Zbylek 24.05.2002 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2002 Dwufunkcyjny kondensacyjny Ulrich o mocy 10-21kW za 4,600 złotych. Co o tym sądzicie, czy jest na forum użytkownik takiego urządzenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luna_tyk 24.05.2002 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2002 Temat był wielokrotnie omawiany. Skorzystaj z funkcji "szukaj"Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hugo 27.05.2002 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2002 Kondensacyjny dwufunkcyjny? Chyba jednofunkcyjny z zasobnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luna_tyk 27.05.2002 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2002 Hugo, chyba jednak jest "dwufunkcyjny z zasobnikiem". Oglądałem to dziwo, chciałem nawet kupić. Zasobniki są oferowane jako rozszerzenie kotła dwufunkcyjnego, nie mają wężownicy, czyli jest grzanie bezpośrednie. Zrezygnowałem z tego z innych powodów. Zbyt wiele niedomówień, zresztą, to jest na wątek : "Po czym się zorientujesz, że reklama wpuszcza Ciebie w maliny?" Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartłomiej 27.05.2002 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2002 Luna_tyk A może byś się podzielił swoimi przemyśleniami nt. kotłów ulricha. Ja też się właśnie przymierzam do tematu kotłowni i chętnie poznam opinię oraz motywację osoby, która jednak nie zdecydowała się na Ulricha. Jeśli chcesz, to można przecież rozpocząć nowy wątek. Jak nie, to daj znać na priv. Pozdrawiam,Bartłomiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.05.2002 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2002 Zapewne jako główne kryterium wyboru kotła bierzecie pod uwagę cenę. Pomyślcie jednak o późniejszej jego eksploatacji: dostępny serwis gwarancyjny i pogwarancyjny, części zamienne, itd. Firma Ulrich to dla mnie firma-krzak (podejrzewam, że ta niemieckobrzmiąca nazwa to zwykły chwyt reklamowy - ma wzbudzać większe zaufanie). Nie zdziwię się jak jej za rok nie będzie na rynku. A wtedy zostaniecie z ręką w... (dzieci tego używają). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbylek 27.05.2002 21:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2002 Już mi przeszło zainteresowanie kotłem firmy Ulrich. Przeszukałem dokładnie Internet i jestem zaskoczony totalnym brakiem informacji na temat - wydaje się, że firma istnieje tylko w Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luna_tyk 28.05.2002 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2002 Bartłomiej, powtórzę to, co pisałem przed kilku miesiącami:- wygląda to wszystko pięknie, parametry cudo, strona www extra- dodatek "GmbH" w nazwie sugeruje niemiecki rodowód firmy, ale z drugiej strony dlaczego w Polsce GmbH, a nie "sp. z o.o."?- przetrzepałem Internet niemiecki (żółte strony, przeszukiwarkami też) szukając pojęć "Ulrich GmbH; ogrzewanie; kotły CO japońskie; Kondensich; Ederlich" - w najróżniejszych konfiguracjach. Efekt - ZERO !!! Stale trafia się tylko na kilka stron polskich, tj strona firmy + kilka list cenowych sklepów.- oglądałem Kondensicha u sprzedawcy. To składak, wykonanie w moim odczuciu "garażowe". Nie mam nic przeciw składakom, ale akurat gdy chodzi o CO - nie zamierzam wymieniać kotła co rok lub dwa.Ponadto nie lubię, gdy marketingowiec wciska mi ciemnotę . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miazgociąg 28.05.2002 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2002 Chciałbym zwrócić uwagę,że nie tylko Ulrich GmbH. próbuje sugerować swą nazwą pochodzenie.Immergas to produkt włoski a nie niemiecki,na rynku niemieckim podobno ma też zupełnie inną nazwę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hugo 29.05.2002 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2002 On 2002-05-27 13:07, Luna_tyk wrote: Hugo, chyba jednak jest "dwufunkcyjny z zasobnikiem". Oglądałem to dziwo, chciałem nawet kupić. Zasobniki są oferowane jako rozszerzenie kotła dwufunkcyjnego, nie mają wężownicy, czyli jest grzanie bezpośrednie. Zrezygnowałem z tego z innych powodów. Zbyt wiele niedomówień, zresztą, to jest na wątek : "Po czym się zorientujesz, że reklama wpuszcza Ciebie w maliny?" Pozdrawiam Zasobniki do kotłów 2-funkcyjnych tak, ale o ile wiem niema 2-funkcyjnych kondensacyjnych (jeżeli by były ich sprawność była by dużo niższa /taka jak atmosferycznych/ze względu na prace kotła na wys. temp. wody podczas grzania cwu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbylek 29.05.2002 18:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2002 (...) o ile wiem niema 2-funkcyjnych kondensacyjnych (...) Buderus Excellent GB112WT - dwufunkcyjny, naścienny, kondensacyjny, z zamkniętą komorą spalania o mocy 24kW ze zintegrowanym 25-litrowym podgrzewaczem c.w.u. Vaillant ecoTEC VUW INT 246/2 - dwufunkcyjny, naścienny, kondensacyjny, z zamkniętą komorą spalania o mocy 11.3-25kW Do tego pierwszego się nawet poważnie przymierzałem. Cena po maksymalnych upustach to jakieś 7,500 złotych. Jak ktoś ma tańsze źródło to proszę o namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
empi 03.06.2002 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2002 Immergas Zeus Victrix - wbudowany zasobnik 54 l moc 4,7 - 23,5 kW - dostałem ofertę za 5,6 kzł w tym pogodówka z "tygodniówką"Warto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.09.2002 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2002 Dotyczy kotłów olejowych Ulricha. Spytałem szefa firmy o deklarację producenta zgodności z normami-nic takiego nie otrzymałem, nie chce treż pokazać np. certyfikatu lub deklaracji spełnienia normy CE. Wygląda na to że Ulrich GmbH -polska firma wstydzi się i nie podaje producenta.W przekazanym dokumencie dopuszczeniu UDT polska firma Ulrich GmbH figuruje jako producent.Cała rzecz jest dość niejasna.Jeśli ktoś ma jakieś informacje na ten temat , bardzo proszę o ich umieszczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zp 18.01.2003 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2003 Na podstawie reklam, podawanych parametrów i ceny chciałem nabyć taki piec w wersji olejowej. Dotarłem do jednego z wielu dystrybutorów i jednocześnie instalatora który to sam odradził mi zakupu tego urządzenia. Nabyłem polecony przez niego kocioł ACV Alfa i jestem z niego zadowolony (prosty jak budowa cepa, bardzo duży wydatek wody użytkowej, bo działa prawie jak ogrzwacz przepływowy, brak problemu bakterii bo temperatura wody w kotle jest zawsze wyższa od 70 stC, wady to siermiężny wygląd i głośna praca, ale za to w kazdej chwili można w prosty sposób wymienić sam palnik olejowy na gazowy, bez przeróbek instalacji). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 21.01.2003 23:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2003 Ja mam Ulricha Kondensich KO 21 z zasobnikiem 110 litrów. Grzeję gazem płynnym. Na razie bez zastrzeżeń. Więcej opisałem w innych wątkach, ale nie chce mi się powtarzać więc zainteresowanym polecam użycie funkcji "Szukaj" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.02.2003 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2003 JA ZAWSZE MÓWIĘ ZE LUDZI NAIWNYCH NIE SIEJĄ ALE SAMI ROSNĄPROSZĘ PANA JEZELI WSZYSKIE PIECE OPRÓCZ KONDENSACYJNYCH MAJĄ TĄ SAMĄ SPRAWNOŚĆ TO DLA PANA NIE MA ZNACZENIA CZY ZAPŁACI PAN 2000 CZY 5000 ZL.DOBRY BAJER TO 75% SUKCESU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.02.2003 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2003 PROSZĘ MI POWIEDZIEĆ SKĄD 106%-109% SPRAWNOŚCI PERPETUM MOBILE 100% JEST TO CHWYT REKLAMOWY POLEGAJĄCY ZE ZŁEGO WYLICZENIA CZYTAJ OSZUKANEGO.JEST TO TŁUMACZONE ZE JEST TO ODZYSK Z KONDENSATU TYLKO NAJPIERW TRZEBA GO UTWORZYĆ I JAK PRZESUNIEMY OBLICZENIA W FAZIE WIĘC WYŁAPIEMY KONDENSAT.NATOMIAST PRAWDĄ JEST ŻĘ CZYM TEMPERATURA NA KOTLE JEST NIŻSZA TO SA OSZCZĘDNOŚCI .ZASTOSUJCIE TO POLSKICH ŚWIEBODZIC A BĘDZIE PRAWIE TO SAMOWULICZAJĄC GRZEJNIKI POD TAKI PIEC PAMIĘTAJCIE O 40%POPRAWCE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekMarusza 11.02.2003 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2003 Anonim - czemu tak krzyczysz (uszy bola ) Jak sie liczy 106 czy 109% sprawnosci kotlow kond. to kazdy wie (w stosunku do wartosci opalowej a nie ciepla spalania) Natomiast jasne jest, ze jest to zysk 10-15% w stosunku do kotla bez kondensacji. Przewymiarowanie grzejnikow - owszem, choc mozna przewymiarowac mniej i wtedy tylko przy duzych mrozach kociol nie bedzie kondensowal. Krzysiek PS A jak bys sie tak byl laskaw ujawnic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 11.02.2003 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2003 Mówiśz wartość opałowa .więc Nobel mamy pewny .proszę mi udowodnić matematycznie jak można 1m3 gazu o kalorycznośći 7500kcl po przejściu prze kondensat 8000kcl. Co do grzejników gdy są niedomiarowane to rzeczywiście kondensat traci swoje cudowne moce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 11.02.2003 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2003 Czy ktoś miał przyjemność rozebrać piec od świebodzic po wisielec buderusa czy wiessmana .I co się okazało .gdyby wam pozabierano blachy to napewno byście ich nie rozróżnili poza kabelkami i jakimiś pierdołami czytaj bajerami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts