Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kostka Ani i Marcina

Recommended Posts

Szczerze to takich 10x30 w ogóle chyba nie widziałam:)

Ale ja za dużo się jeszcze wykończeniówce nie przyglądałam więc dużo rzeczy jeszcze nie wiem...

A resztę łazienki w jakich kolorach planujesz? Płytki znaczy? Wszystko białe?

10x30 białe robi Villeroy&Boch w serii Pro Architectura. Są za około 95 PLN/m2. W ogóle w tej serii są różne kolory, formaty i wykończenia (mat/połysk).

• Odpowiedzi 4,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cześć pamaria :bye:

Ale z tego co widzę to słabo dostępne no i budżet nie ten. U mnie max 60 zł na to przeznaczone a najchętniej ok. 30zł. To niskobudżetowa łazienka :)

ech, dostępne są jak najbardziej. Tylko ta cena. My też szukamy czegoś białego, prostego, najchętniej w podobnym formacie i przede wszystkim matowego. Nie jest łatwo. Paradyż ma białą matową płytkę Apasionate (w Casto za 55PLN/m2), ale jest gigantyczna (30x60cm)...

no ja właśnie zastępczo ew. taki format bym brała bo mam w planach brodzik z płytek 60x60. Szkoda że ten format 60x60 jest za ciężki na ściany, bałabym się że mi pod prysznicem spadną na głowę :) zrobiłabym w dużych białych płytach. Ale 20 kg płytka - nie czułabym się bezpiecznie.

10x30 białe robi Villeroy&Boch w serii Pro Architectura. Są za około 95 PLN/m2. W ogóle w tej serii są różne kolory, formaty i wykończenia (mat/połysk).

Tak tak, te znam. ale podpisuje się pod tym co pisze Gospodyni:

Cześć pamaria :bye:

Ale z tego co widzę to słabo dostępne no i budżet nie ten. U mnie max 60 zł na to przeznaczone a najchętniej ok. 30zł. To niskobudżetowa łazienka :)

Za drogie:/

Ale dzięki:)

no ja właśnie zastępczo ew. taki format bym brała bo mam w planach brodzik z płytek 60x60. Szkoda że ten format 60x60 jest za ciężki na ściany, bałabym się że mi pod prysznicem spadną na głowę :) zrobiłabym w dużych białych płytach. Ale 20 kg płytka - nie czułabym się bezpiecznie.

Ale 30*60 chyba ok na ściany, co?

Bo takie przecież robią...

Hmm 60*60 byłyby fajne - mało fug;)

no właśnie, a 60x60 na ściany raczej nie widać, a fajnie mogłoby wyglądać. Zresztą nie wiem, może jest taka glazura, lżejsza, bo gresy to ciężkie jak pierun No dobra a jakie płytki lepsze pod prysznic ( w sensie mniej zacieki widać) matowe czy błyszczące? mówimy o białych jak na razie ( bo wszystko się może zdarzyć ;) )

no właśnie, a 60x60 na ściany raczej nie widać, a fajnie mogłoby wyglądać. Zresztą nie wiem, może jest taka glazura, lżejsza, bo gresy to ciężkie jak pierun No dobra a jakie płytki lepsze pod prysznic ( w sensie mniej zacieki widać) matowe czy błyszczące? mówimy o białych jak na razie ( bo wszystko się może zdarzyć ;) )

Na błyszczących bardziej widać zacieki.

Kocurku a może 20x60 :) abrila paradyż ok. 50 zł

Wusia litości, wyobrażasz sobie nacinanie każdej płytki :sick: nie jestem aż tak przywiązana do koncepcji 10x30 :)

ta łazienka z art. bardzo fajna, tylko musiałabym znaleźć nie tylko te płytki 10x30 (a jak na razie ma je tylko casto, która odpadła z przyczyn ideologicznych ;) ) ale też ładne drewnopodobne w dobrej cenie.

cześć Ania,

a jaką szeroką fugę będziesz robić? w łazience, chyba najlepiej jak najwęższą. bo od wody zmienia jednak kolor i po jakimś czasie mogą pojawić się plamki grzyba. jasną fugę tym bardziej, trudno utrzymać w czystości. u znajomych biała pod prysznicem, po miesiącu przestała być biała. podobno fuga epoksydowa nie wciąga wilgoci i tłuszczu. ale czy tak jest to nie wiem. ja takiej nie mam. kupiliśmy jakąś specjalną do łazienek ceresit i niestety ale są przebarwienia.

szerokość fugi będzie zależała od równości płytek, jestem elastyczna w tym względzie ;), wiadomo że najlepiej jak najwęższa, ale na podłodze podłogówka więc te 2 mm powinny być a na ścianach - zobaczymy. Szczerze mówiąc jakoś straciłam chęć na planowanie wykończeniówki bo i tak zależna będzie od kasy a tej na pewno nie będzie. Hmmm ciekawe czy można tylko farbę machnąć pod prysznicem?

Wciąż pada to białe .....

Mój płaski drewniany dach przechodzi właśnie testy ekstremalne. O ile pół metra białego g... puchu nie robi jeszcze na mnie dużego wrażenia, to od wtorku ma być odwilż i deszcz, będzie to więc pół metra szarej mokrej ciężkiej brei, a po tygodniu odwilży znowu mrozy, więc będzie to gruba warstwa k... ciężkiego lodu.

Hmmm .... chyba zacznę szukać dłuuugiej drabiny i wykupię ubezpieczenie na życie.

Z rzeczy budowlanych walczymy dalej z projektem przyłącza wodociągowego - ma to potrwać miesiąc :eek:

I znalazłam fajne i niedrogie baterie, chyba chińszczyzna, ale oryginalna w wyglądzie.

I tyle , a ponieważ ostatnio nudy, to podjęłam heroiczną decyzję o ujawnieniu się. Oto ja w oczekiwaniu na wiosnę

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=154378&d=1355476766

Edytowane przez cronin