malka 20.02.2013 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 Ja dziś sprzątałam po sufitach, znaczy K-G i gładzi, odkurzacz wymiękł, szczota ulicznica po stokroć lepsza.....gdyby jeszcze tak nie kurzyła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 20.02.2013 23:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 nie no grubszy gruz to wiadomo szczotą, ale ten pył i piaseczek to wolałabym odkurzaczem, zwłaszcza że gruntować trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 20.02.2013 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 To kup odkurzacz o bardzo dużej mocy i szerokiej szczotce i rurze.Oszczędzi Ci dużo nerwów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 20.02.2013 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 Dlatego proponuję najpierw miotłę, a potem odkurzacz U mnie się sprawdził ten z Lidla (ten większy, bo sprzedają dwa rodzaje), ale jeśli chcesz szukać używańca, to może celuj w używanego profesjonalnego? Takiego, żeby miał automatyczne trzepanie filtra, bo to jest strasznie upierdliwe. Zwłaszcza potem, przy wciąganiu gipsu i drobnego pyłu filtr się błyskawicznie zapycha i trzeba go co jakiś czas trzepać ręcznie, jak się to robi nieostrożnie, to można go zniszczyć, a nowy kosztuje stówę... więc może warto? J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 21.02.2013 12:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 aaa to o to chodzi z tym trzepaniem filtra, bo mam taki opis przy odkurzaczu na aukcji i się zastanawiałam po co to komu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 21.02.2013 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 Używanego odkurzacza bym sie troche bała, znajomi kupili i po tygodniu przestał działać Można czasem fajne dostac w Praktikerze , ich marki własnej i w Juli..ceny całkiem dobre mają . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 21.02.2013 13:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 Kwestia jak BARDZO był używany ja się boję tych najtańszych, czy to w ogóle coś ciągnie, a nie wydam kilkuset złotych, to już wolę miotłą machać, albo wypożyczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 21.02.2013 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 No wiesz.... przy kupnie używanego sprzętu ryzyko jest zawsze, ale odkurzacz profi, nawet używany myślę, że "na jeszcze jedną budowę" starczy. A trzepanie filtra naprawdę pożyteczne jest, przy odkurzaniu pyłu filtr się zapycha piorunem. Te najtańsze... mój kosztował sto parędziesiąt złotych (z Lidla), a więc do najtańszych się zalicza i cały czas żyje, ale doskonały nie jest. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 21.02.2013 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 chyba takie karchery można wypożyczyć, cos mi się kojarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 21.02.2013 14:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 można można, koszt jakies 40 zł za dobę, kwestia ile razy go potrzebujesz w ciągu budowy, napewno więcej niż 1,więc bardziej się opłaca niedrogo kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 21.02.2013 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 polecam tani przemysłowy, może być z Lidla. U nas Kress chodzi do dziś i nadal służy... teraz w warsztacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 21.02.2013 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 aaa to o to chodzi z tym trzepaniem filtra, bo mam taki opis przy odkurzaczu na aukcji i się zastanawiałam po co to komu Potwierdzam, bez tego sprzatanie po gladziach to masakra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 22.02.2013 05:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 Chyba za szybko to wszytsko czytałam bo wydawało mi się że mówicie o sprzątaniu przed folią/papą a tu gładzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 22.02.2013 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 ja też się pogubiłam co teraz aktualnie Cronin macie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 22.02.2013 12:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 mówimy o sprzątaniu chudziaka, ale ten odkurzacz przydaje się przecież i przy gładziach i przy wylewkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 22.02.2013 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 Aaa to u mnie teściu jedynie na miotle jeździł po chudziaku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 22.02.2013 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 Ja też się zastanawiałam nad kupieniem odkurzacza przemysłowego, ale nie wiem zupełnie jaki z tych tanich się nada na budowę (moc, rodzaje filtrów). A co do papy na chudziaka - to jak to kurcze zabezpieczyć, żeby fachowcy nie rozwalili? Bo stać nad nimi nie \będę miała czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 22.02.2013 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 cronin ja jeszcze wrócę do tego gruntowania chudziaka, tak się zawsze robi czy tylko pod papę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 22.02.2013 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 Nie wiem, czy masz jakiekolwiek realne szanse zabezpieczyć papę, przecież nie zrobisz im tam podłogi technicznej z desek... Myślę, że jedyne sensowne rozwiązanie, to zapowiedzieć na samym początku: na podłodze jest papa, w tej chwili jest ona cała i bez jednej usterki. Na koniec roboty też ma również cała i bez jednej usterki, a od tego będzie zależało, czy wypłata należności będzie również cała. Jak się zdarzy, że coś uszkodzą, niech naprawiają i tyle. A gruntowanie chudziaka (jeśli mogę za Cronin odpowiedzieć ) - teoretycznie to jest pod papę, żeby lepiej przywierała, ale grunt się ładnie w chudziaka wtapia i znakomicie doszczelnia wszelakie dziury, zwłaszcza te trudne do uszczelnienia w jakikolwiek inny sposób. Tak że moim zdaniem warto. Zwłaszcza, że koszt nie taki znów wielki (za moich okołoizolacyjnych czasów najtaniej wychodził Dysperbit z Castoramy, w składach mieli w podobnej cenie jakąś podróbę jedynie). J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 22.02.2013 17:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 Dokładnie dysperbit dn zdaje się. A co do papy u mnie lezy ona w progach tam gdzie fundament, ekipa sie z nią nie cackała, łaziła po niej, zaprawę rzucała, bloczki, i żadnych dziur nie ma, oczywiście na nią pójdzie ta docelowa warstwa. Tyle że papa musi być dobra, gruba, u mnie jest to 5 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts