ariete 30.03.2004 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2004 Speera po 10 latach odsiadki zwolniono.Ale nie o to tutaj mi chodziło.Chodziło mi o to,ze nikt nie przyjął nicka siepacza hitlerowskiego,a gdyby nawet to były robione jaja w stylu serialu allo,allo.Tylko zaraz nie napisz,ze daleko nam było do serialu allo allo.Chodzi mi o to,że jest zamordyzm na forum.Wystarczy skarga do Redakcji i jak za Stalina dalej toczy sie akcja.Coprawda nikt nikogo nie morduje,ale metody podobne.Wystarczy donosik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 31.03.2004 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2004 Że po 10 latach wypuszczono to prawdę mówiąc niczego nie oznacza. Nikt go za te 10 lat "garowania" nie przeprosił. Zadośćuczynienia także nie uzyskał. Wcześniejsze zwolnienie spowodowane było naciskami zachodnich kół finansowo-przemysłowych z którymi Speer był pomimo wojny mocno powiązany. Co do fragmentu Twojej wypowiedzi - Wystarczy skarga do Redakcji i jak za Stalina dalej toczy się akcja sadzę, że bardziej w "klimacie" byłoby zamienienie wyrazu Stalin na gestapo. A co do tego, że Redakcja ten temat usunęła - to zacytuje takie powiedzonko - Kogo cyrk - tego małpy Dodam tylko, że pomimo iż omawiany wątek wyraźnie mnie zniesmaczył; nie wnioskowałem o jego usunięcie - po prostu go tylko "olałem"Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohdan 31.03.2004 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2004 Użytkowników tego Forum łączy nić sympatii i życzliwości na trudnym poletku budowania własnego domu. Nie pozwólmy, by ta wartość została zniszczona przez gości, którzy zamiast spierać się na poglądy, atakują rozmówcę.Takie bardzo drastyczne przypadki zdarzyły się ostatnio na Forum. Broniąc dobra ogółu, ustanowiliśmy możliwość pisania i odpowiadania tylko dla ZAREJESTROWANYCH. Pozdrawiamy z nadzieją na zrozumienie Redakcja Chodzi mi o to,że jest zamordyzm na forum.Wystarczy skarga do Redakcji i jak za Stalina dalej toczy sie akcja.Coprawda nikt nikogo nie morduje,ale metody podobne.Wystarczy donosik. Ariet ... skasowanie humorystycznego watku tyko dlatego ze komus sie nie podabał ... po donosie ... uwazam za łamanie regulaminu i apeluje do Redakcji o przywrócenie watku i podddanie go ocenie Wszystkich forumowiczów czy złamano w tym watku regulamin ??? Szanowny Bogdanie, nie jestem osoba wplywową. Wpisz proszę w szukaj słowo "eternit", pojawi sie kilkadziesiąt wątkow na jego temat. W każdym mowa jest o jego szkodliwości. W tym czasie bylo tu pare osób, co chciało nabyc lub sprzedać to swiństwo. Nie wiem, kto jeszcze, ale ja poprosilam admina o jego skasowanie. Tak jak jest z wątkami jak obejść licznik elektryczny itp. I nie ma to nic wspólnego z regulaminem. Ponieważ widzę, ze to Cie bardzo urazilo /od 1,5 roku 9 postow/, przyjmij ode mnie przeprosiny. Powtarzam Majko - nie gniewam sie, ale nie widze powodu, zeby mi wytykać mała ilość postów w roku tak jak nie widze powodu do kasowania watków bez podania konkretnego punktu regulaminu (to, że tak uwazaja ELITY to ich sprawa ...) zbanowanie za eternit uważam równiez za pomyłke A co do tego, że Redakcja ten temat usunęła - to zacytuje takie powiedzonko - Kogo cyrk - tego małpy wybacz Wowka ale sie różnimy ... regulamin jest jest dla obu stron nie dla jednej ... kogo cyrk Wowka ....? czy według Ciebie jak ktos wejdzie do Twojego domu to masz prawo go zniewazać ??? .. zeby nie powiedziec dosadniej ... choć słowo cyrk oddaje te atmosfere - to prawda .... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 31.03.2004 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2004 Bohdan - wypowiedziałem się tylko w konkretnej sprawie usunięcia wątku Holzgas - I nadal twierdzę, że Redakcja miała prawo usunąć ten post jeśli stwierdziła, że wypowiedzi były niezgodne z regulaminem Forum. I proszę, nie traktuj mojej wypowiedzi jako usprawiedliwienia zachowań osób innych. Każdy odpowiada za siebie. Co do znieważania to masz rację. Tego - ktoś kto mieni się być być człowiekiem kulturalnym czynić nie powinien. P. s - Podobnie, zarówno Ty i ja mamy prawo wyprosić ze swojego domu kogoś kto zachowuje się nie tak jak tego oczekujemy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohdan 31.03.2004 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2004 wiec pytanie do Ciebie, Wowka który punkt regulaminu złamano w watku Holcgaz ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 31.03.2004 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2004 Jak napisałem wczesniej - nie sledziłem tego wątku ale sądzę, że mozna byłoby zastosować nastepujący punkt regulaminu: wypowiedzi naruszają dobra osobiste, dobre obyczaje, są w formie obraźliwej lub wulgarnej; atakują osobę a nie poglądy! lub tenuczestnik FORUM wykorzystuje je do agitacji politycznej, religijnej lub innej niezgodnej z tematyką MURATORA. a może tenuczestnik FORUM (czatu) notorycznie narusza regulamin, swą postawą zniechęcając innych użytkowników do korzystania z FORUM, a prośby moderatora o przestrzeganie regulaminu nie odnoszą skutku. A kto wie.... . Może wszystkie trzy.... Konkretnej odpowiedzi możesz oczekiwac od Moderatora Forum a nie od mojej osoby Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ariete 31.03.2004 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2004 Jak napisałem wczesniej - nie sledziłem tego wątku ale sądzę, że mozna byłoby zastosować nastepujący punkt regulaminu: wypowiedzi naruszają dobra osobiste, dobre obyczaje, są w formie obraźliwej lub wulgarnej; atakują osobę a nie poglądy! lub ten uczestnik FORUM wykorzystuje je do agitacji politycznej, religijnej lub innej niezgodnej z tematyką MURATORA. a może ten uczestnik FORUM (czatu) notorycznie narusza regulamin, swą postawą zniechęcając innych użytkowników do korzystania z FORUM, a prośby moderatora o przestrzeganie regulaminu nie odnoszą skutku. Wczoraj po napisaniu postu zacząłem zastanawiać się o co tutaj tak naprawde chodzi.Myslę Wowka,że ta dyskusja bardzo odpowiada Redakcji,bo właściwy powód zdjecia tego tematu jest inny.Ale o tym zaraz.Dziwi mnie postawa Redakcji. Jak zacząłbym przeklinać dostałbym natychmiast ostrzeżenie od Redakcji.Tego nie robie to Redakcja uznaje,że wystarczy wysłannik Wowka robiacy za mecenasa.A teraz głowny powód usuniecia wątka: HOLZGAS.Pierwsze bzdury o holzgazie w kotłach c.o. przeczytałem właśnie w Muratorze.Nie na forum,tylko w piśmie MURATOR.To HOLZGAZ był wykpiwany w "kabarecie".Nie został złamany regulamin forum.Producenci kotłów na HOLZGAZ zostawiają sporo pieniążków Redakcji za reklamy.Oj bardzo ceniony w tym momencie przez Redakcje jestes Wowka.HOLZGAZ,PIROLIZA,ZAGAZOWANIE,ODWROTNE SPALANIE i tym podobne BZDURY.O tym pisano w Muratorze.Musiały być silne naciski reklamodawców-chlebodawców. A kto wie.... . Może wszystkie trzy.... Konkretnej odpowiedzi możesz oczekiwac od Moderatora Forum a nie od mojej osoby Mogę,ale jeżeli otrzymam,to prywatnie,chociaż i w to watpię.Przecież Ty Wowka otrzymasz instrukcję jak to masz dalej poprowadzić.Jakich użyć argumentów,że wszystko to nie tak.Cyrk może i Wasz,ale małpy w nim wystepujące to jakieś wyjatkowe okazy.Myslące Wowka, myslące.Nie zapominaj o tym.Komentowane są zazwyczaj te mysli zawarte w poscie które odpowiadają w danym momencie Wam,a więc jeszcze raz powtarzam.Powodem usuniecia był HOLZGAZ.Ot i wszystko o powodzie usuniecia wątku o HOLZGAZIE.O Speerze znalazłeś coś w encyklopedii,to znajdż i wytłumacz określenie holzgazu,pirolizy,zagazowania,odwrotnego spalania,podwójnego spalania,zgazowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 31.03.2004 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2004 Czy szanownym dyskutantom chodzi o ten temat:http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=23159&highlight=holzgaz Redakcja nie usuwała żadnych wątków o holzgazie.Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ariete 31.03.2004 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2004 Czy szanownym dyskutantom chodzi o ten temat: http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=23159&highlight=holzgaz Redakcja nie usuwała żadnych wątków o holzgazie. Pozdrawiamy Nie szanowna Redakcjo.Nie pamietam tytułu tematu.Chodzi o usuniecie "kabaretu" na temat holzgazu i teraz tworzenie wątpliwych usprawiedliwień posługując się oddanymi Redakcji forumowiczami.Proszę wziąć pod uwagę,że jestem uczestnikiem tego cyrku,ale nie małpą do tresury,jak i wiele innych osób podobnie myslących.Pracuję w firmie gdzie szef nie znosi :lizusostwa i "kablowania".To te lizusostwo niektórych wobec Redakcji działa na zdrowo myślacych forumowiczów jak czerwona płachta na byka.Fakt.Cyrk jest Wasz,ale co stoi na przeszkodzie umieszczać skasowane tematy na jakiejś czarnej liscie i napisać:ten temat złamał ten i ten punkt regulaminu forum.Ale nie .Reakcja nabiera wody w usta i wysługuje sie zaufanymi forumowiczami co czuc na odległość tych kilkuset kilometrów które nas dzielą.Cyrk jest Wasz ,ale proszę nie traktować nas jak bezwolne małpy do tresury.Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 31.03.2004 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2004 ariete - Twoje insynuacje dot. roli mojej osoby pozostawię bez komentarza - szkoda na to czasu i nerwów. Jak juz poprzednio pisałem - nawet nie zwróciłem uwagi, że taki temat został skasowany. (jak się teraz okazuje - nie został jednak skasowany)Ponadto prowadzenie dyskusji na takim poziomie jest cokolwiek poniżej mojego poziomu. Bądź zdrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 31.03.2004 10:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2004 Czy szanownym dyskutantom chodzi o ten temat: http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=23159&highlight=holzgaz Redakcja nie usuwała żadnych wątków o holzgazie. Pozdrawiamy Nie szanowna Redakcjo.Nie pamietam tytułu tematu.Chodzi o usuniecie "kabaretu" na temat holzgazu i teraz tworzenie wątpliwych usprawiedliwień posługując się oddanymi Redakcji forumowiczami.Proszę wziąć pod uwagę,że jestem uczestnikiem tego cyrku,ale nie małpą do tresury,jak i wiele innych osób podobnie myslących.Pracuję w firmie gdzie szef nie znosi :lizusostwa i "kablowania".To te lizusostwo niektórych wobec Redakcji działa na zdrowo myślacych forumowiczów jak czerwona płachta na byka.Fakt.Cyrk jest Wasz,ale co stoi na przeszkodzie umieszczać skasowane tematy na jakiejś czarnej liscie i napisać:ten temat złamał ten i ten punkt regulaminu forum.Ale nie .Reakcja nabiera wody w usta i wysługuje sie zaufanymi forumowiczami co czuc na odległość tych kilkuset kilometrów które nas dzielą.Cyrk jest Wasz ,ale proszę nie traktować nas jak bezwolne małpy do tresury.Pozdrowienia Post ariete jest niczym innym jak wprowadzaniem podziałów na "lepszych" i "gorszych". Zapewniamy ariete, że wcale nie jest w tej gorszej grupie, bo taki podział to fantazja. Forum jest miejscem przyjaznym dla wszystkich użytkowników. Każdy jest tu dobrowolnie, każdy jest równy wobec... regulaminu Forum. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ariete 31.03.2004 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2004 Wowka! Został skasowany,a twierdzenie,ze nie i podawanie przykładu innego tematu jest niesmaczne.Redakcjo! Po co ta gra słów.Chodzi mi o jedno:Kasujecie temat, to miejcie na tyle odwagi,żeby napisać dlaczego!Napisać zdawkowo:ten punkt regulaminu został przekroczony.Nie chcę być posadzony o jakiekolwiek awanturnictwo,dlatego piszę to tutaj,nie na .Proszę mnie nie szufladkować i nie mówić co ja chcę.Chodzi mi o :1) skonczenie kasowania tematów bez komentarza, 2)zaprzestania wysługiwania się forumowiczami do komentowania posunięć Redakcji. Jestem daleki od twierdzenia,że Redakcja nie ma prawa ingerencji w treści zawarte w postach naruszajace regulamin.Jestem nawet za!,ale na zdrowych zrozumiałych zasadach .Chcecie dowodu,że "kabaret" został usuniety moge Wam go dostarczyć.Udowodnić,ze nie jestem wielbłądem,ale dajcie słowo,że mój temat na nie zostanie skasowany.Pozdrowienia-szczere Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_weynrob_ 31.03.2004 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2004 Ja też nie otrzymałem wyjaśnienia czemu mój post na temat eternitu i przędzy azbestowej został usunięty a ja razem z nim. Jest to bardzo ciekawe zjawisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ariete 31.03.2004 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2004 Ja też nie otrzymałem wyjaśnienia czemu mój post na temat eternitu i przędzy azbestowej został usunięty a ja razem z nim. Jest to bardzo ciekawe zjawisko Jestem innego zdania Weyn. Jest to bardzo, delikatnie mówiąc,nieeleganckie zachowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohdan 01.04.2004 04:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2004 Czy szanownym dyskutantom chodzi o ten temat: http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=23159&highlight=holzgaz Redakcja nie usuwała żadnych wątków o holzgazie. Pozdrawiamy nie - chodzi o temat "Co o tym myslicie?" Witam, Zniknął tema o Budze. Czy ktoś wie jakim cudem. Wysłany : 12 Mar 2004 17:59 Temat postu : dlaczego znikają tematy? najszybciej wychwycił to wg temat został wyciety w piątek, wieczorem ... Chciałbym dodać, że "odwiedziłem" kiedyś ten wątek o holzgazie ale wydał mi się b. niesmaczny. Dlatego też nie wchodziłem w niego ponownie i nawet nie spostrzegłem jego zniknięcia. Co do moich odczuć to chciałbym podkreślić, że była to tylko i jedynie moja subiektywna ocena z którą oczywiście nie każdy musi się identyfikować. a mi watek wydał sie inteligentny i wesoły dlatego chciałem go przeczytac do końca Jak napisałem wczesniej - nie sledziłem tego wątku ale sądzę, że mozna byłoby zastosować nastepujący punkt regulaminu: wypowiedzi naruszają dobra osobiste, dobre obyczaje, są w formie obraźliwej lub wulgarnej; atakują osobę a nie poglądy! lub ten uczestnik FORUM wykorzystuje je do agitacji politycznej, religijnej lub innej niezgodnej z tematyką MURATORA. a może ten uczestnik FORUM (czatu) notorycznie narusza regulamin, swą postawą zniechęcając innych użytkowników do korzystania z FORUM, a prośby moderatora o przestrzeganie regulaminu nie odnoszą skutku. A kto wie.... . Może wszystkie trzy.... Konkretnej odpowiedzi możesz oczekiwac od Moderatora Forum a nie od mojej osoby Pozdrawiam ja równiez nie doczytałem do końca (z powodu usuniecia ) ale mysle, Wowka że żaden z tych punktów które wymieniłeś nie da sie w "wsztukowac" do skasowania tego tematu sadze, że wyłacznie donos miał tu znaczenie ... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ariete 01.04.2004 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2004 Działania Redakcji i niektórych forumowiczów typu Wowka mozna sprowadzic do powiedzenia :dajcie mi człowieka, a ja paragraf znajdę.Wowki nie interesował temat ,nie przeczytał go do konca,ale paragrafy znalazł.Redakcja niewygodne dla niej pytania przemilcza.Zachowuje się jak część polityków,którym zadaje się konkretne pytanie,a oni mówią o wszystkim,tylko nie o sprawach zwiazanych z postawionym pytaniem.Zadałem ja i inni konkretne pytania Redakcji.Dlaczego?Który punkt regulaminu został przekroczony w tym czy innym poście?Milczenie lub zdawkowa odpowiedż nie na temat.Oczywiście w przyjanym tonie.Brudna robotę robi zaprzyjazniony forumowicz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yemiołka 07.04.2004 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 Użytkowników tego Forum łączy nić sympatii i życzliwości na trudnym poletku budowania własnego domu. Nie pozwólmy, by ta wartość została zniszczona przez gości, którzy zamiast spierać się na poglądy, atakują rozmówcę. Takie bardzo drastyczne przypadki zdarzyły się ostatnio na Forum. Broniąc dobra ogółu, ustanowiliśmy możliwość pisania i odpowiadania tylko dla ZAREJESTROWANYCH. Pozdrawiamy z nadzieją na zrozumienie Redakcja oho... powrót do przeszłości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nnatasza 12.04.2004 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2004 Nie mogę się zgodzić z decyzją Redakcji. Jestem za wolnością wypowiedzi i jej formy. Przecież zawsze można jej nie czytać lub olać. Ja sama nie czuję potrzeby używania, tu na forum ( w życiu bywa różnie), wulgaryzmów - ale nie chciałabym, aby ktoś usunął mój post tylko dlatego, że napisałam parę więcej epitetów niż statystyczny forumowicz. Jeżeli chodzi o ataki na innych forumowiczów - to każdy potrafi się bronić sam. Ja czułabym się urażona, gdybym nie dostała sznsy samodzielnej obrony . Przestańmy się też tak wybielać - w życiu nie jesteśmy tacy "poprawni politycznie". Tutaj jesteśmy anonimowi i łatwiej jest udawać kogoś innego. Tylko po co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts