zdrówko?? u nas chyba sytuacja się dała opanowac :)

Edytowane przez nitubaga

Cześć Nitu :)

u nas od nowa, od wczoraj Gabrysia zakatarzona, musiałam dzisiaj alergologa odwołać :cry: mam nadzieje że skończy się tylko na katarze. Już sama nie wiem co jej dawać.

U nas kabina napewno będzie używana, bo alternatywą będzie miednica albo zlew :) Wanna jest planowana do górnej łazienki, nie wiadomo kiedy. No w razie całkowitej zapaści finansowej w grę wchodzi jeszcze kotłownia z odpływem awaryjnym w podłodze, umywalka tam jest można szlauch podłączyć i brać prysznic :)