KrzysiekMarusza 12.02.2003 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2003 Adamos - jak rozumiem to Ty byles uprzejmy byc tym ANONIMEM . Dzieki za cenny glos w dyskusji - to czy potrafisz wyliczyc, ile powinna wynosic roznica w efektywnosci kotla kondensacyjnego ws do tradycyjnego ? Mnie sie nie chce ... Co do Termetu - masz jakies doswiadczenia ? To podziel sie z bliznimi Pozdrawiam - Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luna_tyk 12.02.2003 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2003 Adamos48, tak między nami: po obejrzeniu wnętrzności pieca wspaniale reklamowanego, o porywającej witrynie WWW - zrezygnowałem z zakupu....Nie biorę pod uwagę blach, rzecz jasna. Chodzi mi o te rzeczy w środku, które wg Ciebie są jednakowe we wszystkich kotłach. Otóż wierz mi - nie są, a na pewno nie we wszystkich.Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekMarusza 12.02.2003 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2003 Pegaziatko - dzieki za wsparcie, choc pewnie nasz przyjaciel Adamos liczy cieplo kondensacji . Mnie w kazdym razie wychodzi, cieplo spalania takiego gazu jak podajesz to 110% wartosci opalowej. Ale nie dyskredytujmy Adamosa - moze on wie cos czego my nie ... Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.04.2003 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2003 Kociol Ulrich GmbH jest produktem koreanskim.adres internetowy fabryki http://www.boiler.co.krProducent nazywa sie Kyung Dong Boiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luna_tyk 07.04.2003 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2003 Anonimowy - gratulacje. Miło jest znaleźć potwierdzenie swojego przeczucia, że wspaniała witryna firmy Ulrich GmbH to gigantyczny szwindel marketingowy...O, przepraszam... Teraz sprawdziłem, "firma" Ulrich zmieniła treści w swojej stronie www. Przed rokiem pisali: "Jak to robią w Japonii", teraz piszą o Azji południowo-wsch. Przedtem pisali o produkcji w Polsce, teraz - że są przedstawicielem potężnej grupy... Przed rokiem kłamali, teraz stosują niedopowiedzenia. Ale nie kłamią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krispl 07.04.2003 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2003 Trzeba pamiętać również że piec kondesacyjny ma lepsze właściwości niż tradycyjny nie tylko z powodu odzysku ciepła z ogrzanej pary wodnej (która w tradycyjnym kotle skrapla się na powierzhni komina i grzeje komin) ale również mnijesze są straty z powodu niższej temperatury wylotowej spalin (mniejsza strata wykotowa) i mniejsza jest temperatura wody w kotle (mniejsze są straty na linii kocioł-otoczenie). Suma sumarum kocioł kondensacyjny ma sprawność do 17 % większą niż tradycyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts