Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kostka Ani i Marcina

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ale materiałów już tak nie zamówisz, chyba że jakieś pierdółki, albo płatne przy odbiorze albo zaliczka (najlepiej oczywiście całość w przedpłacie)

Do tej pory materiały płaciłam tylko przy odbiorze, i szczerze mówiąc, uważałam to za standard.

Cronin ja z termometrami mam to samo. Teraz byłam chora a termometry i do czoła i do uszu więcej jak 34,5 - 36 stopni mi nie pokazały ( a moja temperatura dochodziła do 39).

Kiedyś dostałam gratisa za punkty termometr elektroniczny ale pod pachę i ten mi dobrze zmierzył.

http://img818.imageshack.us/img818/769/27a61aa48a694f74bfb3758.png

I tego Ci polecam :D. A co do rtęciowych - można kupić coś podobnego, tylko rtęć zastąpili czymś innym.

A termometru rtęciowego ani ja ani moje dzieciaki nie potrafimy utrzymać pod pachami ;).

hejka,

u nas jest klasyczny termomentr tylko rtęć zastąpiono jakimś tam alkoholem :) mam elektroniczny Philipsa i nim mierze tak na szybko. A jak chce miec dokładniej to właśnie tym alkoholowym.

Słysze, że plany masz ambitnie napiete. Oczywiście zaciskam kciuki za powodzenie całej akcji :) a zima ma wrócić ponoć na tydzień z kawałkiem i ponoć do -15'C :o :o szaleństwo normalnie. Zwłaszcza, że ja już poczułam zapach wiosny, zakupiłam do domciu tulipanów i wyczekiwałam swoich w ogródeczku. A teraz... wracać do kurtek puchówek???

brrr:(

Ja już bym kupiła nawet ten na podczerwień przykładany do czoła (ten co wygląda jak radar :rolleyes: ), ale chcę mieć pewność że to działa, a nie stówka w błoto.

Patrzę za okno i płakać mi się chce normalnie, a jak sobie przypomnę te wszystkie prognozy z jesieni , że zima będzie krótka i łagodna to mi się nóż w kieszeni otwiera.

... e ja wiedziałam, że zima bedzie długa :D

Jak jesienią jeżdziłam na jazdy konne to mi trener mówił, ze konie porastają zimową sierściuchą i że jest ona grubsza niż w ub roku. MOżna się oczywiście śmiać że skąd niby konie wiedzą :D:D ale ... wiedziały :D

Ja zakupilam taki termometr, wkurzylam się bo poprzednie trzy żyły swoim życiem temperaturowym i po powrocieze szpitala zakupilam,był droższy, ale jest super, już 3 lata go mamy, strzela sie nim w czoło jak z pistoletu, pomiar trwa 2 sekundy, przydatne zwłaszcza w nocy przy dzieciakach.

Wklejam jeszcze zdjęcie mojego super odkurzacza z bazaru za 70zl;) co to o nim kiedyś rozmawiałysmy

IMAG1075.jpg

Aniu, kiedy planujecie wstawić te docelowe drzwi wejściowe, jeszcze przed tynkami, czy już po, kiedy będziecie mieć pewność że ekipy ich nie zniszczą? Okna planowaliśmy wstawiać przełom marca/kwietnia, pogoda wskazuje, że będzie to kwiecień (w końcu mieszkamy w krainie zimna ;) ) i zastanawiam się, czy zamawiać już drzwi, czy mogę się jeszcze wstrzymać Edytowane przez Dzustaa

Drzwi chcę wstawić podczas ocieplenia, jak będą kończyć, tak żeby mi je obrobili od razu. Podejrzewam że będą w tym tygodniu, więc będę musiała wstrzymać montaż. Oby ociepleniowiec wszedł za tydzień. Dowiedz się ile będziesz na nie czekać, ja mam proste do bólu więc tydzień, ale może być i miesiąc.