Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kostka Ani i Marcina

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Taka wersja u nas odpada, PGE ma swojego wybranego w przetargu wykonawcę przyłączy docelowych. My tylko składamy wniosek o realizacje umowy i on się do nas zgłasza. Płaci PGE. Co innego przy przyłączu budowlanym, bierzemy jakiegoś z ulicy i płacimy mu za pociągnięcie kabelka, postawienie słupa i skrzynki. Jakieś 2-3 tysie. Dlatego wolelibyśmy docelowe , (nawet z taryfą budowlaną).

Nie wiem Cronin czy my o tym samym piszemy :D nas przyłącz prądu kosztował ok. 2500 dla Tauronu. W tamtym roku postawili skrzynkę przy granicy działki i to robili ludzie od nich, już za to nie płaciliśmy. Potem kupiliśmy sami kabel i pociągnęliśmy go od tej skrzynki do naszej w budynku i tylko przyjechał koleś wpiąć ten kabel do ich skzynki i też już bez opłaty.

Też o tym mówię :) znaczy przyłącze od słupa do bramy to oni, płacimy PGE zdaje się za zadeklarowany pobór mocy, a od skrzynki do domu to już we własnym zakresie. Ale nie ukrywam, że w kwestii przyłączy jestem beton i blądynka i mogę coś mylić. Co czasami przyprawia mnie o zawał :)

To dopytaj od razu, jak rozwiązali kwestię zameldowania w nieodebranym budynku - bo u mnie w UM pani się upiera, że musi mieć papier, żeby nas zameldować. A już ponad rok bezdomni jesteśmy ;) - to znaczy nie mamy żadnego zameldowania i trochę mnie to zaczyna męczyć.

zameldowani to nie byli na pewno. po prostu mieszkali, a meldunek mieli gdzie indziej. ale jeszcze dopytam o szczegóły.

Nie wiem Cronin czy my o tym samym piszemy :D nas przyłącz prądu kosztował ok. 2500 dla Tauronu. W tamtym roku postawili skrzynkę przy granicy działki i to robili ludzie od nich, już za to nie płaciliśmy. Potem kupiliśmy sami kabel i pociągnęliśmy go od tej skrzynki do naszej w budynku i tylko przyjechał koleś wpiąć ten kabel do ich skzynki i też już bez opłaty.

u nas jest identycznie.

Od dzisiaj rusza promocja w Casto, kibelek podwieszany z cersanitu (pełen zestaw ze stelażem, przyciskiem i deską) za 398zł, szafka z umywalką z 2 szufladami, biała lakierowana plus lustro tez za 4 stówki. Ruszamy na zakupy? :)

Byłam i widziałam i wróciłam z niczym, ten kibelek to totalne badziewie:(

Gość magdalen1

Baaaaaardzo dziękuje:). Nic tylko zacisnąć zęby i brnąć ku lepszemu. Wkurza mnie brak jednoznacznych wytycznych. Będę dzwonić w przyszłym tygodniu i walczyć z monopolistami:bash:. W końcu skoro Wy sobie poradziliście , to ja pewnie też. Czytam Wasze wypowiedzi i podejrzewam, że liczenie przez zęby do 10 będzie częste:).

Pozdrawiam i przepraszam, że troszkę się wepchnęłam w inny temat.