cronin 28.01.2013 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Nita nie chodzi o wzorki na panelu tylko o wzory jakie w słoneczny dzień tworzą się na ścianach ja mam przynajmniej takie skojarzenia, może dlatego że zima mnie dobija... A wzorki na folii to faktycznie kojarzą się z mrozem, dlatego mi folia nie bardzo tu pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 28.01.2013 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 A wzorki na folii to faktycznie kojarzą się z mrozem, dlatego mi folia nie bardzo tu pasuje. Latem pasuje - dla ochłodzenia klimatu choćby wzrokowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 29.01.2013 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Aniu, napisz coś więcej o zamówionych oknach: - jaki profil, -ilość komór w profilu, -ilość komór w oszkleniu, -ile i jakie uszczelki w profilach; -jaka grubość profila w ościeżnicy i skrzydle; -jakie okucia wybrałaś; -czy wybierałaś termoramkę i jaką; -jaki sposób montażu: pianka, pianka+ warstwowe ocieplenie wokoło okna; czy także z ciepłym parapetem; może na email Cię poproszę... Wypadałoby się już powoli zdecydować na cokolwiek, ale jak bez okien zrobić alarm i prąd? Dom jest obity deskami-można tak tę kolejność pokręcić? przepraszam, że na Twoim dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 29.01.2013 08:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 (edytowane) Grażka , poszłam na łatwiznę, zależało mi na ciepłym montażu w warstwie ocieplenia, więc zaufałam forumowemu Jareko i wzięłam okna od niego, pakiet trzyszybowy, firma Hekaplast, Schuco Si82 (znaczy te lepsze ) Nic więcej nie wiem i nie chcę wiedzieć. Możesz rozkładać instalacje bez okien, ale musisz wziąć pod uwagę lepkie rączki sąsiedztwa. Lepiej to zgrać. A pamiętaj że na okna możesz czekać, zwłaszcza jeśli są np. w mało popularnym kolorze. U mnie to 8 tygodni. Edytowane 29 Stycznia 2013 przez cronin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 29.01.2013 13:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Wrzucam ku pamięci. Listwy przypodłogowe do tej pory były wybrane proste białe, ale tak teraz myślę że do moich szarych aluminiowych okien to fajnie by wyglądały aluminiowe cena pierwsza z brzegu 96 zł za 2 m, przy wysokości 8 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 29.01.2013 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Miałam fixa w mieszkaniu, balkonowego. Miło go wspominam dużo lepiej się go myło niż drzwi balkonowe, zero zakamarków w ramach. A ja na tych drzwiach przy fixie mam banana, pi..dzi jak na dworcu i chyba nic się nie da zrobić. Jak będę montować okna w nowym domu to chyba porwę tę ekipę i przywiozę po ratunek!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 29.01.2013 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Wrzucam ku pamięci. Listwy przypodłogowe do tej pory były wybrane proste białe, ale tak teraz myślę że do moich szarych aluminiowych okien to fajnie by wyglądały aluminiowe [ATTACH=CONFIG]165773[/ATTACH] cena pierwsza z brzegu 96 zł za 2 m, przy wysokości 8 cm. Aniu, zaraziłaś mnie troszkę szarością i kupiłam w PEPCO cudne dwie zasłony dwustronny żakard, w pięknym odcieniu stali, z metalowymi kółkami na szerokiej usztywnionej plisie, pięknie wykończone, za całe 24,99 zł/sztuka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 29.01.2013 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 (edytowane) Wrzucam ku pamięci. Listwy przypodłogowe do tej pory były wybrane proste białe, ale tak teraz myślę że do moich szarych aluminiowych okien to fajnie by wyglądały aluminiowe [ATTACH=CONFIG]165773[/ATTACH] cena pierwsza z brzegu 96 zł za 2 m, przy wysokości 8 cm. jesli gdzie bedziesz miala płytki polecam listwy przypodłogowe, cokoły wykonane z płytek , ale zagłębione w tynku/murze/płycie KG - bardzo dobry efekt wizualny/estetyczny + nie ma sie gdzie kurz zbierać - u mnie w DB sa fotki jak to wyglada (strzelam , gdzies kolo 85-90 strony) http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=134295&d=1346526809 Edytowane 29 Stycznia 2013 przez R&K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 29.01.2013 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Hejka, ja mam teka baterie z wylewką. I jak mieszkam 1,5 roku tak użyłam tej wylewki moooże 4 razy ale mój kształt baterii jest w wysokie równoramienne L więc w sumie mogłam sobie ją darować, ale kto wiedział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 29.01.2013 16:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 A ja na tych drzwiach przy fixie mam banana, pi..dzi jak na dworcu i chyba nic się nie da zrobić. Jak będę montować okna w nowym domu to chyba porwę tę ekipę i przywiozę po ratunek!! Oj no czego oczekujesz po spółdzielczym montażu nasze drzwi balkonowe nadawały się już do porządnej regulacji, bo się prawie nie zamykały. Na szczęście sprzedane-zapomniane. Tylko garaż nam jeszcze został. Aniu, zaraziłaś mnie troszkę szarością i kupiłam w PEPCO cudne dwie zasłony dwustronny żakard, w pięknym odcieniu stali, z metalowymi kółkami na szerokiej usztywnionej plisie, pięknie wykończone, za całe 24,99 zł/sztuka. Pepco mam pod nosem, ale nie wiem czy będę mieć zasłony w domu, więc się powstrzymam. No postaram się powstrzymać jesli gdzie bedziesz miala płytki polecam listwy przypodłogowe, cokoły wykonane z płytek , ale zagłębione w tynku/murze/płycie KG - bardzo dobry efekt wizualny/estetyczny + nie ma sie gdzie kurz zbierać - u mnie w DB sa fotki jak to wyglada (strzelam , gdzies kolo 80 strony) Wiem wiem, to od Ciebie powzięłam pomysł o schowanym cokole i płytach kg przyklejanych kilka cm wyżej (choć Ty się spóźniłeś i wycinałeś miejsce na cokół) . Te aluminiowe listwy są płaskie nie wiem czy mają te 12 mm grubości jak płyta. Hejka, ja mam teka baterie z wylewką. I jak mieszkam 1,5 roku tak użyłam tej wylewki moooże 4 razy ale mój kształt baterii jest w wysokie równoramienne L więc w sumie mogłam sobie ją darować, ale kto wiedział Ja swoją wylewkę też rzadko wyciągałam a i tak się wężyki popsuły. Tak że ten gadżet sobie odpuszczę. Ale wysoka bateria raczej na tak Jak tam zdrówko? Ja jeszcze Werkę doleczam, no i mój M zaczyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 29.01.2013 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Grażka , poszłam na łatwiznę, zależało mi na ciepłym montażu w warstwie ocieplenia, więc zaufałam forumowemu Jareko i wzięłam okna od niego, pakiet trzyszybowy, firma Hekaplast, Schuco Si82 (znaczy te lepsze ) Nic więcej nie wiem i nie chcę wiedzieć. Powinnaś wiedzieć, czy to dobry wybór- śpisz spokojnie Nie wytrzymałam i poczytałam: http://www.schueco.com/web/pl/partner/fenster_und_tueren/products/top-products/schueco_corona_si_82 http://www.schueco.com/web/pl/partner/fenster_und_tueren/products/fenster/tworzywo_sztuczne_pvc http://www.schueco.com/web/pl/partner/fenster_und_tueren/products/sicherheitssysteme/ausbruchhemmende_systeme http://www.schueco.com/web/pl/partner/fenster_und_tueren/products/okna_i_drzwi_przesuwne/tworzywo_sztuczne_pvc http://www.schueco.com/web/pl/partner/fenster_und_tueren/download-center wysyłam @ cywilnego:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 29.01.2013 18:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Widziałam, posłałam Ci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 29.01.2013 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 OOO o zdrowie nawet nie pytaj. Bujamy się wciąż w sumie to ze mną są najwieksze kłopoty. Jedno niedoleczone poszło dalej. To też jakos nie bardzo chyba doleczone odzywa sie "czkawką" i tak wkoło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 29.01.2013 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 No ja po antybiotyku poszłam na kontrolę, w oskrzelach czysto a kaszlałam jeszcze 2 tygodnie Werka praktycznie miesiąc z katarem zatokowym siedzi w domu, na szczęście zbliża sie ku końcowi. Mokro u Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 29.01.2013 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Nie wiem, nie wychodze..... U nas jeszcze śniegu całkiem sporo, ale jak to ruuuszyyyy to bedzie kiepsko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 29.01.2013 21:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 No ja się pocieszam, że stestuję mój dach na amen Zbliża się moment (mam gorącą nadzieję) montażu okien i ocieplenia, musi to się odbyć jednocześnie. No i właśnie sobie skojarzyłam, że chyba muszę mieć też parapety zewnętrzne. Szaleć nie zamierzam, stalowe będą, miło by było gdyby były w kolorze rynien i okien (czyli aluminium), ale to chyba na zamówienie? Znalazłam firmę która robi stalowe w kilku standardowych kolorach, w tym grafit, z plastikowymi nakładkami po bokach. Wiem, że ładniejsze są profilowane boki z blachy, ale to chyba drożej wychodzi. W każdym razie maja kalkulator na stronie, przeliczyłam sobie moje 10 parapetów o łącznej długości 12,9 mb i wyszła mi śmieszna kwota 267,20 zł. Ja nie wiem, ale czy to możliwe, żeby coś przy budowie wychodziło tak TANIO?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 29.01.2013 21:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 A i jeszcze ku pamięci sobie zapiszę że rynny to RAL 9006, a ten grafit to 9024. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 30.01.2013 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Aniu ja mam parapety stalowe - rzecz jasna z racji racjonalnego dysponowania budżetem ( tak to ładnie ujmijmy) Tylko, ze my kupiliśmy białe i daliśmy do lakierni, żeby wypaili, wyproszkowali ( nie wiem jak to sie nazywa), na ten sam kolor wraz z barierkami ( kolor dobrali do rynien). Chłopaki odpicowali na glanc Trzeba tylko pamiętać, by porzadnie uszczelnic te "stalówki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 30.01.2013 11:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Zapytam u producenta tych taniości, może to zrobią. A teraz ciąg dalszy tych wycinanek na okno, przesuwane okiennice, tylko nadal pytanie jak ten wzór wyciąć To tak w ramach krótkiego przerywnika, bo aktualnie na tapecie temat elewacji, tynków i dlaczego to takie drogie ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 30.01.2013 13:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Wysłałam prośbę o wycenę parapetów do producenta który ma "mój" RAL w standardzie Chciałabym mieć chociaż to jedno z głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts