Jarek.P 12.02.2013 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 Pięknie wyszły przebrania, gratulacje! Nasz Wyjątek w tym roku na bal trafił też w stroju Home-Made, miał uszyty przez żonę strój batmana (peleryna, koszulka, nawet logo batmana było z kolorowego filcu zrobione!). Z dziewczynką na bal jest jednak o tyle prościej, że wiadomo: ma być księznickom albo w ostateczności wróżkom i koniec! A chłopaka naprawdę ciężko przebrać w coś, co będzie miało sens i jeszcze dziecku przypadnie do gustu. Wyjątek na przykład w tym roku chciał koniecznie być przebrany za Człamptfajera Ostatecznego (nie pytajcie, nie wiem) albo za któregoś Herofactora. To ostatnie nawet zacząłem ogarniać, ale żona usłyszawszy o nakładanej na dzieciaka zbroi z łączonych trytytkami rur PVC postukała się tylko w głowę i spytała, jak niby dziecko miałoby samo ten stój na siebie założyć (bal miał być w zerówce, po zajęciach, dzieci stroje przynosiły w torbach, do założenia potem). Echhh te żony/mamy, zawsze najlepsze pomysły na zabawę torpedują... J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 12.02.2013 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 Sto lat temu jak mój pierworodny poszedł do przedszkola jako smok-wawel(ski) w uszytym przeze mnie kostiumie, to mi się tak trochę głupio zrobiło. Był jedynym dzieckiem na dwie grupy, które nie miało stroju z wypożyczalni. Cieszę się, że teraz moda się zmienia i robótki ręczne są popularne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 12.02.2013 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 cudowne sukienki, cudowne księżniczki jak już przestaną je nosić to żarówka i żyrandol jak znalazł mój w tym roku było kowbojem a chciał być ....makką pakką (tylko dla wtajemniczonych bajka dla dzidziusiów dobranocny ogród) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 12.02.2013 14:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 Rury pvc mogłyby być niewygodne , ja bym spróbowała spiro takie srebrne np nie mam zielonego pojęcia co Człamptfajer albo Herofactor albo Makka Pakka, ale znam smoka wawelskiego ciesze się tylko że żadna z nich nie chciała być księżniczka Cadence albo Celestią, toby mnie przerosło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 12.02.2013 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 E tam, znaczek na wiadomą część ciała i peruczka i lecimy Swoją drogą zacna różnica wieku. Potrafi być wyzwaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 12.02.2013 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 (edytowane) Rury pvc mogłyby być niewygodne , ja bym spróbowała spiro takie srebrne np Ech... no nie zna się, no! To jest herofactor: http://2.bp.blogspot.com/_jLjmfRoaZMs/TRKG1phhLVI/AAAAAAAAAkU/XlM5TIozgZI/s1600/101220-hero-factory-2011-specter-2-0-1.jpg Nie mam Wyjątka pod ręką, to nie napisze, jak ten konkretny się nazywa, ale to nie ma znaczenia. Myślałem, żeby z odpowiednio dociętych kawałków rur porobić mu nagolenniki i dalsze elementy na uda, ramiona, przedramiona, no tak, jak w lekkiej zbroi. Całość sznurowana od tyłu i między sobą łączona trytytkami, żeby się nie okręcała i nie zjeżdżała. Tors i gacie - odpowiednio lakierowana tektura, maska z... z czegoś i by było. I nawet nie powinno być jakieś szczególnie niewygodne. Ale faktycznie sam by tego nie założył za diabła. J. PS: własnie sprawdziłem, co to takiego ta księżniczka Cadence. Jezusie.... Edytowane 12 Lutego 2013 przez Jarek.P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 12.02.2013 14:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 święte słowa madame Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 12.02.2013 14:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 O rety jak to dobrze , że moje jeszcze nie na tym etapie. Ale niestety wchodzimy w etap barbie a to ten sam poziom wynaturzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 12.02.2013 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 Jem kanapkę przed kompem jako obiad (dopiero wpadłam do domu i nie ruszam już niczym), czytam i normalnie muszę napisać o Mojej ... Wiecznie zakatarzona/pzreziębiona więc miała nie iść na bal, ale ugięłam się no dooobra. Czym chcesz być: cały miesiąc mówiła, że WRÓŻKĄ. Na imieniny dostała spódniczkę baletnicy, do tego toczek średniowiecznej białogłowy (coś w tym stylu jak poniżej) oraz stara różdżka. http://img267.imageshack.us/img267/8066/26e700e6a8b3471eb6263af.png Mama zachwycona, że w tym roku 0 roboty ze strojem (chłopaki dali popalić). A młoda co mówi rano... Cytuję "Mamo zmieniłam zdanie, chcę być GORYLEM". Chwilę nam zajęło przekonanie jej, że jesteśmy do tego trochę nieprzygotowani Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 12.02.2013 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 Znam te wszystkie Makki Pakki, Celestię i inne i jednak Barbie jest najłatwiejsza do ogarnięcia;) Moja Średnia miała etap Barbie. Zaczął się szybko (jakieś 2,5 roku miała - przysięgam że jej nie kupowałam lalek - obejrzała kiedyś na Mini Mini i przepadła), trwał długo i intensywnie... Mamy wszystkie filmy, obejrzane po tysiąckroć... Młoda miała taką fazę, że przychodziła z przedszkola, przebierała się w sukienkę (siora z anglii nam przywoziła takie kolorowe na szerokich halkach:D ) i chodziła po domu na palcach jak baletnica (wtedy w tle Barbie i 12 tańczących..., Barbie z jeziora...), ewentualnie śpiewała (Księzniczka i żebraczka, Z wyspy), walczyła (Muszkieterki) lub pływała na desce (Barbie i podwodna tajemnica) itd itd itd O, co jeszcze, kazała sobie puszczać bajki po angielsku. I te Barbie sobie gadały po angielsku a ona "tłumaczyła":D Serio się o nią bałam momentami:) W pewnym momencie jak ręką odjął Jak jest nowy film to obejrzy ale bez szału:) Czyli spoko, z Barbie mozna wyrosnąć... tylko czy kolejne ekscytacje bohaterami filmów bajek będą czymś innym? To samo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 12.02.2013 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 No Ala goryl jednak przebił wszystko Z barbie u nas na razie księżniczka i piosenkarka i barbie w świecie mody a no i jeszcze była podwodna tajemnica. I właśnie młodsza jest fanką, stoi przed tv i śpiewa piosenki z filmów. Na szczęście jest też fanką zygzaka i złomka więc myślę że się to równoważy O matko a jak w przyszłym roku będzie chciała żeby ją przebrac za złomka?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 12.02.2013 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 "zardzewiała" farba jest do kupienia w Lerła Merła jakby co... J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 14.02.2013 13:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Zamówiłam styropian i gadżety, no już prawie wszystkie. W ramach prezentu walentynkowego dostałam fakturę proforma na 16.000,- I jakoś tak cykam się to zapłacić, w końcu znamy się tylko telefoniczne i mailowo. Jakoś w zeszłym roku nie miałam takich obiekcji. Poczekam do wieczora i zrzucę decyzję na M. Zamówiłam termoorganikę platinum wyszła po 189 zł za m3, i termoorganikę standard (na attykę) po 143 zł no i siatka , klej do siatki i grunt, wszystko termoorganiki. W razie jak mi elewacja odpadnie to będę wiedziała kogo za to winić Jeszcze muszę zamówić kołki 26 cm (ale biorę plastiki, raz kozie śmierć), listwę startową, profil okapnikowy na moje podcienie, i narożniki. Czyli jeszcze jakiś tysiak dojdzie. No i siłą rozpędu pomaszerowałam do sąsiedniej firmy od drzwi, obejrzałam na ich stronie co mają, wybrałam 3 modele i już bym zamówiła, ale pocałowałam klamkę, bo akurat mają remont i muszę czekać do 20-go. A chcę zamontować drzwi przed ociepleniem. W każdym razie wszystkie wybrane modele to antracyt z przeszkleniem, cena poniżej 2 tys. (z montażem). A i z normalna klamką a nie pochwytem , bo pamiętam opowieść Amglad o pochwycie i zakupach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 14.02.2013 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Gratuluję prezentu walentynkowego;) A powiedz z jakiej firmy te drzwi? Bo cena zacna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 14.02.2013 14:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Jedne KMT drugie Deltahttp://www.dd-company.pl/sklep/index.php?p4173,drzwi-wejsciowe-kmt-plus-przeszklone-tloczone-xs1-100http://www.dd-company.pl/sklep/index.php?p3429,delta-special-drzwi-plaskie-inox-pasek-reflexale i tak muszę w tej firmie dopytać o te wszystkie dodatki i parametry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 14.02.2013 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 A to KMT znam a tych Delta nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 14.02.2013 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 O, te drugie bardzo ładne KMT sama mam, z pochwytem właśnie - i jak mi się to wizualnie podoba, tak z praktycznością średnio, więc klamka rulez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzustaa 15.02.2013 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 (edytowane) Aniu, my przy okazji oglądania okien widzieliśmy drzwi delta, wyglądały całkiem ok i poważnie się nad nimi zastanawiamy. Otwór przewidziany przez nas na drzwi wejściowe ma 140 cm szerokości. Obecnie delta wypuściła na rynek drzwi do domów energooszczędnych o grubości 88 mmhttp://www.delta.net.pl/produkty/drzwi-stalowe/delta-prestige,18,2,47A także o zwiększonej izolacyjnościhttp://www.delta.net.pl/produkty/drzwi-stalowe/delta-maxim,18,2,46 Edytowane 15 Lutego 2013 przez Dzustaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 15.02.2013 08:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Te maxim fajne, tylko nigdzie nie mogę ceny znaleźć. U mnie jest ten plus że wejście jest w podcieniu, więc nie boję się o wypaczanie pod wpływem słońca czy deszczu. Może jutro uda nam się pooglądać coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzustaa 15.02.2013 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 U mnie jest ten plus że wejście jest w podcieniu, więc nie boję się o wypaczanie pod wpływem słońca czy deszczu. U nas również wejście w podcieniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts