Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kostka Ani i Marcina

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dno i masakra - tak ogólnie

A w szczegółach:

w poniedziałek przyjeżdża styropian i dodatki, będziemy przerzucać 300 paczek styro i 120 worków kleju juuuuhuuu

parapety zapłacone tez w przyszłym tygodniu powinny dojechać

ociepleniowiec zapowiedział się na połowę marca, bo chce skończyć przed świętami (bez tynków)

właśnie skończyłam wstępną obróbkę elektryki: ponanosiłam na planie punkty świetlne, kontakty, włączniki, Wyszło tego 110 szt. - ile może wyjść robocizna? bo kable to niedużo ale reszta materiałów to nie mam pojęcia. Nie tknęłam instalacji tv, telefonu, alarmu, komputera.

Mam gniazdka do netu i jak do tej pory wyrzucone pieniądze - jestem w tz białej dziurze, jeśli chodzi o net radiowy, o TPSie mogę zapomnieć (sąsiadka obok miała z nimi umowę, musiała zrezygnować bo wyprowadziła się ale zaproponowała by przenieśli telefon 50 m dalej - nie ma zgody) miał być net po światłowodach - opracowali całą sieć, potem tepsa zdechła, orange podobno to przejął ale jakoś bez efektów. Summa summarum i tak jadę na patyczku :bash: i po co gniazdka zakładałam (mam ze 3)

"patyczek" też możesz rozmnożyć na te gniazdka i jeszcze wifi do kompletu :)

Takie coś jest potrzebne: http://www.skapiec.pl/site/cat/45/comp/860794

I do kompletu wgrane do urządzenia oprogramowanie: http://eko.one.pl/?p=openwrt-wr1043nd

Wygląda skomplikowanie, ale bez problemu jest do ogarnięcia przez średnio zorientowaną w komputerach i okolicach osobę.

J.

Odnośnie cen za elektryke, nasz bierze 25pln/punkt (podłaczenie potem włącznikow ostatecznych/gniazdek osobno chyba 5pln) plus za skrzynke osobno. I takie mniej wiecej ceny w łodzkiem są, nie wiem jak u Was ale raczej nie powinno byc róznicy

Cholercia - jak szukałam elektryka to żaden nie zszedł poniżej 50 zł za punkt + rozdzielnia oczywiście osobno. Ale to był jeden tak to wszyscy wołali 55 zł. No i ten za 50 zł spierniczył z budowy... roboty się przestraszył :(.