pamaria 21.01.2013 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 Szczerze to takich 10x30 w ogóle chyba nie widziałam:) Ale ja za dużo się jeszcze wykończeniówce nie przyglądałam więc dużo rzeczy jeszcze nie wiem... A resztę łazienki w jakich kolorach planujesz? Płytki znaczy? Wszystko białe? 10x30 białe robi Villeroy&Boch w serii Pro Architectura. Są za około 95 PLN/m2. W ogóle w tej serii są różne kolory, formaty i wykończenia (mat/połysk). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 21.01.2013 12:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 Cześć pamaria Ale z tego co widzę to słabo dostępne no i budżet nie ten. U mnie max 60 zł na to przeznaczone a najchętniej ok. 30zł. To niskobudżetowa łazienka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pamaria 21.01.2013 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 Cześć pamaria Ale z tego co widzę to słabo dostępne no i budżet nie ten. U mnie max 60 zł na to przeznaczone a najchętniej ok. 30zł. To niskobudżetowa łazienka ech, dostępne są jak najbardziej. Tylko ta cena. My też szukamy czegoś białego, prostego, najchętniej w podobnym formacie i przede wszystkim matowego. Nie jest łatwo. Paradyż ma białą matową płytkę Apasionate (w Casto za 55PLN/m2), ale jest gigantyczna (30x60cm)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 21.01.2013 13:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 no ja właśnie zastępczo ew. taki format bym brała bo mam w planach brodzik z płytek 60x60. Szkoda że ten format 60x60 jest za ciężki na ściany, bałabym się że mi pod prysznicem spadną na głowę zrobiłabym w dużych białych płytach. Ale 20 kg płytka - nie czułabym się bezpiecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 21.01.2013 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 10x30 białe robi Villeroy&Boch w serii Pro Architectura. Są za około 95 PLN/m2. W ogóle w tej serii są różne kolory, formaty i wykończenia (mat/połysk). Tak tak, te znam. ale podpisuje się pod tym co pisze Gospodyni: Cześć pamaria Ale z tego co widzę to słabo dostępne no i budżet nie ten. U mnie max 60 zł na to przeznaczone a najchętniej ok. 30zł. To niskobudżetowa łazienka Za drogie:/ Ale dzięki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 21.01.2013 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 no ja właśnie zastępczo ew. taki format bym brała bo mam w planach brodzik z płytek 60x60. Szkoda że ten format 60x60 jest za ciężki na ściany, bałabym się że mi pod prysznicem spadną na głowę zrobiłabym w dużych białych płytach. Ale 20 kg płytka - nie czułabym się bezpiecznie. Ale 30*60 chyba ok na ściany, co? Bo takie przecież robią... Hmm 60*60 byłyby fajne - mało fug;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 21.01.2013 13:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 no właśnie, a 60x60 na ściany raczej nie widać, a fajnie mogłoby wyglądać. Zresztą nie wiem, może jest taka glazura, lżejsza, bo gresy to ciężkie jak pierun No dobra a jakie płytki lepsze pod prysznic ( w sensie mniej zacieki widać) matowe czy błyszczące? mówimy o białych jak na razie ( bo wszystko się może zdarzyć ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pamaria 21.01.2013 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 no właśnie, a 60x60 na ściany raczej nie widać, a fajnie mogłoby wyglądać. Zresztą nie wiem, może jest taka glazura, lżejsza, bo gresy to ciężkie jak pierun No dobra a jakie płytki lepsze pod prysznic ( w sensie mniej zacieki widać) matowe czy błyszczące? mówimy o białych jak na razie ( bo wszystko się może zdarzyć ) Na błyszczących bardziej widać zacieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 21.01.2013 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 matowe 20x20 - Inwencja z Opoczna. I tanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 21.01.2013 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 Aniu zobacz sobie ten artykuł http://www.urzadzamy.pl/lazienka/lazienka-aranzacje/jak-urzadzic-mala-lazienke-biala-lazienka,72_3979.html płytki 20x30 może łatwiej dostępne nacięte w połowie i zafugowane mają 10x30;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 21.01.2013 18:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 Kocurku a może 20x60 abrila paradyż ok. 50 zł Wusia litości, wyobrażasz sobie nacinanie każdej płytki nie jestem aż tak przywiązana do koncepcji 10x30 ta łazienka z art. bardzo fajna, tylko musiałabym znaleźć nie tylko te płytki 10x30 (a jak na razie ma je tylko casto, która odpadła z przyczyn ideologicznych ) ale też ładne drewnopodobne w dobrej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 22.01.2013 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 cześć Ania,a jaką szeroką fugę będziesz robić? w łazience, chyba najlepiej jak najwęższą. bo od wody zmienia jednak kolor i po jakimś czasie mogą pojawić się plamki grzyba. jasną fugę tym bardziej, trudno utrzymać w czystości. u znajomych biała pod prysznicem, po miesiącu przestała być biała. podobno fuga epoksydowa nie wciąga wilgoci i tłuszczu. ale czy tak jest to nie wiem. ja takiej nie mam. kupiliśmy jakąś specjalną do łazienek ceresit i niestety ale są przebarwienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 22.01.2013 12:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 szerokość fugi będzie zależała od równości płytek, jestem elastyczna w tym względzie , wiadomo że najlepiej jak najwęższa, ale na podłodze podłogówka więc te 2 mm powinny być a na ścianach - zobaczymy. Szczerze mówiąc jakoś straciłam chęć na planowanie wykończeniówki bo i tak zależna będzie od kasy a tej na pewno nie będzie. Hmmm ciekawe czy można tylko farbę machnąć pod prysznicem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 24.01.2013 11:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 (edytowane) Wciąż pada to białe ..... Mój płaski drewniany dach przechodzi właśnie testy ekstremalne. O ile pół metra białego g... puchu nie robi jeszcze na mnie dużego wrażenia, to od wtorku ma być odwilż i deszcz, będzie to więc pół metra szarej mokrej ciężkiej brei, a po tygodniu odwilży znowu mrozy, więc będzie to gruba warstwa k... ciężkiego lodu. Hmmm .... chyba zacznę szukać dłuuugiej drabiny i wykupię ubezpieczenie na życie. Z rzeczy budowlanych walczymy dalej z projektem przyłącza wodociągowego - ma to potrwać miesiąc I znalazłam fajne i niedrogie baterie, chyba chińszczyzna, ale oryginalna w wyglądzie. I tyle , a ponieważ ostatnio nudy, to podjęłam heroiczną decyzję o ujawnieniu się. Oto ja w oczekiwaniu na wiosnę http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=154378&d=1355476766 Edytowane 24 Stycznia 2013 przez cronin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 24.01.2013 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 I tyle , a ponieważ ostatnio nudy, to podjęłam heroiczną decyzję o ujawnieniu się. Oto ja w oczekiwaniu na wiosnę http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=154378&d=1355476766 Fajną masz kanapę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 24.01.2013 12:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 No ma się ten wnętrzarski dryg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 24.01.2013 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 . Oto ja w oczekiwaniu na wiosnę Kurcze... już któryś raz to stwierdzam, Ty jednak masz dużo wspólnego z moją żoną Jeszcze tylko stopy kocem przykryć a nie tak na Mróz i Przeciągi wystawiać i podobieństwo będzie pełne J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 24.01.2013 14:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 To termiczne skarpety, na narty poza tym tylko do zdjęcia je wystawiłam, bo ładnie się komponują z kanapą ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 24.01.2013 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Ale odlot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 24.01.2013 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 No to jak już się pokazałaś światu, to pokaż i te baterie - ale bez opakowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts