nita83 13.01.2013 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Też mi się wydawało, popatrzę w necie i już. A to zupełnie nie to samo. My mamy sprecyzowane wymagania i nie jesteśmy wymagający, więc jest w miarę łatwo. Płytki : białe, szare, kremowe, jak najmniej maziajów, bo wolimy gładkie, nie polery, i cena max 60 zł Panele: nie stare drewno (odpadają spękania, stemple a'la skrzynka od wina itd), nie białe drewno, raczej jasne , napewno nie ciemne, generalnie nuda, no i cena max 60 I tyle, problemem jest brak czasu na chodzenie po sklepach. ileż my mamy ze sobą wspólnego :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 13.01.2013 20:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 dam Ci cynk jak coś ciekawego znajdę i vice versa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 13.01.2013 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Do 60 zł to i mnie interesują białe i szare:) Możecie sobie dawać te cynki na forum?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 13.01.2013 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Mnie interesują białe i najlepiej jeszcze tańsze, mogę się zapisać na newsletter? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 13.01.2013 21:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 No na mnie nie możecie narzekać, wszystko jak na dłoni, dyskrecja nie jest moją mocną stroną Tanie białe to bezproblemowo, tylko wymiary 20x25, błyszczące lub matowe (poniżej 20 zł w LM), albo 25x40 lub 25x33 - w C ok. 30 zł Acha od razu mówię że to są białe gładkie płytki, żadne maziaje czy wzorki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 13.01.2013 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Cronin (cały czas mi się tłucze w głowie że Ty Anka jesteś, pomyliłam coś?) a Ty szukasz białych w zupełnie innym rozmiarze, tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 13.01.2013 22:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Zgadza się Anka Ja bym chciała 10x30, ale jak nie będzie w dobrej cenie, to wezmę inne, nie jestem perfekcjonistką. Po prostu te przykładowo 25 x 40 położę poziomo. Druga opcja, jaka tłucze mi się po głowie, to położyć duże 60x60 żeby wyszły 2 sztuki na ściankę , ale boję się że duże kafle będą za ciężkie. Może 30x60? Szczerze mówiąc to będzie zależało od ceny, parter będziemy wykańczać na oparach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 14.01.2013 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Szczerze to takich 10x30 w ogóle chyba nie widziałam:)Ale ja za dużo się jeszcze wykończeniówce nie przyglądałam więc dużo rzeczy jeszcze nie wiem... A resztę łazienki w jakich kolorach planujesz? Płytki znaczy? Wszystko białe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 14.01.2013 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Cronin co do tej wnęki w prysznicu czy półce to przeważnie się robi zabudowę z płyt, u siebie też mam plan na coś takiego, ale tylko pod prysznicem, na wszystkie pierdółki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 14.01.2013 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Tak, ale jak już mamy te wnęki a wcześniej się nie pomyślało o półkach to przez zabudowę z płyt ta wnęka się pomniejszy. Dlatego kombinujemy z dłubaniem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 14.01.2013 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 No tak ja jeszcze tak dokładnie o tym nie myslałam, dokładnie będziemy rozplanowywać jak kupimy brodzik, żeby dopasować wszystko.Musimy domurować ścianke, więc łatwiej jak brodzik będzie. Zawsze wtedy możnaby odsunąć ten brodzik trochę od ściany, żeby wnęka nie zabierała przestrzeni w środku prysznica. Nad kibelkiem z kolei nie będzie nic, zabudowa do samej góry na prosto. może jeszcze się ktoś odezwie kto dłubał i coś poradzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 14.01.2013 09:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 10x30 to mają właśnie płytki z serii Colours dostępne w Casto, ale skubańcy akurat na białe płytki zrobili cenę ponad 50 zł (inne kolory są po 20 zł). Chociaż w różnych C są różne ceny więc może w innej byłyby tańsze.Ja płytki chcę zrobić tylko na podłodze: szare cementyty , i pod prysznicem białe ułożone a'la cegiełki. Reszta to farba, zapewne delikatna szara.Zabudowa kg zwęziłaby mi wejście do prysznica, mam 135 minus ścianka między prysznicem a umywalką na 60 cm, czyli wejście jest 75 cm. Jak zwężę o 10 cm to zostaje mi 65 na wejście - ciasno. Dlatego wolę dłubać wnękę w ścianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 14.01.2013 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 A co dasz w wejściu? Nic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 14.01.2013 09:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Chwilowo nic albo zasłonkę, jak trochę się odkujemy to szklane drzwi. Tylko się zastanawiam czy tą ściankę miedzy umywalką robić do samej góry murowaną czy do połowy a reszta szkło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 14.01.2013 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Reszta szkło byłoby fajnie. Ja mam murowaną ale na wysokość 2m nie do sufitu. O szklanej nawet nie myślałam w czasie murowania. Może i dobrze bo wypłytkowaną łatwiej się będzie czyściło i pewnie będzie tańsza (tak sobie tłumaczę bo wizja szklanej mi się bardzo podoba) Ja też planuję zasłonkę na razie:) Wejście mam 70 cm i planowane drzwi szklane otwierane do wewnatrz. Ale to kieeeedyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Milosniczka prostoty 14.01.2013 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Witam! Podczytuje i poglądami!!!! Co do prysznica to ja planuje na przykład scianke murowana do połowy . Wszyscy sie dziwią,ale widziałam takie rozwiazanie w hotelu kiedyś i strasznie mi sie podobało, bez szyby tam było i bez płytek.....taki styl srodziemnomorski,dodam,ze był to mega dobry hotel. Tak sobie myśle,ze jednak w prostocie siła.. Płytki bym dała najchętniej tez tylko na podłogę,ale zastanawiam sie co dają na ściany,bo zwykła farba to chyba nie jest..nawet zmywalna. Pizdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 14.01.2013 10:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Witam Ja chciałabym szkło żeby doświetlić ten kąt, będzie wyglądać lżej a myć to chyba nawet łatwiej niż płytki, są takie gąbkościereczki JanNiezbędny idealnie zbierające wodę. Farba do łazienek, ale jeszcze nie patrzyłam jaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 14.01.2013 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 cześć dziewczyny, co do szkła, to jest ono łatwe w czyszczeniu o ile robi się to po każdej kąpieli. inaczej - ciężka sprawa. kropelki zasychają na szybie i kiepsko to wygląda. mam szkło na wannie (taki parawan), więc piszę z autopsji. ale z drugiej strony, inna opcja nie przyszłaby mi teraz do głowy. szkło jest po prostu ładne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 15.01.2013 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 (edytowane) Witanko :)widze, że o szkle mowa... to ja powiem, że mam jedną kabine, a owszem szklaną, która przez 1,5 roku pomieszkiwania nie została jeszcze rozdziewiczona :D jakoś wszyscy się pchamy do wanny Jak zdrówko?? u nas chyba sytuacja się dała opanowac Edytowane 15 Stycznia 2013 przez nitubaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 15.01.2013 11:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Cześć Nitu u nas od nowa, od wczoraj Gabrysia zakatarzona, musiałam dzisiaj alergologa odwołać mam nadzieje że skończy się tylko na katarze. Już sama nie wiem co jej dawać. U nas kabina napewno będzie używana, bo alternatywą będzie miednica albo zlew Wanna jest planowana do górnej łazienki, nie wiadomo kiedy. No w razie całkowitej zapaści finansowej w grę wchodzi jeszcze kotłownia z odpływem awaryjnym w podłodze, umywalka tam jest można szlauch podłączyć i brać prysznic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts