Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kostka Ani i Marcina

Recommended Posts

Pięknie wyszły przebrania, gratulacje! :)

Nasz Wyjątek w tym roku na bal trafił też w stroju Home-Made, miał uszyty przez żonę strój batmana (peleryna, koszulka, nawet logo batmana było z kolorowego filcu zrobione!).

Z dziewczynką na bal jest jednak o tyle prościej, że wiadomo: ma być księznickom albo w ostateczności wróżkom i koniec! A chłopaka naprawdę ciężko przebrać w coś, co będzie miało sens i jeszcze dziecku przypadnie do gustu. Wyjątek na przykład w tym roku chciał koniecznie być przebrany za Człamptfajera Ostatecznego (nie pytajcie, nie wiem) albo za któregoś Herofactora. To ostatnie nawet zacząłem ogarniać, ale żona usłyszawszy o nakładanej na dzieciaka zbroi z łączonych trytytkami rur PVC postukała się tylko w głowę i spytała, jak niby dziecko miałoby samo ten stój na siebie założyć (bal miał być w zerówce, po zajęciach, dzieci stroje przynosiły w torbach, do założenia potem). Echhh te żony/mamy, zawsze najlepsze pomysły na zabawę torpedują... :bash:

J.

• Odpowiedzi 4,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Sto lat temu jak mój pierworodny poszedł do przedszkola jako smok-wawel(ski) w uszytym przeze mnie kostiumie, to mi się tak trochę głupio zrobiło. Był jedynym dzieckiem na dwie grupy, które nie miało stroju z wypożyczalni. Cieszę się, że teraz moda się zmienia i robótki ręczne są popularne.

cudowne sukienki, cudowne księżniczki

jak już przestaną je nosić to żarówka i żyrandol jak znalazł :D

mój w tym roku było kowbojem :) a chciał być ....makką pakką (tylko dla wtajemniczonych :) bajka dla dzidziusiów dobranocny ogród)

Rury pvc mogłyby być niewygodne , ja bym spróbowała spiro :) takie srebrne np :)

nie mam zielonego pojęcia co Człamptfajer albo Herofactor albo Makka Pakka, ale znam smoka wawelskiego :) ciesze się tylko że żadna z nich nie chciała być księżniczka Cadence albo Celestią, toby mnie przerosło :)

Rury pvc mogłyby być niewygodne , ja bym spróbowała spiro :) takie srebrne np :)

Ech... no nie zna się, no!

To jest herofactor:

http://2.bp.blogspot.com/_jLjmfRoaZMs/TRKG1phhLVI/AAAAAAAAAkU/XlM5TIozgZI/s1600/101220-hero-factory-2011-specter-2-0-1.jpg

Nie mam Wyjątka pod ręką, to nie napisze, jak ten konkretny się nazywa, ale to nie ma znaczenia. Myślałem, żeby z odpowiednio dociętych kawałków rur porobić mu nagolenniki i dalsze elementy na uda, ramiona, przedramiona, no tak, jak w lekkiej zbroi. Całość sznurowana od tyłu i między sobą łączona trytytkami, żeby się nie okręcała i nie zjeżdżała. Tors i gacie - odpowiednio lakierowana tektura, maska z... z czegoś i by było. I nawet nie powinno być jakieś szczególnie niewygodne. Ale faktycznie sam by tego nie założył za diabła.

J.

PS: własnie sprawdziłem, co to takiego ta księżniczka Cadence. Jezusie....

Edytowane przez Jarek.P

Jem kanapkę przed kompem jako obiad (dopiero wpadłam do domu i nie ruszam już niczym), czytam i normalnie muszę napisać o Mojej ;)...

Wiecznie zakatarzona/pzreziębiona więc miała nie iść na bal, ale ugięłam się no dooobra. Czym chcesz być: cały miesiąc mówiła, że WRÓŻKĄ.

Na imieniny dostała spódniczkę baletnicy, do tego toczek średniowiecznej białogłowy (coś w tym stylu jak poniżej) oraz stara różdżka.

http://img267.imageshack.us/img267/8066/26e700e6a8b3471eb6263af.png

Mama zachwycona, że w tym roku 0 roboty ze strojem (chłopaki dali popalić). A młoda co mówi rano...

Cytuję "Mamo zmieniłam zdanie, chcę być GORYLEM".

Chwilę nam zajęło przekonanie jej, że jesteśmy do tego trochę nieprzygotowani ;)

Pozdro

Znam te wszystkie Makki Pakki, Celestię i inne i jednak Barbie jest najłatwiejsza do ogarnięcia;)

Moja Średnia miała etap Barbie. Zaczął się szybko (jakieś 2,5 roku miała - przysięgam że jej nie kupowałam lalek - obejrzała kiedyś na Mini Mini i przepadła), trwał długo i intensywnie... Mamy wszystkie filmy, obejrzane po tysiąckroć... Młoda miała taką fazę, że przychodziła z przedszkola, przebierała się w sukienkę (siora z anglii nam przywoziła takie kolorowe na szerokich halkach:D ) i chodziła po domu na palcach jak baletnica (wtedy w tle Barbie i 12 tańczących..., Barbie z jeziora...), ewentualnie śpiewała (Księzniczka i żebraczka, Z wyspy), walczyła (Muszkieterki) lub pływała na desce (Barbie i podwodna tajemnica) itd itd itd

O, co jeszcze, kazała sobie puszczać bajki po angielsku. I te Barbie sobie gadały po angielsku a ona "tłumaczyła":D

Serio się o nią bałam momentami:)

W pewnym momencie jak ręką odjął:) Jak jest nowy film to obejrzy ale bez szału:)

Czyli spoko, z Barbie mozna wyrosnąć... tylko czy kolejne ekscytacje bohaterami filmów bajek będą czymś innym? To samo:)

No Ala goryl jednak przebił wszystko :)

Z barbie u nas na razie księżniczka i piosenkarka i barbie w świecie mody a no i jeszcze była podwodna tajemnica. I właśnie młodsza jest fanką, stoi przed tv i śpiewa piosenki z filmów. Na szczęście jest też fanką zygzaka i złomka więc myślę że się to równoważy :)

O matko a jak w przyszłym roku będzie chciała żeby ją przebrac za złomka?! :)

Zamówiłam styropian i gadżety, no już prawie wszystkie. W ramach prezentu walentynkowego dostałam fakturę proforma na 16.000,- I jakoś tak cykam się to zapłacić, w końcu znamy się tylko telefoniczne i mailowo. Jakoś w zeszłym roku nie miałam takich obiekcji. Poczekam do wieczora i zrzucę decyzję na M.

Zamówiłam termoorganikę platinum wyszła po 189 zł za m3, i termoorganikę standard (na attykę) po 143 zł no i siatka , klej do siatki i grunt, wszystko termoorganiki. W razie jak mi elewacja odpadnie to będę wiedziała kogo za to winić ;)

Jeszcze muszę zamówić kołki 26 cm (ale biorę plastiki, raz kozie śmierć), listwę startową, profil okapnikowy na moje podcienie, i narożniki. Czyli jeszcze jakiś tysiak dojdzie.

No i siłą rozpędu pomaszerowałam do sąsiedniej firmy od drzwi, obejrzałam na ich stronie co mają, wybrałam 3 modele i już bym zamówiła, ale pocałowałam klamkę, bo akurat mają remont i muszę czekać do 20-go. A chcę zamontować drzwi przed ociepleniem. W każdym razie wszystkie wybrane modele to antracyt z przeszkleniem, cena poniżej 2 tys. (z montażem). A i z normalna klamką a nie pochwytem , bo pamiętam opowieść Amglad o pochwycie i zakupach :)

Aniu, my przy okazji oglądania okien widzieliśmy drzwi delta, wyglądały całkiem ok i poważnie się nad nimi zastanawiamy. Otwór przewidziany przez nas na drzwi wejściowe ma 140 cm szerokości. Obecnie delta wypuściła na rynek drzwi do domów energooszczędnych o grubości 88 mm

http://www.delta.net.pl/produkty/drzwi-stalowe/delta-prestige,18,2,47

A także o zwiększonej izolacyjności

http://www.delta.net.pl/produkty/drzwi-stalowe/delta-maxim,18,2,46

Edytowane przez Dzustaa