msdracula 08.02.2013 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Cronin my ten kabel pociągnęliśmy sobie sami, oni tylko podpięli po zgłoszeniu gotowości i zaniesieniu pisma zajęło im to jakieś 3tygodnie, bo święta były po drodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 08.02.2013 10:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Taka wersja u nas odpada, PGE ma swojego wybranego w przetargu wykonawcę przyłączy docelowych. My tylko składamy wniosek o realizacje umowy i on się do nas zgłasza. Płaci PGE. Co innego przy przyłączu budowlanym, bierzemy jakiegoś z ulicy i płacimy mu za pociągnięcie kabelka, postawienie słupa i skrzynki. Jakieś 2-3 tysie. Dlatego wolelibyśmy docelowe , (nawet z taryfą budowlaną). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 08.02.2013 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 szafka mówisz, ide popatrzeć. tylko, że ja mam do casto daleko i po jedną szafke nie pojedziemy pompę do cwu to nam proponował hydraulik, pomyślimy, policzymy. Znaczy mąż policzy, ja nie umiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 08.02.2013 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Nie wiem Cronin czy my o tym samym piszemy nas przyłącz prądu kosztował ok. 2500 dla Tauronu. W tamtym roku postawili skrzynkę przy granicy działki i to robili ludzie od nich, już za to nie płaciliśmy. Potem kupiliśmy sami kabel i pociągnęliśmy go od tej skrzynki do naszej w budynku i tylko przyjechał koleś wpiąć ten kabel do ich skzynki i też już bez opłaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna2802 08.02.2013 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Cronin ja własnie się zbieram po ten kibelek:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 08.02.2013 11:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Też o tym mówię znaczy przyłącze od słupa do bramy to oni, płacimy PGE zdaje się za zadeklarowany pobór mocy, a od skrzynki do domu to już we własnym zakresie. Ale nie ukrywam, że w kwestii przyłączy jestem beton i blądynka i mogę coś mylić. Co czasami przyprawia mnie o zawał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 08.02.2013 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 No czyli tak samo jak u nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 08.02.2013 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 to ja zapytam jaką pompę wybraliście ?? bo u nas chyba tez bedzie taka wersja ze rezygnujemy z gazu ze względu na cenę przyłacza a przechodzimy na prąd jednynie bo i tak musi być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 08.02.2013 11:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Ivy my pompę tylko do cwu hewalexa czyli standard. Bufor 300l z pompą i z grzałkami. Jeszcze nie wiem czy będzie też oddzielny mały zbiornik tylko do CO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 08.02.2013 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 To dopytaj od razu, jak rozwiązali kwestię zameldowania w nieodebranym budynku - bo u mnie w UM pani się upiera, że musi mieć papier, żeby nas zameldować. A już ponad rok bezdomni jesteśmy - to znaczy nie mamy żadnego zameldowania i trochę mnie to zaczyna męczyć. zameldowani to nie byli na pewno. po prostu mieszkali, a meldunek mieli gdzie indziej. ale jeszcze dopytam o szczegóły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 08.02.2013 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Nie wiem Cronin czy my o tym samym piszemy nas przyłącz prądu kosztował ok. 2500 dla Tauronu. W tamtym roku postawili skrzynkę przy granicy działki i to robili ludzie od nich, już za to nie płaciliśmy. Potem kupiliśmy sami kabel i pociągnęliśmy go od tej skrzynki do naszej w budynku i tylko przyjechał koleś wpiąć ten kabel do ich skzynki i też już bez opłaty. u nas jest identycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna2802 08.02.2013 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Od dzisiaj rusza promocja w Casto, kibelek podwieszany z cersanitu (pełen zestaw ze stelażem, przyciskiem i deską) za 398zł, szafka z umywalką z 2 szufladami, biała lakierowana plus lustro tez za 4 stówki. Ruszamy na zakupy? Byłam i widziałam i wróciłam z niczym, ten kibelek to totalne badziewie:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 08.02.2013 14:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 a szafka z umywalką ? bo na tym mi bardziej zależy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna2802 08.02.2013 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 ich to już nawet nie było u nas, a kibelki zostały tylko dwa i to w pierwszy dzień promocji przed 14 stą!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 08.02.2013 15:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 W Wa-wie te kibelki są od ponad tygodnia dostępne, ale jak taki badziew to nie biorę, natomiast z zestawu umywalkowego podobno na razie są lustra nie dojechały szafki, więc casto też sobie odpuszczam. Dzięki za cynk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość magdalen1 08.02.2013 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Baaaaaardzo dziękuje:). Nic tylko zacisnąć zęby i brnąć ku lepszemu. Wkurza mnie brak jednoznacznych wytycznych. Będę dzwonić w przyszłym tygodniu i walczyć z monopolistami:bash:. W końcu skoro Wy sobie poradziliście , to ja pewnie też. Czytam Wasze wypowiedzi i podejrzewam, że liczenie przez zęby do 10 będzie częste:).Pozdrawiam i przepraszam, że troszkę się wepchnęłam w inny temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 08.02.2013 17:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Temat jak najbardziej na czasie ja walczę z prądem i wodą, na szczęście kanalizacja toczy się bez mojego udziału. Magdalen1 a z której strony Warszawy się budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 08.02.2013 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Już się napaliłam na promocję w casto (choć też mam daleko) to byłam skłonna podjechać, ale skoro piszecie, że to badziew to nie ruszam się z domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 08.02.2013 17:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Ja jutro spróbuję sie wybrać, może te szafki będą. W razie co dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 08.02.2013 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 OK to czekam na relację Ty nie masz jeszcze okien prawda? Kiedy montaż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts