Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Forum dla wszystkich, pisanie - dla zarejestrowanych

Redakcja

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Czytajac te wszystkie wypowiedzi napietnujace weyna robi mi sie niedobrze.Widac w tym forumowicze Wasze podlizywanie sie Redakcji.Przechodzicie w tym lizusostwie samych siebie.Wole przeczytac np.,że dany wyrób jest k...taki..,bo k.... ma to i to k....Niz czytać o "słodkim pierdzeniu" i potem po zakupie nastepuje rozczarowanie.Weyn jest facetem z ikra której Wam niestety brak.Nawet w tych chamskich wypowiedziach jest logika i brak "słodkiego pierdzenia".Nie dorastacie mu do piet.Inteligencja nie polega na "słodkim pierdzeniu" co zostało tutaj dobitnie udowodnione.Jesteście klakierami,lizusami.Udajecie inteligentów,ale takich z kurwikami w oczach.Wstyd mi,bo czasy komuny mineły,a w dalszym ciagu widzę komunjstyczną propagande,komunistyczne przytakiwania,wznoszenie okrzyków niech zyje Radakcja,bo weyn jest ciut mądrzejszy od nas i moze popsuć nam zapach naszego" słodkiego pierdzenia".

Teraz to i ty sie naraziłeś takim pisaniem-ale ciesze sie że ktos ma odwage o tym pisać razem ze mną.

A wiem że jest nas wielu-ale strach przed słodką elita im nie pozwala sie wypowiedzieć na ten temat.

Wein. rob, ciemnota,

Wyobraźcie sobie:

redakcja to dom,

Forum - przyjęcie,

a my wszyscy - goście - porządani i nie.

Czy wy, jako gospodarze, pozwolilibyście swoim gościom na wszystko i nie ustanowilibyście pewnych zasad?

Ja osobiście zawsze wyznawałam zasadę, że w moim domu ja określam reguły gry, a komu nie odpowiadają niech po prostu nie przychodzi.

Wein. rob, ciemnota, ryniu,

Wyobraźcie sobie:

redakcja to dom,

Forum - przyjęcie,

a my wszyscy - goście - porządani i nie.

Czy wy, jako gospodarze, pozwolilibyście swoim gościom na wszystko i nie ustanowilibyście pewnych zasad?

Ja osobiście zawsze wyznawałam zasadę, że w moim domu ja określam reguły gry, a komu nie odpowiadają niech po prostu nie przychodzi.

Witam,

Jozia, Ryniu chyba nie powinien znalezc sie na wymienionej przez Ciebie liscie :-?

Pozdrowienia

Nie popieram takich pomysłów z logowaniem.

Nie muszę zapisywać się do dowolnej partii by toczyć z jej członkami dyskusje czy spory.

Takie ograniczanie wypowiedzi stworzy zamkniętą grupę. Jedno czy kilku razowi goście nie otrzymają porady. Czasami może trafić się jakiś zbłąkany specjalista internauta i zapragnie wyprostować jakąś mylną opinię, a tu klops, loguj się człowieku, wpisuj się do tabelek itd.

A co masz do tych wymienionych?

Jesteś jakims odmieńcem?A może łapiesz punkty na elitę?

Chłopie, naprawdę szkoda cennego miejsca na serwerze "Muratora" na dyskusje z Tobą. Proponuję Ci się mocniej uaktywnić w podforum "Psycholog dyżurny..." :D

A tak w ogóle to Ty budujesz jakiś dom czy jesteś tu tylko po to, żeby robic zadymę?

Należę do osób, które zostały kilka razy zaatakowane (BOŻE!!! :lol: :lol: :lol: ), ale mówiąc szczerze, jak mi się nie chce, to nawet nie odpowiadam. Tak więc niestety postulowałbym moderowanie drastyczniejszych wątków, ale zdecydowanie jestem przeciw banowaniu i tym podobnym praktykom. Sam byłem kilka razy zbanowany, według mnie niesłusznie na jakichś forach, bodajże miejskich i śmiem twierdzić, że to:

a. upokarzające

b. często niesłuszne

c. na pewno subiektywne

Jeśli dajmy na to założyłbym interesujący wątek, a ktoś (czy ktosie) zrobiłby z niego kloakę, to powinienem mieć prawo o zwrócenie się do redakcji o skasowanie bulwersujących mnie wypowiedzi (tylko w moim wątku). Wtedy nadwrażliwi mieliby cieniutkie wąteczki, a zapaleńcy możliwość odpierania każdych, które sobie zażyczą, ataków. No bo jeśli chcę komuś dosadnie odpowiedzieć, a redakcja go usuwa, to jeszcze mi robi "przykrość" :wink: .

Jestem ciekaw czy Redakcja przeprowadziła analizę pierwszych dni funkcjonowania nowych zasad na Forum.

- Czy "wyraźnie" zwiększyła się ilość nowych rejestracji

- O jaki % spadła ilość napisanych postów.

A może ktoś z Forumowiczów podzieli się swoimi spostrzeżeniami?

Także tymi dot. kultury wypowiedzi.

Należę do osób, które zostały kilka razy zaatakowane (BOŻE!!! :lol: :lol: :lol: ), ale mówiąc szczerze, jak mi się nie chce, to nawet nie odpowiadam. Tak więc niestety postulowałbym moderowanie drastyczniejszych wątków, ale zdecydowanie jestem przeciw banowaniu i tym podobnym praktykom. Sam byłem kilka razy zbanowany, według mnie niesłusznie na jakichś forach, bodajże miejskich i śmiem twierdzić, że to:

a. upokarzające

b. często niesłuszne

c. na pewno subiektywne

Jeśli dajmy na to założyłbym interesujący wątek, a ktoś (czy ktosie) zrobiłby z niego kloakę, to powinienem mieć prawo o zwrócenie się do redakcji o skasowanie bulwersujących mnie wypowiedzi (tylko w moim wątku). Wtedy nadwrażliwi mieliby cieniutkie wąteczki, a zapaleńcy możliwość odpierania każdych, które sobie zażyczą, ataków. No bo jeśli chcę komuś dosadnie odpowiedzieć, a redakcja go usuwa, to jeszcze mi robi "przykrość" :wink: .

Admin nie czyta wszystkich wątków ale jak go jakiś pokrzywdzony "geniusz" zasypuje e-mailami to tak reaguje dla świętego spokoju.

Lubię pomagać innym ale nie znoszę ludzi którzy idą w zaparte ze swoją głupotą i jeszcze mnie w różny sposób straszą-tak to prawda-i prowokują.

A mój styl?no cóż nikt nie jest idealny-a ja już taki jestem-ale staram się zawsze spokojnie dyskutować używając logicznych argumentów-no ale ludzka cierpliwość ma jakieś granice.

Nie jest moim celem się tu tłumaczyć tylko nie chcę dać satysfakcji jakiemus baranowi-nie boję sie tak napisać-że sprawił iż wyleciałem z forum.I nie myślę tu o adminie tylko o gościu co się zowie i uważa że to co on napisze to jest jedyny słuszny pogląd.

odnosze podobne wrażenie - wystarczy e maill i to powoduje reakcje bez zbadania racji obu stron

wtedy kiedy atakowany był Plumin, Bunga, weynrob, czy inni

nie zauważyłem reakcji ale po donosiku ....

wylewane było często dziecko razem z kapielą ....

widzi sie czyjeś odgryzanie, a nie widzi sie zaczepek ...

kara dosiega broniacego sie, a nie prowokatora ...

Bohdan, weyn. rob,

Rozumiem was i trzymam z wami.

Ta nagonka przywodzi na myśl czasy zamierzchłego komunizmu a metody są prawie ub-owskie, nie pozwalające na samodzielne myślenie i samodzielne osądy.

Za amerykańskimi filmami chciałoby się powtórzyć: "to wolny kraj", a forumowicze to dorośli ludzie, którzy sami mogą zdecydować, czy chcą czy też nie chcą kupić eternit :o :D

Józia, kiedy w kraju tysiace dachów domów pokryte jest eternitem (i ludzie tam mieszkaja), rury wodne eternitowe (i ludzie pija z nich wode) drogi na podbudowie eternitu (samochody rozjeżdzaja to w pył ...)- to ogłoszenie (o zamiarze !!!) jest pikusiem przy faktach stosowania eternitu na codzień

ciesze sie ze TY to rozumiesz

Lukins, chciałem przeczytac wątek Bungi o holcgazie - było tam i na powążnie i podobno było smiesznie ...

nie zdazyłem, zniknął temat ...

o ile jakas wypowiedź naruszała regulamin - to admin powinien ją usunać

ale czy cały temat ?

czy koniecznie musiał zniknąć ???

nie jestem pewien ...

pozdrawiam

Bohgan.Ja czytałem ten temat o holzgazie.Powstało coś tam na kształt kabaretu.Aktorami byli niemieccy generałowie,którzy zasłyneli ze swoich osiagnięć strategicznych.No może poza Ewą Braun i Adolfkiem.Tak się złożyło,że generałowie ci nie byli faszystami,nie mordowali ludzi.Np.Guderian,Rommel,architekt Speer,byli ludzie z seriali telewizyjnych-świnia Brunner.Było super wesoło.Zalogowani "elta forum"zaczęli wyzywać uczestników "kabaretu" od faszystów .Ci odgryzali się w dowcipny sposób.Nie padło zadne chamskie słowo.Ale ktoś doniósł Redakcji.I skutek był natychmiastowy.

Lukins, chciałem przeczytac wątek Bungi o holcgazie - było tam i na powążnie i podobno było smiesznie ...

nie zdazyłem, zniknął temat ...

o ile jakas wypowiedź naruszała regulamin - to admin powinien ją usunać

ale czy cały temat ?

czy koniecznie musiał zniknąć ???

nie jestem pewien ...

pozdrawiam

Nie, no oczywiście nie, chodzi tylko o to, że jak np. tworze wątek i o coś dla mnie istotnego pytam, to jeśli ktoś upierdliwie mnie zaczepia, miałbym prawo usunąć posta. Taki moderator własnego wątku. W innym wypadku nawet jeśli zależy mi na skrajnych opiniach, to ktoś "życzliwy" może zamieszać i admin bez zgłębiania wątku usuwa go. Nie jest bowiem w stanie zgłębić sensu każdej wypowiedzi nie mówiąc już o kontekście. Jak ktoś nie chce czytać - niech nie czyta. To może jeszcze trójki parafialne i wzorem najazdów na kioski najeżdzać ze świętym oburzeniem wątki "nie po myśli"???!!!

Bohgan.Ja czytałem ten temat o holzgazie.Powstało coś tam na kształt kabaretu.Aktorami byli niemieccy generałowie,którzy zasłyneli ze swoich osiagnięć strategicznych.No może poza Ewą Braun i Adolfkiem.Tak się złożyło,że generałowie ci nie byli faszystami,nie mordowali ludzi.Np.Guderian,Rommel,architekt Speer,byli ludzie z seriali telewizyjnych-świnia Brunner.Było super wesoło.Zalogowani "elta forum"zaczęli wyzywać uczestników "kabaretu" od faszystów .Ci odgryzali się w dowcipny sposób.Nie padło zadne chamskie słowo.Ale ktoś doniósł Redakcji.I skutek był natychmiastowy.

Notatka z encyklopedii - SPEER ALBERT, 1905–81, wyższy funkcjonariusz hitl.; od 1937 generalny inspektor rozbudowy Berlina; 1942–45 szef Organizacji Todta i min. uzbrojenia; skazanyw procesie norymberskim na 20 lat więzienia.

W chwili wolnej poczytaj sobie więcej o Organizacji Todt. Nie były to Ochotnicze Hufce Pracy

A i Heinza Guderiana jak i Erwina Rommla także trudno byłoby nazwać "żołnierzami wolności".

Ps. Co do ich zdolności strategicznych to rzeczywicie -masz rację.

Chciałbym dodać, że "odwiedziłem" kiedyś ten wątek o holzgazie ale wydał mi się b. niesmaczny. Dlatego też nie wchodziłem w niego ponownie i nawet nie spostrzegłem jego zniknięcia.

Co do moich odczuć to chciałbym podkreślić, że była to tylko i jedynie moja subiektywna ocena z którą oczywiście nie każdy musi się identyfikować.